מהם היתרונות של מכונות קפה על פני הכנת קפה עצמאית

מכונת קפה מיטאקה Mitacamacchine I8

בוקר הגיע, הבית הומה ולכם מתחשק קפה איכותי ומהר. לא תמיד יש זמן להרתיח קומקום, לערבב את הגרגרים, לחכות שהם ימסו ולהקציף בנפרד את החלב והתוצאה – אל בהכרח משביעת רצון. הבשורות הטובות הן שכיום יש נבחרת שלמה של מכונות קפה אוטומטיות, הבריסטה הצמוד שלכם. מגוון דגמים בעלי יכולת גבוה לייצר קפה כמו בבתי קפה ואפילו טוב יותר (כי אתם מכינים לעצמכם בדיוק כפי שאתם אוהבים). מה מבדיל מכונות קפה מהכנת קפה עצמאית?

הכנה בלחיצה אחת – המכונה שזוכרת מה שאתם אוהבים
מכונות קפה מתקדמות מייצרות את הקפה המועדף בטאץ’ אחד.
כל שצריך זה להדליק ולבחור את משקה הקפה המועדף. אם שמרתם את ההדרות של שילוב מנצח בין מים לכמות קפה, תקבלו כל פעם מחדש את אותו משקה. העקביות חשובה כאשר אין מקום לטעויות ואתם נהנים מהקפה האהוב עליכם והכל במהירות. בהכנה ידנית עליכם להקפיד על הכמויות על מנת לקבל את הטעם המועדף וההכנה עצמה היא רבת שלבים.
אם אתם מחפשים הכנה מהירה באמת, בדקו את מכונות ה-ONE TOUCH שמציעות מגוון משקאות קפה בלחיצה כמו קפוצ’ינו, לאטה, מקיאטו ומכונות שזוכרות את השימוש האחרון או שניתן להגדיר בהן העדפה של כמות מים וקפה של מספר משתמשים, כדי שכל משתמש יבחר את הקפה שלו ולא בהכרח של האחר במכונת קפה בבית למשפחה ובמיוחד בבחירת מכונות קפה למשרד.


מכונת קפה One Touch אספרסו קלאב

הכנה בלחיצה אחת – המכונה שזוכרת מה שאתם אוהבים
מכונות קפה מתקדמות מייצרות את הקפה המועדף בטאץ’ אחד.
כל שצריך זה להדליק ולבחור את משקה הקפה המועדף. אם שמרתם את ההדרות של שילוב מנצח בין מים לכמות קפה, תקבלו כל פעם מחדש את אותו משקה. העקביות חשובה כאשר אין מקום לטעויות ואתם נהנים מהקפה האהוב עליכם והכל במהירות. בהכנה ידנית עליכם להקפיד על הכמויות על מנת לקבל את הטעם המועדף וההכנה עצמה היא רבת שלבים.
אם אתם מחפשים הכנה מהירה באמת, בדקו את מכונות ה-ONE TOUCH שמציעות מגוון משקאות קפה בלחיצה כמו קפוצ’ינו, לאטה, מקיאטו ומכונות שזוכרות את השימוש האחרון או שניתן להגדיר בהן העדפה של כמות מים וקפה של מספר משתמשים, כדי שכל משתמש יבחר את הקפה שלו ולא בהכרח של האחר במכונת קפה בבית למשפחה ובמיוחד בבחירת מכונות קפה למשרד.

האיכות הגבוהה ביותר – מי ביקש קפה טרי?
מכונות קפה עובדות או על פולים או על טחינה או על קפסולות.
תוצרים שהם מראש איכותיים יותר מקפה אינסטנט ותהליך ההכנה עצמו מפיק מהקפה את המקסימום האפשרי באמצעות הלחץ והתהליכים שהמכונה מעבירה את הקפה. מי שמעוניין לחסוך תהליכי טחינה יכול להשתמש בקפסולות אשר נארזו מראש לשמירה מקסימלית על איכות הקפה ועל טריות.

מגוון טעמים במכונה אחת
אם בעבר היו מספר טעמים שחזרו על עצמם, הרי היום מדובר בעולם שלם של טעמי קפה והיצרנים משיקים כל הזמן טעמים חדשים, כולל טעמי ספיישל ויש אפילו קפסולות בטעם שוקו ושוקולד ואגוזים ללא קפה אלא כמשקה שניתן לייצר במכונה עצמה.
אינסוף הטעמים מאפשר כמובן לגוון בכל עת את סוג הקפה ואת הטעם במיוחד כאשר מצטיידים במכונה מסוג קפסולות. עם פקיעת הבלעדיות על הקפסולות מדובר גם במכונות חסכוניות יותר מבעבר, כי ניתן למצוא שלל קפסולות תואמות למכונה במחירים אטרקטיביים להפליא ולגוון את הטעמים מבית היוצר של מותגים שונים.

שימוש מהיר ובטוח
מכונות קפה נחשבות גם לדרך הבטוחה ביותר להכין קפה, היות והמכונה עשויה מחומרים עמידים והתהליך אינו חושף את המשתמש בפני סכנת כוויה כאשר עוקבים אחר ההוראות.

בחרו את מכונת הקפה המועדפת עליכם ותיהנו מחוויית קפה שטרם הכרתם.

איך לבחור פולי קפה למכונת קפה

פולי קפה קפה רובוסטה

פולי הקפה משפיעים על הטעם של הקפה ולכן, חשוב להשקיע בבחירת פולי קפה איכותיים למכונה. מהיכן מגיעים הפולים, כיצד הם גדלים ומה מבדילים אותם זה מזה? מאמר שיעשה לכם סדר בזירת פולי הקפה.

פולי קפה ערביקה או רובוסטה?

ההתלבטות של צרכנים היא לרוב בין שני סוגים מרכזיים של פולי קפה – רובוסטה לעומת ערביקה. כמובן שאופי התערובות, מקור הפולים, תנאי הגידול ועוד גורמים הם שמשפיעים על טיב הפולים אך גם באיזה סוג פולים מדובר.
פולי רובוסטה נבדלים מפולי ערביקה במגוון היבטים: טעמם של פולי ערביקה הוא מתוק יותר ועם נגיעות פירותיות, חומציות גבוהה ולפולי רובוסטה יש טעם חזק, מר וחריף יותר שמזכיר דגנים.

