מהו קפה ספשלטי: קפה מסחרי לעומת קפה ספשלטי

קפה ספשלטי מול קפה מסחרי

במינוטו קפה לטובת קליית הקפה שלנו אנו מקבלים, קונים וקולים רק קפה ספשלטי. אנו משקיעים את מירב המאמצים בכדי לספר ללקוחות שלנו מה בדיוק הם שותים, מאיפה פולי הקפה ודואגים להיות כמה שיותר אינפורמטיביים על אריזות השקיות. כל מקורות שאנו רוכשים נקלה בצורה שונה ומדוקדקת במכונת הקלייה שלנו, כל קלייה נידונה בהרחבה במהלך הקאפינג(טעימות הקפה) ואם משהו לא מרגיש לנו נכון, אנו חוזרים לבניית הפרופיל ומפעילים הכל מחדש. במילים פשוטות, אנחנו לא מוכרים משהו שאנחנו לא שותים בעצמנו!

קפה מסחרי לעומת קפה מיוחד
“אז מה מיוחד בקפה ספשלטי?” שאלה שרבים מהבריסטות הזוטרות רואות בהן כשאלה שמגיעה מהגיהנום, אך הבכירים בהרבה או קולי הקפה ידעו לספר בדיוק מה הם ההבדלים בין שתי הגישות.

בואו נבהיר את המשמעות של השניים מנקודת מבט של קפה:

קפה מסחרי – הגדרה משמשת להגדרת קפה בשוק הסחורות. בשוק זה, לרוב נסחר בבורסות הקפה הבינלאומיות. בדרך כלל הם נרכשים ונקלים על ידי מותגים גדולים ואספקה ​​בכמויות גדולות. במבחני הקאפינג, קפה זה ״יזכה״ לציון בדרך כלל מתחת ל 75 נקודות, אם כי טהרני קפה כלשהו כנראה יגיד לך שכל קפה מתחת לגיל 80 הוא בדרגה מסחרית.

קפה מיוחד – הוא ההפך מקפה מסחרי ובעל איכות שהיא גבוהה יותר באופן משמעותי. הצרכנים מוכנים לשלם מחיר גבוה יותר עבור קפה זה אשר בדרך כלל גדל במיקרו אקלים ייחודי ובעל פרופילי טעם מובחנים וייחודיים. הם לרוב בדרגת ערביקה משובחת (למרות שרובוסטה המיוחדת הופכת במהרה להיות שחקן משמעותי בתערובת הקפה העתידיות שלנו, נושא לבלוג אחר אולי!) ובמבחני הטעימות הם זוכים לדירוג גבוה יותר בחומציות, מתיקות, ניקיון כוסות, אחידות וטעם מתמשך. קפה זה יזכה לניקוד של בין 80 ל 100.

מיון פולי הקפה

לקפה המיוחד אסור שיהיו פגמים כלשהם, ולכן ישנם מספר בקרות לתהליך, כולל מיון ידנית של הפולים בכדי להשליך כל פול לא מושלם לאחר ייבושם. שמירה על תהליך מוקפד זה יוצרת גם מקומות עבודה עבור הקהילות המקומיות, בנוסף את הפולים הפגומים ממעבירים לשימוש קפה מסחרי, כך שאין בזבוז ושום דבר לא נזרק.

כאשר טועמים משהו שאוהבים, מומלץ לרכוש כמות המספיקה ללא יותר משבועיים, מכיוון שהקפה מאבד מהר מהטריות שלו ויחד אתו נעלמות כל הארומה והטעמים

קפה ספשלטי מתייחס לא רק לאיכות ולטעמים הטובים, אלא לשקיפות של כל התהליך משלב גידול הקפה ועד לכוסות, תוך מעורבות של מאות מקצוענים נלהבים לאורך הדרך שרוצים לעשות את הדברים נכון. זה לבדו הוא גורם יחיד שאמור לגרום לך לחייך אחרי כל לגימה.

הדרך הטובה ביותר לשמור על פולי הקפה שלך טריים

הדרך הטובה ביותר לשמור על פולי הקפה שלך טריים

הדרך הטובה ביותר לשמור על הקפה שלכם טרי

שמרו את פולי הקפה בקופסה במקום קריר

האויבים הגדולים ביותר של פולי הקפה הם אוויר, לחות, חום ואור.

כדי לשמר את הטעם הקלוי הטרי של פולי הקפה זמן רב ככל האפשר, יש לאחסן אותם במיכל אטום בטמפרטורת החדר. פולי קפה יכולים להיות יפים, אך הימנעו מכלים שקופים אשר יאפשרו לאור לפגוע בטעם הקפה שלכם.

יש לשמור את פולי הקפה במקום חשוך וקריר. ארון ליד התנור לרוב חם מדי, וכך גם נקודה על השיש במטבח שמקבלת שמש חזקה אחר הצהריים.

האריזה הקמעונאית של הקפה בדרך כלל אינה אידיאלית לאחסון ארוך טווח. במידת האפשר, השקיעו במיכלי אחסון עם איטום ושסתום קפה כדוגמת Airscape.

