מקינטות - מקינטה

מציג 1–12 מתוך 18 תוצאות

מגוון רחב של מקניטות ניתן למצוא במינוטו – קנו עכשיו מקינטה קפה במחירים ללא תחרות


מקינטה קפה של חברת מינוטו

המקינטה, שהחלה את דרכה באיטליה, נחשבת לאחד האביזרים הפופולאריים להכנת קפה על גבי כיריים. באתר מינוטו תמצאו מגוון רחב של מקינטות להכנת קפה מקינטה נפלא. המקינטה עברה גלגולים רבים עם השנים ושמרה על המבנה המקורי של קומקום מתכתי עשוי מאלומיניום עם שדרוגים המקנים לה מראה אסתטי מושך ועמידות גבוהה בפני חום, לחץ ורטיבות. תהליך ההכנה הוא פשוט: יש למלא את הכוס בתחתית המקינטה במים ואלה מתחממים מחום הלהבה והאוויר יוצר לחץ הדוחף את המים מעלה דרך המסננת בה נמצא הקפה הטחון. התוצאה היא קפה הנחלט בלחץ של בין 100-200 קילו פסקל.

איך בוחרים מקינטה מומלצת?

בחירת המקינטה מתחילה בסטנדרטים של איכות כמו עמידה בתקנים אירופאיים מחמירים. חשוב מאוד לבחור מקינטה המצוידת באטם סיליקון הניתן להחלפה המבטיח אטימות מוחלטת ועמידות בחום גם אחרי זמן ממושך והוא גם נחשב לחומר היגייני הניתן לניקוי ושומר על סטריליות. גודל המקינטה אף הוא חשוב" ניתן לבחור את הגודל בהתאם לכמות שתרצו להכין כאשר לרוב הגדלים של המקינטה נעים בין 1 כוס, 2 כוסות, 3 כוסות, 6 כוסות אספרסו. במינוטו גם מקינטות עם ידית ארגונומית להכנה נוחה של המשקה.

שדרוגים מיוחדים בעולם המקינטות

לחובבי הקפה האיכותי גם מקינטה עם משקולת לאספרסו בשיטת הבריקה המבוססת על משקולת ושסתום מבוקר לחץ הנמצאים בראש המקינטה ומייצרים לחץ נוסף להשגת טעם עשיר. קיימת גם מקינטה חשמלית המדמה את השיטה המסורתית עם טיימר מובנה ומערכת שמירת חום הקפה למשך 30 דקות. כמו כן, מיכל מים שקוף המאפשר לצפייה בתהליך הפקת הקפה ובסיס תחתון יציב רב כיווני ב-360 מעלות לשליפה והנחה קלה וכן גוף חימום נסתר ואפשרות להכנה של בין 3-6 כוסות אספרסו בו זמנית. העיצוב של מקינטות אף הוא השתנה עם השנים ואפשר למצוא באתר מינוטו מקינטות במגוון עיצובים הייטקים, חדשניים ומתוחכמים כולל מגוון צבעים מאדום עז דרך כחול ועד המראה המטאלי הקלאסי כמו גם מראה חדשני מתקדם ודקורטיבי.
תוכלו ליהנות גם ממגוון מבצעים על דגמים נבחרים להכנת קפה מקינטה משובח.

מקינטה איך מכינים?

פולי קפה טריים ואיכותיים הם המפתח לכל כוס קפה נהדרת, וזה נכון גם עבור מקינטה קפה אספרסו. תזדקקו לכ-18-20 גרם קפה עבור כל כוס (כמות הכוסות תלויה גם בסוג המקינטה). הפולים צריכים להיות טחונים כמו בהכנת אספרסו במכונה, אז כדאי לטחון אותם באמצעות מטחנת קפה מקצועית.
לאחר הטחינה, עוברים למקינטה עצמה: הבריגו החוצה את תחתית הסיר ותוציאו ממנו את תא הקפה. בחלק התחתון תוסיפו מים בטמפרטורת החדר, ושימו לב כי מפלס המים לא עולה מעל לשסתום שחרור הקיטור.
אם אין לכם סבלנות לחכות שהמים ירתחו על הגז, אפשר להוסיף מים חמים לתחתית, אך קחו בחשבון כי הכנת הקפה תתקצר, אז תצטרכו לשים לב לתהליך.
הכניסו את הקפה הטחון לתא הייעודי. הקפה צריך להיות דחוס, אבל לא יותר מדי. אם תדחסו יתר על המידה, אתם עלולים להקשות על המים לעבור בתא, ולהזיק לאיכות הקפה.
שימו את המסנן על בסיס המקינטה, אז תבריגו חזרה את חלקה העליון. הניחו את הסיר על הכיריים, על אש בינונית. בפעמים הראשונות כדאי לפקוח עין, כי אולי תצטרכו להתאים את הטמפרטורה: אם הקפה עולה ממש מהר, כמעט עולה על גדותיו, החום גבוה מדי; אם הקפה עולה לאט ובאופן לא עקבי, תצטרכו להתאים את רמת החום.
ברגע שהקפה מתחיל לנזול מלמעלה, כבו את האש. זהו, אתם יכולים להנות ממשקה דומה לאספרסו, וגם ממשקאות חלב כמו קפוצי'נו, באמצעות מקציף חלב חשמלי שישלים את החוויה.

איך מקינטה עובדת?

יש משפך שעובר מתחתית סיר המוקה עד למעלה. באמצע המשפך נמצא תא הקפה. כאשר המים הופכים לאדים בתא התחתון של המקינטה, הלחץ גדל והמים (שעדיין לא הפכו לאדים) נדחפים בכוח דרך המשפך עד לראש הסיר. לאורך הדרך המים עוברים דרך הקפה, וממצים ממנו את הטעמים והארומה שלו.

ההיסטוריה של המקינטה

המקינטה הומצאה בשנות ה-30 על ידי אלפונסו ביאלטי, וכיום מקינטה ביאלטי היא המוכרת ביותר בעולם. ביאלטי, על פי האגדה, ביאלטי קיבל השראה מהתבוננות באשתו מכבסת. מכונת הכביסה הפרימיטיבית שלהם הייתה מורכבת מדלי מי סבון שהובא לרתיחה מעל האש. המים נדחפו מהצינור ועל הבגדים המלוכלכים.
ביאלטי פיתח טכניקה דומה עבור קנקן הקפה, והעיצוב שלו נשאר זהה עד היום. מאז שיצאה לראשונה לשוק בשנת 1933, יותר מ-300 מיליון מקינטות נמכרו ברחבי העולם .

מקינטה איפה קונים?

במינוטו תמצאו מקינטות בשלל גדלים, של ביאלטי וחברות מובילות נוספות, במחירים ללא תחרות.