פולים אלה מכילים גם כמות קפאין כפולה אבל פחות סוכר והמרירות האופיינית של הפולים הללו היא תוצאה של כמות הקפאין הגבוהה.

פולי קפה מאורו דה לוקס

את פולי הרובוסטה קל יותר לגדל מאשר ערביקה, כי הם עמידים יותר בתנאי מזג האוויר, גדלים בגובה נמוך יותר ועמידים מאוד בפני חרקים ומחלות וזו הסיבה שבאופן טבעי יש מהם יותר פולים בהשוואה ערביקה. פולי הרובוסטה קטנים, עבים ועגולים יותר מהסוג השני ולרוב גם כהים יותר.
השניים מגיעים ממקומות שונים בעולם: רובוסטה גדלים בעיקר באינדונזיה, וייטנאם ואפריקה וערביקה מגיעה מאמריקה הלטינית, קולומביה, ברזיל.
לרוב תהיה העדפה להשתמש בפולי רובוסטה ליצירת משקאות אספרסו בגלל אפקט הקרמה שאלה מייצרים.

סוד הקלייה של פולי קפה


הפולים עוברים שלבים רבים עד שהם מגיעים למעמד המכירה.
הם נקטפים ידנית, מושרים במים, עוברים תהליך מיון, נשטפים ועוברים קליה. לתהליך הקלייה יש השפעה על התערובת ברמת הצבע והטעם. הקלייה למעשה מייצרת שינויים כימיים ופיסיקליים בטמפרטורות גבוהות מאוד והופכת את הפולים הירוקים לפריכים ומוכנים לבישול.

יש הבדל בטעמים גם בסוג הקלייה, אם היא היתה קלייה איטית ובאיזו טמפרטורה ובמהלך הקלייה מתגבש גם הטעם. טחינת הפולים היא עוד רובד שמשפיע על הפולים במידה וקונים אותם לאחר מכן במצב טחון. למשל לקפה אספרסו יתאימו פולים שעברו טחינה בינונית בעוד לקפה פילטר הטחינה היא יחסית עבה.

בחירה נוספת של פולי קפה קשורה לסוג התערובת – השלוב בין רובוסטה לערביקה ובין רכיבים נוספים המוסיפים ארומה לתערובת. וכן בדרגת החוזק של הקפה. ישנם פולים שמתאימים במיוחד לאספרסו, לאטה או  קפוצ’ינו.

פולי קפה לאספרסו ולקפוצ׳ינו

ישנן תערובות פולים המייצרות יותר קרמה מאחרות ותערובות המאופיינות בטעם מתקתק. אפשר לבחור לפי הטעם המבוקש – אגוזי, פירותי. בכל מקרה, בבחירת פולי קפה מומלץ לבדוק את אחוזי הרובוסטה בהשוואה לאחוזי הערביקה וכמובן תאריך תפוגה. עקבו אחר הוראות השימוש בפולים והתאימו את הפולים גם לסוג המכונה – אם היא כוללת מטחנה או לפולים טריים או זו מכונה לקפה טחון בלבד.

בכל מקרה, בכל פעם שתשנו תערובת או קפסולות תקבלו טעם אחר ותיהנו משגרת קפה מרעננת במיוחד.

קפה טוב עובד יותר טוב

קפה בעבודה

אם תקפצו לאחד המשרדים ברחבי הארץ, רוב הסיכויים שתגלו שהמקום התוסס ביותר במשרד היא פינת הקפה. בין אם היא ממוקמת במטבחון או במסדרון, ליד דלפק הקבלה או באזור אחר.
מרבית העובדים יוצאים להתאוורר מהקיוביקל שלהם בפינת הקפה וזו הופכת למוקד הפעילות האולטימטיבי – סיעור מוחות, סמול טוק, חוויות – הכל קורה סביב כוס קפה.

מכונת קפה מקצועית לעובדים


מעבר לחיזוק הקשר האישי והמקצועי בין עמיתים, מחקרים רבים מצביעים על כך שלקפה יש השפעה חיובית גם בהעלאת הביצועים של העובדים. איך מכונת קפה יכולה לתרום לסביבת עבודה פרודקטיבית יותר ומה בין קפה איכותי ללקוחות מרוצים?

ערנות מוגברת – אנרגיה גבוהה
מחקר שנערך ב-MIT בדק את ההשפעות החיוביות של הקפה במהלך הפסקות קפה והראה שעובדים שיוצאים יחד להפסקות קפה נהנים משיפור כללי בפרודקטיביות במהלך עבודתם. הסיבה לכך טמונה לפני הכל בהרכב הקפה. קפאין מעלה את רמת האנרגיה ושומר על ערנות וקפאין גם בעל השפעה חיובית על שיפור הזיכרון לטווח קצר ופתרון בעיות. בנוסף, החיבור של העובדים סביב הקפה מעלה את המוטיבציה והקשר ביניהם וכך גם את הביצועים שלהם בפרויקטים משותפים.

קפאין משפיע על המוח בשתי דרכים עיקריות: האחת בהעלאת רמות הדופמין כך שהתחושה המתקבלת היא של הנאה ותחושות חיוביות אחרות והדרך השנייה היא בהשפעה על קולטני אדנוזין שאחראים על תחושת העייפות והקפאין למעשה גורם לקולטנים לחוש שהאדם ישן מספיק ולא זקוק לעוד שינה.

פולי קפה - קפה רובוסטה

לקפה גם יתרונות בריאותיים רבים. הוא מכיל נוגדי חמצון המסייעים למערכת החיסונית בהגנה מפני מחלות ומחקרים מצביעים על כך ששתייה של ארבע-חמש כוסות קפה מדי יום עשויה להפחית גם את הסיכון למחלת פרקינסון בכמעט 50% בהשוואה לכמויות קטנות של קפאין.

לקפה יש גם השפעה מטיבה על המטבוליזם בגוף ועל שריפת שומן בקצב גבוה יותר – יתרון כשמדובר בעבודה משרדית הכרוכה בישיבה ממושכת.

שדרוג בתנאי ההעסקה
מכונת קפה במשרד מהווה פקטור למשיכת עובדים למשרד – עובדים ישמחו יותר לעבוד במקום שדואג למכונת קפה ולקפה איכותי וכך גם לקוחות המגיעים למשרד ונהנים מקפה משובח בעת ההמתנה לפגישה או במהלך ישיבת עבודה.