 

קנו פולי קפה בהתאם לצריכה

קפה מתחיל לאבד טריות כמעט מיד לאחר הקלייה. נסו לקנות כמויות קטנות יותר של קפה טרי קלוי בתדירות גבוהה יותר – מספיק לשבוע-שבועיים.

חשיפה לאוויר גרועה לפולי הקפה. אם אתם מעדיפים לשמור את פולי הקפה במיכל נגיש ו / או אטרקטיבי, זה יכול להיות רעיון טוב לחלק את אספקת הקפה לכמה מנות קטנות יותר, כאשר החלק הגדול והלא מנוצל נמצא במיכל אטום לאוויר.

זה חשוב במיוחד ברכישת קפה טרום טחון, בגלל החשיפה המוגברת לחמצן. אם קונים פולי קפה שלמים, יש לטחון את הכמות הנדרשת  מיד לפני החליטה / הכנת הקפה.

 

מקפיאים את פולי הקפה?

טריות היא קריטית לכוס קפה איכותית. מומחים מסכימים כי יש לצרוך קפה במהירות האפשרית לאחר קלייתו, במיוחד לאחר שהאריזה המקורי נפתחה.

אמנם ישנן השקפות שונות לגבי האם קפה צריך להיות קפוא או בקירור, אך השיקול העיקרי הוא שקפה סופג לחות – וריחות וטעמים – מהאוויר סביבו, מכיוון שהוא היגרוסקופי (מילה אוצר מילים בונוס לכל גיקי הקפה. שם).

מרבית מיכלי האחסון הביתיים עדיין מכניסים כמויות קטנות של חמצן, ולכן אוכל שנשמר זמן רב במקפיא עלול לסבול מכוויות במקפיא. לכן, אם אתם מאחסנים במקרר או במקפיא את פולי הקפה, הקפידו להשתמש במיכל אטום באמת.

אם תבחרו להקפיא את הקפה, הוציאו במהירות את הקפה שאתם צריכים לא יותר מכמות לצריכה שבועית בכל פעם, והקפידו להפשיר אותו בטרם השימוש, והחזירו את השאר למקפיא לפני שתיווצר לחות כלשהי על הקפה הקפוא.

הקפאת פולי הקפהאינה משנה את תהליך הבישול הבסיסי.

 

ומה לגבי קפסולות קפה?

גם את קפסולות הקפה בדומה לפולי הקפה רצוי לשמור במקום קריר ואטום, להרחיק ממקורות חום, להשתדל לרכוש כמות קטנה בהתאם לצריכה – כמות שתתאים לשבועיים שלושה.

לוודא שהקפססולות טריות ויוצרו לאחרונה, ככל שתאריך הקלייה יהיה קרוב יותר כך הקפה יהיה יותר טעים.

 

 

קליית קפה בבית – איך עושים את זה נכון?

קליית קפה בבית

בוקר טוב מתחיל בקפה טוב, ואין טוב יותר מקפה, מפולי קפה ירוק מקלייה ביתית, הנמצאים בשיא טריותם ומפיצים ארומה נפלאה במטבח. את המדריך לקליית קפה בבית הכנו במיוחד עבר אוהבי הקפה באשר הם ובעיקר לאלו, שרוצים להתנסות בקלייה ביתית ולטעום קפה רענן מאין כמותו, הנמצא בשיאו.

איך מתחילים?

ראשית הצטיידו בתנור אפייה ומחבת, אלו הם כלי הבסיס הנדרשים למלאכת קליית קפה, ושנית, הצטיידו בסבלנות, מטליות לחות ומילות הרגעה, כיוון שהתהליך כרוך בפיח, עשן וקליפות קפה, שעפות לכל עבר במטבח. אלו שהתברכו בחצר או מרפסת יוכלו להעתיק את קליית הקפה אל מרחב החוץ בעזרת גזיה ומחבת וכך לשמור על מרחב הפנים נקי מעשן. ולאלו שאין חצר בנמצא אנו ממליצים לוותר על קליית קפה ירוק במחבת ולהתמקד בתנור האפיה.

עקרונות הקלייה

הקלייה מבוססת על חום בעוצמה משתנה, ערבוב וצינון.

קליית קפה בתנור

הכלים הדרושים:

  1. תנור
  2. מגש אפיה
  3. מסננת פסטה
  4. מאוורר
  5. כף עץ

תהליך העבודה

לאחר שחיממתם את התנור ל-150 מעלות הכניסו מגש אפיה עם שכבה דקה של פולי קפה רגיל או פולי קפה ירוק והניחו למגש להתחמם. לאחר כ-10 דקות, הגבירו את עוצמת התנור ל 220 מעלות  עד לשמיעת “קול הפיצוץ” הראשון. בשלב הבא ערבבו את פולי הקפה עם כף עץ והמשיכו להעלות את הטמפרטורה בעוד 20 – 30 מעלות, המשיכו לבשל את הפולים עד שצבעם משחים. (ואל תיבהלו תהליך קליית קפה מלווה בניחוח שרוף) לאחר מכן הוציאו את הפולים אל מסננת הפסטה והניחו להם להתקרר באמצעות מאוורר. לאחר כשבעה עד עשרה ימים הפולים יגיעו לשיא בשלותם ותוכלו להכין מהם קפה איכותי ומשובח.