מכונת קפה מקצועית אקספובר
מכונת קפה מקצועית מבית אקספובר – Exspobar Office Leva

מכונת קפה במשרד מצמצמת גם יציאה החוצה של העובדים לרכישת קפה בחוץ וכך חוסכת גם זמן וגם כסף.

בבואכם לבחור מכונת קפה משרדית חשוב שתשימו דגש על המותג של המכונה, אחריות יצרן, האם זו תהיה מכונה טוחנת או מכונה העובדת על בסיס קפסולות או פודים. בדקו גם עלויות תחזוקה והאם המכונה מאפשרת ניקוי עצמי. שימו לב שיש מכונות קפה שמסוגלות להכין מגוון משקאות קפה בלחיצת כפתור אחת כך שכל עובד ולקוח ייהנה מקפה בהתאמה אישית.

החליטו מראש על מדיניות הקפה במשרד. למשל, האם להקצות חלוקת קפסולות לעובדים או להנחיל נוהג שכל עובד ידאג לעצמו לקפסולות.

איך לבחור מכונת קפה לעסק/משרד ?

מכונת אספרסו AULIKA TOP HIGH SPEED - הדור החדש

קפה הוא חלק חשוב משגרת היום בעבודה ועסקים רבים כבר הבינו שמכונת קפה משדרגת את החוויה התעסוקתית. העובדים נאספים סביב המכונה לסיעור מוחות ולקוחות תמיד שמחים להתחיל את הפגישה עם קפה איכותי.
מכונת קפה למשרד שונה ממכונת קפה ביתית, כיוון שהיא אמורה לשרת יותר אנשים בו זמנית וחשוב לבחור מראש מכונה יעילה בעלת תוחלת חיים גבוהה.

מכונת קפה מקצועית אקספובר
מכונת קפה מקצועית מבית אקספובר – Exspobar Office Leva

לפניכם מספר פרמטרים חשובים בבחירת מכונת קפה לעסק:

חזקה ויעילה
מכונת קפה משרדית אמורה לעמוד בנפחים מוגדלים בעבודה מאומצת, שכן תדירות ההפעלה שלה גבוהה מאוד. חשבו על עובדים שעומדים בתור אחד אחרי השני ליד המכונה וכל אחד בתורו מכין לעצמו קפה.
כדאי לבחון את העמידות של המכונה גם מבחינת הרכיבים השונים. לדוגמא, במכונות משרדיות המטחנה הקראמית בעלת עמידות בפני שחיקת סכינים עד פי 7 ממטחנה רגילה.
מה שחשוב במכונת קפה משרדית זה שהיא תשמור על ביצועים עקביים גבוהים לאורך זמן וניתן למצוא את הפרט הזה במפרט הטכני של המכונה. למשל, שהיא מסוגלת לשמור על ביצועים עקביים לאורך 20,000 כוסות משקה.

מכונה שעובדת בשבילכם

בסביבת העבודה העכשווית והתובענית פחות יש זמן לטקס קפה – הקצפה, טחינה וכולי ולכן, המכונות שמתאימות למשרדים בעלות ממשק אינטואיטיבי ואוטומטי לסוגים שונים של משקאות קפה. כלומר, כל עובד יכול לבחור את הקפה המועדף עליו כגון לאטה, אספרסו, קפוצ’ינו, אמריקנו וריסטרטו והמכונה תבצע על פי התכנות את הקפה המבוקש בצורה מדויקת. לחיצה אחת קצרה והקפה מוכן.
במקרה של משקאות הדורשים הקצפת חלב הרי שזו מתבצעת באופן אוטומטי ישירות לספל באמצעות צינורית סיליקון השואבת חלב ישירות מהקרטון ואגב גם היא ניתנת לתכנות.
המטרה היא לבחור מכונה המאפשרת לשנות את סוג ועוצמת הקפה הנבחר בכל עת ובאופן אינטואיטיבי ולשמור את ההגדרות. כמו למשל, אורך המשקה וטמפרטורת המים.

האוטומציה במכונות המודרניות מפחיתה את ההתעסקות עם המכונה על בסיס יומיומי כולל תהליך הניקוי. בחרו מכונות בעלות תוכנית ניקוי אבנית אוטומטית המאפשרות ניקוי עצמי של המכונה לאחר שהוסף נוזל לניקוי אבנית למיכל המים. כמובן שפיצ’ר חשוב הוא גם שטיפה עצמית של המכונה בנוסף לניקוי אבנית אוטומטי ושהחלקים הנעים כן יהיו נשלפים ופשוטים לניקוי ולהרכבה מחדש.

מותאמת לריבוי משתמשים

חשוב מראש לבחור מכונה שתתאים לריבוי משתמשים בו זמנית, למשל, כזאת המכינה שתי כוסות קפה בו זמנית או מורכבת משני צינורות המזרזים את תהליך ההכנה של כל כוס קפה.
התייחסו גם לעיצוב של המכונה – הנבחרת העכשווית מגיעה בעיצוב הייטקי מודרני המתאים לסביבות העבודה המסוגננות.

יתרון בולט נוסף של מכונות משרדיות, שבעבר הרעישו מאוד והפרו את השלווה וההרמוניה במשרד, הוא שכיום מדובר בתכנון אקוסטי חדשני להפחתת רעשים. התוצאה מכונה יעילה ושקטה יותר מתמיד!

תחזוקת מכונת קפה: דרישות התחזוקה לכל סוגי מכונות הקפה

ROCKET_Giotto_Evoluzione R Espresso Machine

תחזוקת מכונת קפה : דרישות התחזוקה לכל סוגי מכונות הקפה

זה ברור  שאנחנו מסתכנים אולי להשמע כמו תקליט שבור, אבל בעלות על מכונת קפה זה- לצערנו – לעולם לא יהיה רק פתרון של “חבר והפעל”. נכון, התקנת מכונה הינה פעולה פשוטה, אך סוגים מסויימים של מכונות קפה (מותגים, גם כן) דורשים תחזוקה פחותה יותר מאחרות.

אך האם הסיכון שהמכונה תתקע, או לא תעבוד יותר יום אחד, שווה את זה? טיפול של כמה דקות בהשקעה שלך ישתלם בוודאות בטווח הארוך?

בגלל שאנחנו  אוהבים את הקפה שלנו כל כך, אנחנו נשמח לשתף אתכם במקומות שבהם צריכים להתמקד בתחזוקת מכונת הקפה שלכם, לפי סוג המכונה.

תחזוקת מכונת קפה לקפסולות

תחזוקת מכונת קפה לקפסולות נמצאת  בשני תחומים אפורים . חלק מהמכונות מגיעות עם כפתור לשטיפה מחזורית, במכונות אחרות הכפתור לא נמצא, לכן או שאתם מצוידים, אך לא יודעים כיצד להשתמש בו – או שאין לכם את הכפתור שמנקה את המכונה שלכם!  יש להודות, מבלי להכפיש אף אחד, לעיתים קרובות ספרי ההדרכה שמגיעים עם מכונת הקפסולות שלכם לא בדיוק מציעים טיפים לתחזוקה.

במכונות שבהן נמצא כפתור שטיפה: אנו באופן אישי ממליצים להריץ סיבוב אחרי כל הכנה של כוס קפה. זה על מנת שאף לא אחד מהטעמים של הקפסולה הקודמת יגיעו לכוס הקפה הבאה שלי. אף אחד לא רוצה צ’אי לאטה באספרסו שלו. למרות זאת, אם מכונת הקפסולות שלכם ממוקמת בתוך משרד, שם ביצוע של שטיפה אחרי כל כוס קפה יקח פשוט יותר מדי זמן (או במקרה שבו אתם משתמשים בקפסולת קפה בטעם אחד) אנחנו ממליצים על הרצה של מחזור שטיפה לפחות פעם אחת בבוקר, ופעם אחת בסוף היום. זה ישמור על הצינור שלכם נקי ומסודר.

הסרת מגש הטפטוף בסוף היום יבטיח שדברים מעוררי גועל לא ישארו מאחור, או להסתכן בכך שתכולת המגש תישפך עליכם בחיפזון של הבוקר. הגורם הנוסף היחידי שחשוב כשמריצים מחזור שטיפה אחרי כל כוס הוא להריץ נוזל מסיר אבנית דרך מיכל המים.

זה חל בעיקר על אנשים שמשתמשים במי ברז או במים מנרלים בתוך המכונות שלהם, אשר מכילים רכיבים אשר מייצרים אבנית.

לחלק ממכונות הקפה זמינות קפסולת יעילות לניקוי אבנית, אשר אותן אתם פשוט מכניסים לתוך המכונה שלכם ותאפשרו לקפסולה לעבוד כפי שהייתם עושים עם קפסולות הקפה המועדף שלכם; למכונות אחרות אין את זה, לכן הוספה של נוזל מסיר אבנית לתוך מיכל המים שלכם והניחו למכונה להכין כמות שוות ערך לשתיים עד שלוש כוסות קפה דרך המכונה שלכם. החליפו את המים במיכל במים נקיים, והניחו למים לצאת מהמכונה עד אשר הם מסתיימים – כדי להבטיח(שוב) שלא נותרים מאחור שרידי אבנית.

אם במכונה שלכם אין כפתור לשטיפה מחזורית, בעקבות הצעדים לעיל, שימוש באחד הלחצנים  להכנת הקפה יאפשרו לכם לנקות את המכונה שלכם ביסודיות.

נ.ב: לא לשכוח לרוקן את סל הקפסולות הריקות שלכם לעיתים קרובות!

תחזוקת מכונת קפה אוטומטית לקפה טחון או לפולים.

סוג זה של מכונות הוא  בדרך כלל הסוג הקשה ביותר מבחינת  התחזוקה לעומת שאר הסוגים. וזה נובע ממספר גורמים.

מכונות אוטומטיות ממוקמות בדרך כלל במקומות הומים, משום שזה מה שהם נועדו לעשות.

גורם  ברכיבים של קפה טחון, כמו אבקת חלב או קפה טחון, ומייד (שימו לב מה עשינו כאן) תיתקלו ב”סתימות”. זה רק אחד מאותם גורמים, אשר איתם את  צריכים להתמודד בערך. ישנן קערות עירבוב רגילות, אשר לתוכם מכניסים את מוצרי האינסטנט, והם מתערבבים יחד עם המים, סוכר ורכיבים אחרים, כדי להשיג את המשקה הרצוי.

אותו הדבר קורה עם מכונות אוטומטיות לפולי קפה – אך עם טיפ טיפה תוספת; בגלל טבען של מכונות קפה אוטמטיות לפולי קפה, נדרשת אותה התחזוקה כמו במכונות קפה טחון, בנוסף נדרשת תשומת לב למטחנת הקפה וריקון הקפה הטחון באופן יומיומי.

כדי שמצבה של מכונת הקפה שלכם יהיה שמור טיפ טופ, אתם צריכים לעקוב אחרי שלושה חוקי תחזוקה עיקריים.

ניקיון שעתי: למכונת הקפה שלכם יש כפתור מותאם אשר מופרד משאר הכפתורים לבחירת משקאות, ובדרך כלל הוא ניתן לזיהוי על ידי ציור שנראה כמו מטאטא אשר מוטבע עליו. לחיצה על הכפתור הזה לאחר שימוש של 10 כוסות פחות או יותר יריץ מים חמים מאוד דרך קערות העירבוב שלכם וכל צינורות היציאה, כדי להסיר כל אפשרות של היווצרות של תוצר אשר עלול היה להיבנות.

ניקיון יומיומי: אנחנו מציעים שתמיד תסירו את המיכלים הפנימיים ושתנגבו ביסודיות את קערות הערבוב שלכם, בפנים המכונה היכן שכל הישפכות עלולה לקרות, ותנו לכל חלק נייד, ניגוב טוב. מה שחשוב לא פחות מהשלב הזה הם הבגדים שאיתם אתם משתמשים לנקות את המכונה. אתם צריכים לקחת בחשבון שכל כימיקל או ריח אשר נמצא על הבגד שלכם (מרכך, לכלוך מהדלפק שלכם וכו’.) ישאיר טעם לא רצוי על רכיבי המכונה אשר איתם הם באו במגע עם.

אם אתם משתמשים במכונת קפה אוטומטית לפולים, וודאו שאתם עוקבים אחרי התהליכים הללו, אך וודאו בנוסף שאתם מסירים את הקפה הטחון המשומש באופן יומימי.