קליית קפה במחבת

הכלים הדרושים

  1. מחבת
  2. גזיה או פלטת גז
  3. מכסה למחבת
  4. כף עץ
  5. מסננת
  6. מאוורר

תהליך העבודה

יש לשפות מחבת על האש ולהניח לה להתחמם. לאחר מכן יש להכניס את הפולים למחבת בשכבה דקה ולכסות. לאחר שנשמע הפיצוץ הראשון יש לערבב את הפולים היטב. בשונה מתהליך קליית פולי קפה בתנור- כאן חשוב להישאר דרוכים על מנת להימנע מחריכת הפולים ואובדן הארומה. כשהפולים משחימים כבו את האש והעבירו את פולי הקפה למסננת פסטה, צננו את פולי הקפה עם מאוורר, והמתינו עוד שבעה -עשרה ימים עד שיגיעו לשיא טריותם.

הערה חשובה: ניתן לצרוך את הפולים גם למחרת הקלייה אבל לא ביום הקלייה, כיוון שב-24 שעות הראשונות מתרחשים תהליכים כימיים לשחרור פחמן דו חמצני.

לסיכומו של עניין, כשמדובר על כוס הקפה שלכם – שלמות היא המטרה. בין אם אתם קולים פולי קפה בשיטה הייחודית לכם, ובין אם נצמדים לכללי הטקס, כאשר אתם בוחרים בחומרי גלם מהאיכות הגבוהה ביותר, התוצאות יהיו בהתאמה. פולי הקפה מגיעים לשיאם בין שבעה לעשרה ימים מהקלייה- ובפרק זמן זה טעמם משובח ורענן. פולי קפה ופולי קפה ירוק ממרכז ודרום אמריקה, מרמות אפריקה ומאסיה, שעברו תהליכי שטיפה וייבוש איכותיים, משפיעים על גוף הקפה שתקבלו, הארומה ומאפיין הטעם הסופי.

לקניית פולי קפה איכותיים ברמה גבוהה מתוצרת מינוטו לחצו כאן

ארבעה מתכוני קפה חורפיים שתוכלו להכין בבית

הכנו לכם ארבעה מתכונים טעימים של קפה לחורף להתכרבל מתחת לשמיכה ולהתחמם איתם. מה שעוד יותר טוב הוא שאתם יכולים להכין כל אחד מהם בנוחות בבית!

1. קפה מוקה עם ביצה ושוקלד 

קפה מוקה עם ביצה ושוקולד
קפה מוקה עם ביצה ושוקולד

ביחרו את ספל הקפה האהוב עליכם וההמיסו לתוכו 2 שורות של  שוקולד האהוב עליכם. ואז הוסיפו מעט ביצה וקפה טרי. מערבבים יחד ונהנים.

2. מוקה מנטה מרשמלו קלאסי

מוקה מנטה מרשמלו קלאסי
מוקה מנטה מרשמלו קלאסי

מערבבים יחד קפה מבושל טרי, חלב (או שמנת, או אם אתם רוצים להיות נועזים, ביצה), שוקו חם וקורץ תמצית מנטה ומרשמלו. אם ברצונכם להוסיף מעט קישוט, הוסיפו אבקת סוכר לספל.

3. לאטה דלעת וקצפתה

לאטה תבלינים דלעת
לאטה דלעת וקצפת

 

כל שעליכם לעשות הוא לשלב ג’ינג’ר טחון, ציפורן, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט וקינמון. הוסיפו את כל זה לקפה שלך עם המון קצפת מעל כדי להכין לאטה תבלינים דלעת תוצרת בית. זה כזה קל!

4.פאדג׳ קפה

פאדג׳ קפה 

למי שאוהב גם פאדג׳ וגם קפה ורוצה לחוות את המיטב משני העולמות!

6 כפות סירופ מנטה
6 כפות אבקת קפה קר
1 1/3 כוס סוכר
½ כוס חלב חם
2 כפות חמאה מומלחת
¼ כפית מלח ים עדין
2 כוסות מרשמלו מיניאטורי
200 גר שוקולד מריר (60-70% קקאו), קצוץ
מרפדים תבנית בגודל 20 ס״מ בנייר שעווה ומניחים בצד.

הכניסו לסיר סירופ מנטה, קפה, סוכר, חלב, חמאה ומלח.

מערבבים על אש בינונית עד להמסת הסוכר והחמאה. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד כ 4-5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים במהירות את המרשמלו והשוקולד תוך ערבוב נמרץ עד להמסה. יוצקים מיד לתבנית.

קררו ללא מכסה עד ישהתערובת יציבה, בערך שעתיים. חותכים לריבועים ונהנים. ניתן לשמור כשבועיים בקירור.

6 טיפים קלים להכנת קפה קר Cold brew

6 טיפים קלים להכנת קפה קר Cold brew

לא נדרש הרבה כדי להכין קפה קר טעים: קפה שאתם אוהבים, כל מה שאתם צריכים זה כלי חליטה קרה של הריו, ופולי קפה לחליטה קרה. כם אתם יכולים להיות מומחים, להתנסות וליצור את המתכון המושלם שלכם!