ניקיון שבועי: זה לא מחייב שהרצה של מחזור להסרת אבנית נחוץ למכונה שלכם, שוב זה תלוי במים שאיתם אתם משתמשים. בנוסף הישום להסרת אבנית במכונה שלכם משתנה ממכונה למכונה – אך באופן כללי, למכונת אוטומטיות יש חריץ שממוקמם בתוך המכונה, שלתוכו אפשר להוסיף אבקת ניקוי (ספציפי לכל יצרן) והריצו את החומר בתוך המכונה שלכם. אנחנו סיווגנו את זה כשגרת ניקיון שבועית – אך האמת שזה תלוי באיכות המים שלכם וכמה נחוץ לו ניקוין יסודי. 

לא משנה איזה מכונה אוטומטית יש לכם – אתם ללא ספק צריכים להסיר את כל המיכלים, לרוקן ולנקות ביסודיות. נסו אולי לעשות את זה באחר הצהריים המאוחרים של יום שישי, כשבזמן  הזה לא הרבה אנשים  ירצו קפה ולכם נגמר  הקפה והמיכל ריק. ניגוב של המיכל בזמן תקלה יעזור, אבל באופן אידאלי שטיפה של מים חמים יחד עם חומר ניקוי זה הדרך הטובה ביותר.

לא לשכוח לנגב את פיה היציאה בחלק החיצוני של המכונה שלכם כדי להבטיח שטעמים מוזרים לא יצוצו פתאום.

תחזוקת מכונות קפה ידניות ומכונות קפה מקצועיות לקפה טחון

אנחנו משוכנעים שאם הייתה לכם מכונת קפה לפולי קפה לפני, או שעשיתם קצת בדיקות לגבי המכונה, אתם יודעים שזוהי מכונה שצריכה טיפול.

אם למכונה שלכם יש מיכל חיצוני, אתם צריכים לוודא שהמיכל מגיע עם מסנן מותאם כך שתוכלו להמנע מהסתיידות בתוך המכונה שלכם. באופן דומה, אם המכונה מחוברת לצינורות המים שלה, אתם תצטרכו מסנן מותאם אפילו יותר מאשר מסנן חיצוני, משום שאנחנו יודעים שאיכות מי הברז היא קצת בעייתית.

תחזוקה דורשת הרצה של מחזור שטיפה, אשר יזרים מים חמים דרך שטח החליצה (אשר מסיר כל היווצרות של משקעים של תוצרי קפה שנוצרים על ידי הכנת קפה).

אם למכונה שלכם יש מקציף קפה – בין אם זה קנקן או פיה עם צינור מותאם, אתם לחלוטין תצטרכו להסיר אותו כל יום ולשטוף אותי ביסודיות. זה אומר מים חמים, או חומר ניקוי סבוני ולוודא שאתם מגיעים לכל הפינות החבויות כדי להבטיח שלא נשארו שאריות חלב. אם נותרו משקעי חלב, זה יחמיץ וישאיר טעם נוראי – ולעיתים יכתים את הקפה והמיכל שבו הוא נמצא.

למותגים מסויימים, כמו מכונות קפה אוטומטיות טוחנות Gaggia, יש חלקי בישול קפה נייחים, מה שהופך את התחזוקה שלה לקלה באופן משמעותי. במותגים אחרים אתם נדרשים להסיר את חלקי הבישול באופן יומיומי  ולשטוף אותם שטיפה יסודית. נסו לא להזיז חלקים ניידים מחלקי הבישול, משום שזה יכול לשנות את ההגדרות והמיקומים מבלי שתשימו לב, בנוסף המנעו  משטיפה עם סבון; שני החומרים היחידים אשר באים במגע עם האזור הזה של מכונת הקפה הם קפה טחון ומים חמים. קפה טחון אינו סותם, כי הוא אינו מתמוסס לכן שטיפה טובה לחלוטין תספיק.

ניגוב של הפיה החיצונית עם בגדים נקיים, נטולי ריח וכימיקלים מבטיח שטעם מר של שמני קפה לא יתפתח במכונת פולי הקפה היקר שלכם. בכל הנוגע להסרת אבנית במכונה שלכם, מותג כמו Siemens ינחה אותך כשיצטרך. במותגים ודגמים גדולים יש באופן טבעי אזור מעקף פעיל – למשל. חור קטן אשר ממוקם קרוב למיכל הפולים, לתוכו ניתן להוסיף קפה שטרם נטחן או נטול קופאין לשימוש חד פעמי; אלו הם המקומות שאליהם את יכולים להכניס את טבלית או נוזל הניקוי (נ”ב: בידקו את ספר ההדרכה שלכם כדי לפענח במי מהשניים אתם אמורים להשתמש) ולבצע ניקוי יסודי, כנראה פעם בחודש (תלוי שימוש).

למותגים קטנים יותר, כמו Seaco Minuto, אין מעקף פעיל לקפה. ברוב המקרים אפשר לומר בביטחה שלמותגים האלה אפשר להוסיף נוזל לניקוי למיכל המים ולאחר מכן אפשר להכין 4-5 כוסות קפה שווים במכונה. כמו תמיד, תמלאו מיכל מלא במים נקיים ומטוהרים ותפעילו את המכונה בזמן שהמים זורמים לאחר שתסיימו את השלב הזה, כדי להבטיח שטעם מוזר של משקעי חומרי ניקוי לא ישארו במכונה.

תחזוקת מכונת קפה פילטר

מכונת קפה פילטר זוכות בבירור במקום הראשון מבחינת הקלות שבתחזוקה שלהן. הסיבה נובעת מהפשטות שבה מכונת הקפה מורכבת.

באופן יומיומי – אתם אמורים להסיר את קנקן הזכוכית בסוף כל יום, לשטוף אותי ביסודיות במים חמים בעזרת חומר ניקוי יעיל למדיח כלים, ולאפשר לו להתייבש כמו שצריך לפני שימוש חוזר.

צריך להסיר את הסל שבו פילטר הנייר והקפה הטחון נכנסים לתוכו, יחד עם קנקן הקפה, ולנקות ביסודיות, שוב עם חומר לניקוי מדיח כלים, ובנוסף לאפשר יבוש יסודי.