בעוד שקוקטיילים  של קפה בהשרייה קרה הם טוויסט מהנה של הקפה הקלאסי, אינכם צריכים להוסיף ארסנל של מרכיבים כדי לזעזע את שגרת החליטה הקרה שלכם. תוספות מהירות של מרכיב אחד מכניסות טוויסט חדש לקפה שלכם.

 

חליטה קרה טרופית

שמרו על היחסים הסטנדרטיים שלכם, החליפו את מי הברז במתכון שלכם במי קוקוס לקבלת טוויסט טרופי!

המלצת קפה סנטו דומינגו אורגני

 

חליטה קר פירותי

אתם יכולים גם לשלב מיץ מפירות הקיץ שאתם הכי אוהבים – אבטיח, אוכמניות, אפרסקים ומלפפון, אם נזכיר כמה. לשם כך, מסננים את הפירות ומבשלים את החליטה הקרה שלכם עם המים המוזרמים לבישול קר עם רמז למשהו מיוחד.

המלצת קפה פולי קפה אתיופיה גוג׳י

 

חליטה קרה  סודה

תכינו את רכז החליטה הקרה שלכם והוסיפו מים מוגזים עדינים (אנו ממליצים על סן פלגרינו) לפי הטעם, לקבלת סודה לחליטה קרה מבעבעת!

המלצת קפה סומטרה בלו מנדלינג אורנגאוטן

 

חלטה קרה פרי הדר 

הוסיפו קליפות הדר לחליטה הקרה שלכם (אשכוליות, תפוז ומנדרינה פועלות בצורה יוצאת דופן) לקבלת טעם הדרים נוסף בקפה הקרה שלכם.

המלצת הקפה פולי קפה אתיופיה סידמו

 

קפה בהשרייה קרה מתובל

הוסיפו תבלינים כמו מקל קינמון, כוכב אניס, תרמילי הל, ו / או ציפורן לחליטה הקרה שלכם כדי לשלב בקפה הקר שלכם תבלינים מהנים.

המלצת קפה  פולי קפה קניה AA+

כיצד לבחור את שיטת חליטת הקפה המושלמת עבורך

חליטת הקפה המושלמת

אז החלטת להכין קפה טעים בבית כחלק מהתהליך היומיומי שלך. אולי בכלל לא הכנת קפה בבית, או אולי שיטת החליטה בה השתמשת פשוט לא מתאימה לאורח החיים החדש שלך … או שאולי אתה פשוט משעמם!
ובכן, אנחנו כאן כדי לעזור לך להבין מה היא שיטת החליטה הנכונה בשבילך ולוודא שהניתוב של הבישול הביתי שלך מתאים בדיוק לצרכים שלך.

לכמה אנשים הקפה אמור להספיק?

השאלה שלדעתי הכי חשובה לשאול – כשמחליטים באיזה סוג חליטה לקנות או להשתמש – היא: כמה קפה צריך להכין לכל חליטה?
יש עוד הרבה שאלות חנוניות שיש לשאול לגבי רמת קהפה וסגנונות מזיגה אחר כך. הלאה, אבל אני חושב שזו נקודת המוצא הטובה ביותר.

לדוגמה, אפשר לאהוב את סוג הקפה ש- AeroPress מכין יותר מהכל, ואפשר טכנית לחלוט אותו חזק ואז למזוג אותו לשתי כוסות קטנות, אבל אם מכינים קפה לשישה אנשים בכל בוקר עם AeroPress, זה יכול להיות די מעצבן.

מצד שני , אמנם טכנית ניתן להכין קפה אחד עם מכונת קפה פילטר גדולה של 10 כוסות, אבל המכונות האלה לא באמת נועדו לעשות זאת, הן נועדון להכין כמות גדולה של קפה. ובגלל צורתם והמהירות הרבה בה המים זורמים דרך הקפה, קשה להם להגיע לתוצאות טובות בהכנה של ספל אחד. בהחלט ניתן היה לחלוט כמה כוסות בבת אחת ולשתות לאורך כל היום, אך האיכות של הקפה תלך ותרד, במיוחד אם הקפה נשמר על פלטה חמה או תחומם במיקרוגל.
כהערה אגב, “כוס” המשמשת על גבי האריזה עבור מכונת קפה אמריקאית מסורתית בדרך כלל פירושה חמישה גרם, כך שכדי להבין את כמות המנות שניתןלקבל מכל אחת מאותן מכונות קפה, אני חושב שזה הגיוני לחלק על ידי שניים.

כמה מאמץ מעוניינים להשקיע?

כמה מאמץ ומיקוד נדרש להכנת קפה? האם החוויה האידיאלית בשבילך היא פשוט להכניס קפה ומים למכונה, ללכת לעשות משהו אחר לזמן מה ואז לחזור ולמצוא קפה טעים מוכן ? או שהמעשה של הזרמת מים ידנית בזהירות הוא למעשה דבר שעלול להביא לך שמחה או רגיעה? האחרון עדיין נכון מבחינתי, אבל אני מכיר אנשים רבים – אפילו ואולי במיוחד מקצוענים לקפה – שהיו שמחים לא לראות עוד קומקום מפואר.
ובעוד ששיטת חליטה ידנית נותנת לך יותר מקום לבצע התאמות קטנות, כמות המאמץ הנדרשת בחליטה לא תמיד תואמת קפה טוב יותר – מכיוון שמכונות פילטר ביתיות מודרניות חולטות בצורה טובה .

כמה ציוד נדרש להכנת הקפה?

יש גם את השאלה הקשורה במידת מה לציוד. אין צורך חובה בקומקום צוואר ברבור בכדי לשפוך בצורה מדוייקת מעל קפה, אבל זה עוזר מאוד. ואילו פרנצ׳ פרס / פלאנג׳ר, אינך באמת זקוק לכזו.

איך תעדיפו שהקפה שלכם ירגיש?

לבסוף, איך תעדיפו את הקפה שלכם? אני מאמין שעם קצת ניסוי וטעייה, ניתן להפוך כל  Specialty Coffee לקפה טוב וטעים בכל שיטת חליטה – אבל זה לא אומר שהטעם שלהם יהיה זהה. כל שיטת חליטה עם פילטר מתכתי תאפשר ליותר שמנים לעבור, ותגרום לקפה להרגיש מלא יותר וחלק יותר, מה שחלק מהאנשים באמת מעריכים אותו, אם כי סביר להניח שתצטרכו להתמודד עם קצת עגמת נפש בסוף מהספל שלך.
פילטר נייר ייתן לך את מה שאנחנו מכנים לעתים קרובות כוס נקייה: לא יהיו חלקיקי טחינה עדינים בתחתית הספל, ואולי יהיה קל יותר לתפוס את החומציות ואת הטעמים העדינים יותר ללא השמן ההוא שזורם לכוס דרך פילטר מתכת, אבל גוף הקשה ירגיש קל יותר. ההעדפה האישית החזקה ביותר שלי על התאמת קפה לסוגי סינון, לפילטרים מתכת הייתי ממליץ על קפה חזק יותר(מר יותר) ואילו לפילטרים נייר הייתי ממליץ על טעמים עדינים ופירותיים יותר .

קשה יותר לנקות מסנני מתכת מאשר מסנני נייר, אך הם ניתנים לשימוש חוזר (אם כי מבחינת קיימות, כנראה שיש קצת מתמטיקה לעשות כמה פעמים תצטרך להשתמש במסנן מתכת לפני שיהיה יותר בר קיימא לייצור מאשר כמות שווה ערך של מסנני נייר). אם החלטת על מסנן מתכת,

שיקולי אורח חיים אחרים …

יש כמובן שאלות רבות נוספות שיש לשאול. אם האסתטיקה של המטבח שלכם חשובה לכם, יש המון אפשרויות למראה שונה בין אם אתם בוחרים, בשיטת חליטהפרנצ׳ פרס, או מכונת קפה שתוכלו להתאים לעיצוב שלכם.

לחלופין, גם אם הצבעים והצורות הספציפיים אינם חשובים, הכמות הכוללת של שטח הדלפק (או הארון) שהציוד גוזל בהחלט עושה את ההבדל. כמו כן יש לקחת בחשבון שציוד מזכוכית אמנם אסתטי יותר אך שביר ועמיד פחות מצויד ממתכת ופלסטיק

 

קפה פילטר ? כל מה שרציתם לדעת על קפה פילטר

קפה פילטר - מדריך

קפה פילטר נחשב לאחד מסגנונות הקפה האהובים בעולם ונפוץ בבתים בארה”ב ובאירופה וכבר הספיק לכבוש את לבם של חובבי הקפה בישראל.
הכנת קפה פילטר פשוטה ומתבצעת באמצעות קנקן פילטר ידני או חשמלי כאשר הפילטר נועד לסנן את הקפה הטחון מהמים ואת הקפה ניתן לשתות בכל דרך שאוהבים – עם חלב חם, קר או מוקצף או ממתיקים למיניהם.

ניתן לבחור מבין הקולקציות את המכשיר להכנת קפה פילטר כאשר יש מכשירים ידניים המפקידים את השליטה על אופן החליטה בידי המשתמש או לבחור במכונות אוטומטיות המשלבות חידושים שונים ליצירת קפה פילטר.
כמובן שיש חשיבות לסוג הקפה הנחלט וכן לשימוש בנייר פילטר נקי כל פעם מחדש. שיטת הסינון אף היא משפיעה על המיצוי, כמו גם משך בישול הקפה ובטמפרטורה הנכונה וכן גם הקפדה על הכמות המיועדת לטחינה והיחס הנכון בין הקפה לכמות המים וכן לטכניקת הטפטוף הנבחרת.

איך תכינו את כוס קפה הפילטר המושלמת עבורכם?