דבר שממנו מתעלמים במכונת קפה פילטר הוא החור הקטן, דרכו עובר הקפה החלוט. אותו חייבים לשטוף ולנגב בסוף כל יום. לבסוף, מיכל המים. אם אתם משתמשים במים מטוהרים, עם תכולה נמוכה של מינרלים וכימקלים, דרישות התחזוקה שלכם כאן יורדות באופן דרסטי. לעומת זאת, אם אתם משתמשים במי ברז , במיכל המים שלכם תתחיל להיווצר אבנית. כדי להסיר אותו – יש לכם שתי אפשרויות. דרך פשוטה ומהירה היא להכניס חומץ לבן לתוך המכונה בזמן שהיא פועלת, בדיוק בדרך שבו אתם מכינים את הקפה שלכם. אחרת, הוספה של נוזל מסיר אבנית גם כן באותה הדרך שבו אתה מכינים את הקפה שלכם, יניב אף תוצאות טובות יותר.

רק וודאו שאתם מריצים מיכל או שניים של מים נקיים במכונה לפני שאתם מכינים שוב קפה, אחרת ישאר לכם טעם מוזר בפה.

נכון, כל זה נשמע כמו עבודה קשה – אך אנו מבטיחים לכם שאם תעקבו אחרי ההנחיות הפשוטות הללו, ותשמרו על מכונת הקפה שלכם נקיה ככל האפשר, אתם תראו שזה מתגמל. תקופה ממושכות בין טיפולים, תפוקה וביצועים טובים יותר, קפה איכותי יותר ובאופן כללי תוחלת חיים ארוכה יותר להשקעה שלכם.

האם זה שווה את זה? ללא ספק!

מבצעי השבוע במינוטו קפה

מבצעי קפסולות תואמות נספרסו
קונים 12 מארזי אינטנסו או ארמוניה ומשלמים על 10

 

 

                                               

מכונת קפה דלונגי ECAM21.117.W Delonghi
מכונת קפה אוטומטית טוחנת דלונגי ECAM21.117

קילו קפה איטלקי מתנה
יפה, חכמה, לבנה ויודעת להכין אספרסו טוב יותר מכל אחת אחרת!
מכונת קפה אוטמטית דלונגי ECAM21.117
מבצע מטורף שנתיים אחריות + הדרכה והתקנה מתנה
מעולם לא היה קל יותר להכין קפה בבית, ניתן לבחור אספרסו קצר, בינוני או ארוך ומגוון
משקאות מבוססים חלב, ניתן לבחור ארומה קלה או חזקה נוספת.
.
 מחיר 1690₪

                                                 

Caffiataly אספרסו קלאב באסו 1

פסולות אספרסו קלאב – קונים 11 ומשלמים רק על 10 שרוולים

קפסולות אספרסו קלאב של מותג הקפה המוביל קפיטאלי

8 גר׳ תערובת של ערביקה ורובוסטה מטובי המגדלים בעולם.
טחון דק להתאמה מושלמת למכונת הקפסולות שלך

 

מחיר לשרוול – 18₪

                                            

 

פולי קפה מוקמבו – Mokambo Buon Gusto

פולי קפה מוקמבו בון גוסט

Buon Gusto – טעם טוב באיטלקית
תערובת מאוזנת בצורה יוצאת דופן, תוצאה של שילוב הרמוני בין ערביקה לרובוסטה משובחת. מביאה לנו אספרסו איטלקי אמיתי.
Buon Gusto שבתרגום חופשי מאיטלקית זה “טעם טוב”, וכשמו כן הוא – תערובת של קפה עוצמתי עם טעם עז וניחוח חזק לכל מי שרוצה להתענג על קפה נמרץ.
תערובת מוקמבו בון גוסטו היא בעלת ארומה אינטנסיבית, בקליה מתאימה במיוחד לשימוש יומיומי

מחיר 3 קג 240₪

                                         

מיניפרסו אספרסו קלאב - Minipresso CA
מיניפרסו אספרסו קלאב – Minipresso CA

חדש! מכונות קפה לשטח

  • מכונות קפה לשטח של חברת WACACO

    מכונת אספרסו ניידת מושלמת – הקומפקטית, קלת משקל  ותכליתית.

                                   

תואם דולצ׳ה גוסטו פורטה - בוניני

קפסולת תואמות דולצ׳ה גוסטו

מגוון גדול של קפסולות תואמות דולצ׳ה גוסטו ממותגים שונים.
קפסולות בוניני במגוון תערובות, קפסולות שוקו, קפוצ׳ינו ולאטה.

מחיר:  החל מ-1.40 ₪ לקפסולה

                                   

מארז טעימות אמודו מיו

מארז טעימות אספרסו מור תואם אמודו מיו

זוג כוסות דופן כפולה מתנה

 

מבצע מארז 80 קפסולות למכונת אמודו מיו.

מבצע מארז הטעימות של מותג הקפסולות הישראלי המוביל אספרסו מור למכונת אמודו מ .

המארז מכיל 80 קפסולות של אספרסו מור תואמות אמודו מיו ב-4 טעמים שונים:

 

כדי להכין את קפה הקרמה, באספרסו מור משתמשים בפולי הקפה המשובחים ביותר עם תשוקה לפרטים, לפני שעובדו ושוכללו על ידי מומחי הקלייה שלהם.

מחיר 99₪

 

                           

 

 

  • ט.ל.ח, המבצעים בתוקף עד ה-10.01.2019, מוגבל בקניה ללקוח

11 טיפים לבישול קפה ביתי טוב יותר

מכונת קפה מיטאקה Mitacamacchine I8

לבשל קפה ביתי טוב יותר, זאת משימה פשוטה בתכליתה. אתם רוצים למזוג כמו מדוייקת של מים, שהמים יהיו בטמפרטורה הנכונה ויתמזגו יחד עם הקפה הטחון באופן שיוציא את הטעמים הטובים ביותר ממנו. הדרך לקפה טוב יותר בבוקר עשויה להיות קלה יותר משחשבתם.

  1. מיצאו את הקפה הנכון והטרי.

רוצים לקחת את חווית הכנת הקפה הביתי שלכם לשלב הבא זה לא אפשרי ככה סתם עם כל קפה. פולי קפה טובים הם הדרך הבטוחה ביותר לבשל קפה ביתי משובח. חפשו את בתי הקליה הטובים ביותר באזור שלכם וריכשו מחברה בעלת מוניטין, אתית, ושקופה בנוגע למקור של המוצר שלהם.