נייד, עמיד וטעים
הכירו את Aeropress – מכשיר להכנת קפה פילטר מהמובילים בעולם שנחשב לפריצת דרך בתהליך בישול של קפה עשיר וחלק ללא מרירות בחומציות נמוכה להפליא.
המכשיר יכול להכין בין 1-3 כוסות תוך דקה ולבשל הן קפה פילטר אמריקאי והן קפה בסגנון אספרסו.

הצורה הקומפקטית שלו הופכת אותו אידיאלית גם לטיולים וקמפינג.
המכשיר קל משקל, נייד ועמיד והערכה כוללת את כל החלקים שנדרשים להכנת קפה פילטר או אספרסו.
היתרונות של המכשיר הם רבים מהניידות שלו דרך בישול מהיר ומהנה וזמן המתנה מהיר ביותר עד שהמשקה מוכן ובעיקר ירידה בחומציות לכמות נמוכה מאוד בהשוואה לשיטות בישול אחרות כך שהקפה יוצא טעים במיוחד (אניני טעם מנוסים מעידים על כך) והערכה עצמה מוצעת במחיר אטרקטיבי ביותר.

מוצרים רלוונטיים :

Hario V60 Server 360 ml – קנקן מזיגה האריו שקוף
קנקן טפטוף עם פילטר בד- Hario Wood neck Drip Pot 240

 

סוד הפלנג’ר
חובבי הפלנג’ר לא יפספסו את French press  של המותג האיטלקי FOREVER.
פלנג’ר הוא אידיאלי למי שרוצה ליצור כוס קפה טובה מקפה טחון גס כאשר המכשיר עצמו בעצם מפיק טעם מעט שונה ממכונת אספרסו. מדובר בכוס זכוכית איכותית משולבת אלמנטים מנירוסטה בעלת ידית אחיזה שימושית עמידה בפני חום.

כל שצריך זה לשפוך מים רותחים על הקפה במיכל זכוכית וכעבור מספר דקות חלקיקי הקפה ירדו למטה לתחתית המיכל והנוזל המתקבל נקי מגרגרי קפה ומוכן לשתייה. הניקיון פשוט, מדובר בכוס שאפשר לקחת אתכם לכל מקום ולאחסן בקלות. הכנת הקפה בדרך זו מאפשרת להשיג גם קפה עם מרקם סמיך יחסית וכן מאפשרת בקרת טמפרטורה על המים הנבחרים למזיגה וניתן ליהנות מסוגים של French press איכותי במגוון גדלים במחירים מצוינים.

מוצרים חובה לקפה פילטר

אל תפספסו את כל המוצרים המשלימים להכנת קפה פילטר מנצח: מעמדים לקפה פילטר מזכוכית או קרמיקה, קנקני מזיגה מסוגננים וסיליקון עם פילטר רב פעמי מנירוסטה.
אם יש חברה שיודעת לייצר מוצרי פילטר איכותיים הרי זו  Hario אשר פועלת בשוק עוד משנת 1921 ומייצגת מגוון פריטים למטבח לרבות כלי קפה ותה בסטנדרט גבוה ובאסתטיקה נפלאה.

 

 

5 שיטות וטריקים לחליטת קפה פילטר בבית

לא תופתעו לגלות שאנחנו כאן במינווטו רואים בקפה צורך הכרחי, ולעתים רחוקות מאוד מתחילים את היום שלנו בלעדיו. בזמנים של לחץ, חליטה של קפה בבית הופכת לא רק להזדמנות לתדלק, אלא לרגע להתמקד בעשיית משהו נחמד לעצמנו כמו שאנחנו אוהבים.

לא משנה היכן פעולת הבישול משתלבת בחייכם ברגע זה, אנו כאן כדי לעזור לכם לגרום לו לטעום כמה שיותר טוב בכל מצב. בין אם יש לך כל הזמן להתעסק במתכון שלך, או שאתם רוצים לשמור על עקביות של כוס בוקר מהירה, הטיפים שלנו יביאו אתכם לשם.

 

לעבוד עם מה שזמין

זה קורה, שכחת להזמין מחדש פילטרים קפה  ואתה צריך להכין קפה.

בקלות, תוכלו לחלוט קפה ללא פילטרים, ואפילו ללא ציוד. פשוט שלבו קפה טחון לפילטר ומים חמים, ותתנו להם לשבת, לקרר אותו עם כמה קוביות קרח כדי להאט את המיצוי ואז להשתמש במסננת כדי להוציא את הגרגרים הגדולויםיותר (או סתם ללגום ישר מהספל ולהימנע מהגרגרים בתחתית הכוס).

 

השתמשו בכל מה שנשאר

נניח שנשאר לכם מעט קפה בשקית של הקפה שאתם אוהבים, אבל לא נשאר מספיק קפה לכוס מלאה. למה לא להתנסות קצת? אפשר לשלב סוגים שונים כדי ליצור דברים טעימים יותר. ישנן סיבות שסוגים שונים של קפה נקלו ברמות קלייה שונות על ידי חברות שונות וזה יכול להיות קשה לעבוד איתם כתערובת, אבל זה לא אומר שזה לא יהיה כיף לראות מה קורה.

 

למדוד כשאפשר

מקצוענים של קפה אוהבים לעבוד עם משקל. אנחנו אוהבים טיימר. אנחנו אוהבים משקל עם טיימר מובנים! כלים אלו עוזרים לנו לחלוט קפה בעקביות, והם עוזרים לנו להשתפר מקלייה לקלייה.

אבל רק מכיוון שאין לכם כל כלי שאתם רוצים, זה לא אומר שאתם לא יכולים להשתפר. מודדים קפה באמצעות כפיות? מגניב! הפוכו את הכפיות האלה למיד ותספרו כמה אתם מכניסים. מים עם לפי העין? פשוט נסו למצוא סמן שיקל עליכם לשפוך את אותה כמות מים בפעם הבאה. וזכרו שיש טיימר בטלפון.

 

להתאים תוך כדי תנועה

נקודת המדידה איננה רק כדי שתוכלו לעשות את אותו הדבר שוב ושוב, אלא שכאשר אתם רוצים שינוי, תוכלו למעשה לבצע אחד כזה. אם אתם חולטים קפה וזה טעים חמוץ מדי, חלש מדי או מריר מדי, אתם יכול להשתמש במידע הזה כדי לעשות זאת אחרת בפעם הבאה.

 

הקפיאו את הפולים

בעולם אידיאלי אתם מקבל קפה טרי וצורכים אותו במהירות, אבל מה אם קניתם קצת יותר ממה שאתם יכולים להתמודד?

הדעה הרווחת בעולם הקפה היא בעיקר נגד הקפאת קפה, אך הדעה הכללית כעת היא שכל עוד שקית הקפה שלכם אטומה, אתם בסדר. שימרו את שקית הקפה האטומה שלכם בפריזר ופשוט הוציאו אותו מהמקפיא כשאתם זקוקים לו(לא לשכוח להפשיר טרם השימוש),

 

 

 

למה פולי קפה Specialty Coffee עדיפים על פולי קפה מיובאים

אי אפשר להתחרות עם ריח הקפה הנקלה במקום כמו התערובות של קפה טחון טרי במקום מבית היוצר של מינוטו – Specialty Coffee פולי קפה.
הארומה המתפשטת לכל עבר ועושה חשק מיד ללגום קפה ולהתנסות בטעמים שייקחו אתכם למחוזות רחוקים מאפריקה ועד דרום אמריקה.
בשוק הקפה תגלו תערובות קפה ממותגות המיובאות מכל העולם שנקלו אי שם במפעלים של חברות הקפה ותוכלו גם לבחור קפה טרי שנקלה ממש במקום, רגע לפני שהוא נארז במיוחד עבורכם.

מה ההבדלים בין השניים ואיך תבחרו את הקפה הטרי המועדף?

פולי קפה Specialty Coffee ? הזמן עכשיו!

פולי קפה , קלייה במקום = ארומה עשירה

הטעם של הקפה מושפע מסוג הפולים של הקפה ואין ספק שבחירה קפדנית של פולים היא שלב מכריע בדרך לקבלת קפה במרקם, בטעם ובריח המבוקשים, אבל רק תהליך הקלייה הוא זה שמביא להפצת הטעמים הייחודיים הטמונים בפרופיל של פולי הקפה. ברגע שהפולים נחשפים לחום של הקלייה – התגובה הכימית משחררת את הטעם השוקולדי הייחודי או את ניחוח הקרמל המשגע.

כאשר רוכשים קפה מוכן אפילו אם הוא ארוז בצורה הרמטית בקפסולות אטומות יש לקחת בחשבון שעבר זמן מתהליך הקלייה והפולים איבדו את הטעם העוצמתי שאפיין אותם, על אחת כמה וכמה אם הם נחשפו לאוויר. שתיית הקפה בזמן קצר לאחר תהליך הקלייה הוא זה שמבטיח את המשקה הטעים והטרי ביותר, גדוש בטעמים מופלאים ובארומה עשירה.

טעמים המיוחדים של הקפה הטרי נשמרים לרוב עד 3 שבועות לאחר קליית הקפה כאשר בקפסולות אטומות אפשר לשמור אותם גם לזמן ארוך מזה.
אבל מי שטועם קפה טרי ולאחר מכן קפה שנקלה מזמן יבחין מיד בהבדלים המשמעותיים בטעם ובארומה של שניהם, לטובת הקפה הטרי כמובן.

איך הפחמן הדו חמצני משפיע על הטעם של פולי הקפה?


סוג הקלייה אף הוא נותן אותותיו בפולים בין אם מדובר בקלייה קלילה או קלייה ממושכת. חשוב שמי שמבצע את תהליך הקלייה עושה זאת בהתאם לתוצר שהוא רוצה להשיג ובדרך המיומנת והמקצועית ביותר.
יש לדעת שבימים הראשונים לאחר הקלייה, הפולים משחררים במהירות CO2 (פחמן דו חמצני) ואז מתכווצים לשחרור הדרגתי יותר ולכן, יצרני הקפה משלבים לרוב שסתומי אוויר בשקית האטומה כדי לאפשר ל-C02  להתפזר.