וודאו שהקפה שאתם קונים נקלה טרי במקום. שלא כמו בירה ויין, קפה לא משתבח עם הזמן. למעשה השפעת הזמן על הקפה זהה להשפעה על מזון: הוא לא מתקלקל או טעמו נעשה רע בהכרח, אך המבנה הכימי והטעם שלו מדרדרים עם הזמן.

  1. איטמו מפני חדירה של אוויר.

חשיפת הקפה לאויבו המושבע, החמצן, גורמת להדרדרות מוגברת. החימצון גורם להדרדרות משמעותית בטעם, ולא צריך לקרות הרבה כדי שטעם הקפה יהפוך למעופש. האוויר שמקיף אותנו מכיל בין 21-19 אחוזים של חמצן, כל מה שצריך זה 70 סנטימטרים מעוקבים של אוויר להפוך חצי קילו קפה לעבש (חצי קילו קפה מכיל כ-1000 סנטימטרים מעוקבים של מרווחים). ברוב המקרים אריזות אטומות עם שסתום Degasser עובדות, אבל מספיקים 4% של חמצן בלבד באריזה, וזה רק עניין של זמן עד שהקפה יהפך לעבש. לכן אם אין על החבילה תאריך קליה, אל טטרחו לקנות – אין  דרך לדעת כמה זמן הקפה יושב על המדף.

  1. השתמשו בפולים שלמים.

חשוב מאוד לקנות פולים שלמים ולא קפה שנטחן מראש. בעוד שהטחינה תגזול מכם דקות משגרת הבוקר, זה שווה את זה. כל הטעמים הטבעיים של הקפה נעולים בשמנים החיוניים של פולי הקפה, וברגע שהקפה נטחן, השמנים מתאדים מהר מאוד. אתם רוצים את השמנים היקרים האלה בתוך הספל שלכם במקום יתאדו לתוך האטמוספירה בתוך הארון שלכם.

  1. לחמם את הכוס

קפה טוב צריך להיות חם, אבל לא רותח. בית קפה שמכין קפה כהלכה (וזה טריק מצוין גם לבית) מחמם את כוס הקפה על המכונה עצמה, וכך הקפה מוגש בטמפרטורה נכונה של 75 מעלות, ומתקרר לאט. קפה שמוגש בכוס קרה מתקרר במהירות ומאבד מטעמו.

  1. השתמשו במאזניים

כדי לבשל כוס קפה סבירה, מספיק להשתמש בכפיות, כפות מדידה או אפילו מבט, חשוב לדעת את משקל הקפה המדוייק כדי להכין כוס קפה טובה שניתנת לחזרה במהימנות. מאזניים מסירים את  הצורך בניחושים ופיענוח של הוראות מיוחדות (למשל “כף הרמה” עלולה להיות 14.3 גרם). צפיפות הקפה עלולה להיות שונה מקפה לקפה, זה תלוי בגודל הפולים, מוצא, מגוון, ומידת הקלייה, לכן שימוש במאזניים הוא האמצעי הטוב ביותר על מנת שניתן יהיה לנרמל מתכון לבישול קפה.
בנוסף מאזניים הוא הכלי הטוב ביותר לניסוי וטעיה בבישול; בין אם אתם רוצים לבשל לפי הסטנדרט בתעשיה של 1 של קפה על כל 18 חלקים של מים, או לעורר את בלוטות הטעם עם יחס של 1:13, מדידה של כמויות עם מאזניים יהפוכו את הניסוי שלכם לקל בהרבה יותר.

  1. לטשו את הטחינה שלכם

עכשיו כשאתם טוחנים את הפולים שלכם בבית, אתם צריכים את המטחנה המתאימה.  ההשקעה הגדולה ביותר כאשר מקימים תחנה ביתית לבישול קפה היא  מטחנת קפה חרוטי טובה, אך זאת גם ההשקעה הטובה ביותר שתעשו. ישנן מספר סיבות שמטחנת בר עולות על המטחנות המקבילות עם הלהב, אך ההבדלים החשובים ביותר צצים מהסמיכות של מטחנת בר ומיכולת ההתכווננות. מטחנת להב לא יכולה להשתוות פשוט ליכולות של מטחנת בר לכוונן את הטחינה, החל מאספרסו (דק מאוד) או פלנג’ר (גס מאוד), מאפשר לכם להתאים בין הטחינה שלכם לשיטת הבישול שלכם כדי לספק קפה טחון וסמיך. אי אפשר להמעיט בערכה של טחינה סמיכה, משום שזאת הדרך היחידה להפיק מיצוי עקבי. אם אתם קצרים בכיס, אתם תמיד יכולים לרכוש מטחנת בר ידנית – הן שבריר מהעלות של אוטומטיות, הן ניידות, ושימוש במטחנה זו, זה אימון מצויין לזרוע.

  1. לא לשכוח את הרכיב הסודי, מים

הרכיב החשוב ביותר בכוס קפה איכותית הוא בנוסף כנראה הרכיב שמתעלמים ממנו לרוב. מים חמים הם נוזל ממיס מאוד אשר מחלץ טעמים ושמנים מתוך הקפה הטחון. בעוד שהטעמים והשמנים הללו נחוצים מאוד, הם נחשבים רק ל- 1.25 אחוזים מכוס הקפה של הבוקר. במילים אחרות,
כוס קפה מחולצת כראוי מורכת 98.75 אחוזים מים, לכן אם המים שאיתם אתם מבשלים לא טובים כל כך, כך גם הקפה שלכם יהיה. אם למי הברז שלכם יש ריחות או טעם של כלור, ליים, או חלודה, כך גם הקפה שלכם יהיה. במקום זאת, השתמשו רק במים מטוהרים (או הכי קרוב למטוהרים שאפשר להשיג, אפילו אם אתם משתמשים במים מבקבוק או מפילטר בריטה). אם אתם תוהים כמה מי הברז בבית שלכם מטוהרים, שיקלו להשתמש במודד TDS, גאדג’ט במחיר סביר אשר מודד את טוהר המים. אך לא להשתמש במים מזוקקים. ללא מינרלים הטעם של הקפה שלכם יהיה תפל.

  1. השקיעו בערכה ששופכים קפה מעל פילטר.