אם אין לשקית שסתום אוויר ככל הנראה מדובר בקפה טרי שעבר קלייה לא מזמן. אבל כאשר הפחמן הדו חמצני מתנדף השמנים הארומטיים אף הם מתנדפים במהירות והחמצון עשוי לגרום להקשיית הקפה.
קפה טרי טחון טרי הוא במיטבו עוד לפני שנחשף לשלושת האויבים המושבעים שלו – חום, חמצן ולחות. חמצון למשל יכול לגרום להתעוררות של תרכובות לא רצויות שיפגעו בטעם הקפה.
החמצן משנה את הטעם הראשוני הייחודי של הקפה ועשוי לפגוע בחוויית הקפה הטרייה והמרעננת.

קפה שנקלה במקום ונשלח ללקוח הוא קפה במיטבו ומומלץ לרכוש תערובות ממקום שבחר בקפידה את הפולים וניהל את תהליך הקלייה במומחיות רבה.
בדקו מה הם מאפייני התערובת כמו חמיצות עדינה ומה היחס בין הרובוסטה לערביקה.

פולי קפה Specialty Coffee ? הזמן עכשיו!

טיפים לבחירת מכונת קפה קפסולות

מקיאטו macchiato

בחרו את מכונת הקפה עליכם ותיהנו מחוויית קפה שטרם הכרתם.

יום חדש הגיע, אין כמו להתעורר עם שירת הציפורים או הצופרים (תלוי איפה אתם גרים). ללחוץ על המכונה ולקבל קפה נהדר להתחיל אתו את היום.
בשנים האחרונות, כמעט לכולם יש כבר מכונת קפה בבית ובמיוחד מכונת קפה קפסולות, שהפכה לפתרון הנוח והמועדף על מי שאוהב לקצר תהליכים מבלי להתפשר על איכות.


הקפסולות נארזות בצורה הרמטית ששומרת על הארומה של הקפה, מגיעות בשלל טעמים ודרגות חוזק וכל שצריך זה רק להכניס פנימה למכונה ובלחיצה פשוטה – הקפה מוכן.

אין עוררין על כמה שהמכונות הללו יעילות ואטרקטיביות וגם מגיעות בדגמים משודרגים בעיצובים מיוחדים. אבל איך תבחרו מכונת קפה קפסולות שתעשה את העבודה? טיפים שיעזרו לכם במשימה.

עם מקציף או בלי? זו השאלה!


ההבדל המובהק ביותר בין מכונת קפה אחת לאחרת הוא האם היא כוללת מקציף מובנה או ידית הקצפה או משמשת להכנת אספרו בלבד ואת החלב תקציפו כבר באמצעות מקציף נפרד. מכונות ללא מקציף נחשבות זולות במיוחד ומתאימות למי שאוהב לשתות אספרסו או אמריקנו ולא זקוק לפריט הקצפה בילד אין ומתמקד בהכנת הקפה נטו. אלה גם מכונות קומפקטיות יותר.

אם תרצו מכונה קפה עם מקציף תשלמו יותר, מצד שני אם אתם אוהבים לשתות קפוצ’ינו או לאטה – זו המכונה האידיאלית עבורכם. גם במקרה זה שאלו את עצמכם – האם תרצו לשלם יותר על ידית הקצפה בלבד (כלומר, יש צורך לאחוז את הכלי המקציף מסביב לידית ההקצפה תוך כדי ביצוע הפעולה) או מכונת קפה שכוללת כבר הכנת קפה עם החלב בלחיצת כפתור (One Touch). הכל עניין של עלויות והעדפה אישית.

מה הקפה בשבילכם?

המותג קובע ?


דילמה נוספת שמעסיקה את מי שמחפש לרכוש מכונת קפה היא האם לרכוש מכונת קפה המכינה מראש את סוג הקפה מועדף כמו למשל, לאטה, אמריקנו או קפוצ’ינו לפי כמות המים ביחס לכמות הקפה וכדומה או מכונת קפה פשוטה יותר המאפשרת לכם לבחור רק בין אספרסו קצר לאספרסו ארוך כאשר אתם צריכים לכוונן מראש את יחס המים לעומת הקפה להכנת המשקה המועדף. היום המגמה היא של מכונות קפה עם מספר לחצנים לבחירת המשקה המבוקש כל פעם מחדש.


אין ספק שכמו בכל תחום, יש חשיבות גם למותג של מכונות הקפה. מכונת קפה ממותגת של מותג ידוע ומוביל בתחומו מביאה עמה מצד אחד, שקט נפשי ומצד שני, היא לרוב תעלה יותר. היום כבר אין כמעט בלעדיות בשוק הקפסולות ואפשר לרכוש מכונות ממותגים שונים ולהשתמש בקפסולות של מגוון חברות המייצרות קפסולות התואמות כמעט לכל סוג מכונה ומותג ולכן, הבחירה הממותגת היא כבר לא עניין משמעותי כפי שהיתה בעבר.

התייחסו למבצעים של חברות שונות בשוק וכן לפיצ’רים הטכנולוגיים של כל מכונת קפה לפי שבחרתם מה לקנות. אפשר לקרוא המלצות ולקבל מידע מקצועי מהחנות בה אתם רוכשים את המכונה.