אם אתם באמת רוצים לשחרר את הטעמים בפולי הקפה שלכם, השקיעו בערכה ששופכים קפה מעל פילטר. בין אם תלכו על Hario V60, Chemex, Kalita Wave,  A Clever Dripper, או אפילו פראנץ’ פרס, בישול קפה עם ערכת Pour Over מעניק לכם שליטה כמעט מלאה על כל היבט בתהליך הבישול. בנוסף ניתנת האפשרות להתנסות עם טמפרטורת המים, עובי הטחינה, והיחס בין מים לקפה. בישול ידני של הקפה של הבוקר מבטיח בנוסף מיצוי מאוזן יותר של שמנים מאשר שמבשלת אוטומטית יכולה. לאחר שרוכשים קפה טוב, לקיחת שליטה מלאה על תהליך הבישול היא האופציה הטובה ביותר איתה תקחו את היכולות שלכם לרמה אחרת לגמרי.

אם אתם לא מוכנים לקפוץ למים עם ערכת   Pour Over הידנית, שאר העצות ישימות גם למכונות אוטומטיות: רכשו פולי קפה טריים, ובשלו אותם עם מים חמים ומטוהרים. אם אתם רוצים לטבול בעולם ה- Pour Over, אתם יכולים להשתמש במבשלת האוטומטית שלכם כמתקן Pour Over  מאולתר. הרימו פשוט את המכסה, הניחו את הפילטר במקום, שיפכו את הקפה הטחון לתוך הפילטר, לאחר מכן שפכו את המים על הקפה הטחון, זה לא אידאלי אך זה עובד.

  1. תתחממו

כפי שהוזכר קודם, האגודה האמריקאית המיוחדת לקפה מצאה שהטמפרטורה האידאלית לבישול קפה היא בין 92 מעלות ל- 94. מים קרים יותר יגרמו לקפה תפל ולא ממוצה בעוד שמים חמים ישרפו את הקפה הטחון ויפגעו בטעמו של הקפה. מד חום ביתי פשוט ישפר את איכותו של הקפה שלכם בענק.

  1. 10.השיגו קומקום צוואר אווז.

זהו פריט ספציפי למשתמשי Pour Over, אבל זהו חלק מהתפקיד של להיות בריטסה ביתי. קומקומי צוואר אווז לא הכרחי לבישול קפה טוב בבית, אך הזרבובית הצרה שלהם הופכת את תהליך המזיגה המדוייקת לקל יותר ומעניק לכם  שליטה יתרה על כמות ומיקום המים.

  1. 11.תנו לפולים שלכם בית טוב

האם איחסתנם את הפולים שלכם במקרר או במקפיא? הוציאו אותם! קפה אמור להיות מאוחסן תמיד במיכל זכוכית או קרמיקה אטום, ובלתי חדיר. למרות שבנוסף הוא אמור להיות מאוחסן במקום חשוך וצונן, לאחסן אותם בתוך מקרר או מקפיא והמחזור הבלתי פוסק של הקפאה\הפשרה כאשר אתם מוציאים את הקפה שלכם ומחזירים אותו חזרה גורם להיווצרותה של לחות בתוך האריזה, אשר גורמת להתקלקלות. אחסנה של פולים בתוך צנצנת קרמיקה עם מכסה בלתי חדיר על גבי הדלפק במטבח או בארונית, יעשו את העבודה.

סטימר (Stimmer)

מכונת קפה ראש כפול

סטימר הינה צינורית האדים להקצפה המגיעה עם מכונות קפה. הצינורית עשויה מתכת כך שהיא גמישה לכיוון ועם זאת, עמידה לאורך זמן ומבודדת היטב מפני חום. יש מכונות קפה המגיעות עם סטרימר חיצוני בעל שרביט ידנית אליה יש להצמיד את קנקן ההקצפה ויש מכונות המגיעות עם סטרימר אוטומטי כאשר המכונה מחממת את החלב בדרך הטובה ביותר להשגת מרקם אוורירי ומוקצף היטב.

פעולת הכיוון בסטרימר ידני למכונת קפה חשובה להקצפת החלב ויש לעשות זאת בצורה הנכונה. בכל מקרה, חשוב תמיד לנקות היטב את הסטרימר כי יש לזרבובית נטייה להצטברות של חיידקים. ניתן להפעיל את הסטרימר ולהוציא ממנו מים בלבד או לנתק בעדינות את הצינור ולנקות היטב תוך פירוק החלקים שמרכיבים את הצינור.

מבצעי ענק על מיטב מכונות הקפה המקצועיות וביתיות לבית ולעסק רק אצל מינוטו קפה.

תערובת קפה (Coffee Blend)

תערובת קפה נאפולי

תערובת קפה (Coffee Blend) היא שילוב בין סוגים וזנים שונים של פולי קפה על מנת להשיג טעמים מיוחדים. יש תערובות שמתאימות לאספרסו ואחרות מומלצות ללאטה וכדומה.

קיימות תערובות קפה המשלבות זני קפה ממקומות שונים בעולם או פולים שגודלו בתנאים ובגבהים שונים וכן תערובות קפה עם רכיבים שונים כמו וניל, קרמל,  קינמון ועוד רכיבים המקנים לתערובת מראה וטעם ייחודי.

מבצעי ענק על מגוון קפסולות קפה בתערובת ועוד מחכים לכם באתר.

קפה ריסטרטו (Ristretto Coffee)

קפסולות ריסטרטו מרטלו

קפה ריסטרטו (Ristretto Coffee) הינו השם האיטלקי לקפה קצר וסמיך מאוד. הריסטרטו המסורתי מבוסס על שוט של קפה אספרסו המייצר את הנפח המבוקש בכוס ושימוש של אותה כמות מים. ההיפך מקפה ריסטורטו הוא קפה לונגו. הפירוש ריסטורטו הוא להגביל באיטלקית. משתמשים ב-14-18 גרם ביצירת ריסטרטו ל-60 מ”ל  – נחשב לגרסה קצרה יותר של האספרסו היות והוא משתמש בפחות מים ולכן הוא משקה קטן. טעמו מתקתק, ארומאטי ומרוכז, כמעט ללא המרירות המוכרת של האספרסו ולרוב שותים אותו בטעימה אחת. ניתן לעצור את הכנת המכונה בעת אספרסו לפני הזמן או לטחון את הקפה דק יותר מהטחינה להכנת משקה אספרסו.

מבצעי ענק על מגוון פולי קפה ריסטרטו, קפסולות קפה ועוד מחכים לכם באתר.