סטימר (Stimmer)

מכונת קפה ראש כפול

סטימר הינה צינורית האדים להקצפה המגיעה עם מכונות קפה. הצינורית עשויה מתכת כך שהיא גמישה לכיוון ועם זאת, עמידה לאורך זמן ומבודדת היטב מפני חום. יש מכונות קפה המגיעות עם סטרימר חיצוני בעל שרביט ידנית אליה יש להצמיד את קנקן ההקצפה ויש מכונות המגיעות עם סטרימר אוטומטי כאשר המכונה מחממת את החלב בדרך הטובה ביותר להשגת מרקם אוורירי ומוקצף היטב.

פעולת הכיוון בסטרימר ידני למכונת קפה חשובה להקצפת החלב ויש לעשות זאת בצורה הנכונה. בכל מקרה, חשוב תמיד לנקות היטב את הסטרימר כי יש לזרבובית נטייה להצטברות של חיידקים. ניתן להפעיל את הסטרימר ולהוציא ממנו מים בלבד או לנתק בעדינות את הצינור ולנקות היטב תוך פירוק החלקים שמרכיבים את הצינור.

מבצעי ענק על מיטב מכונות הקפה המקצועיות וביתיות לבית ולעסק רק אצל מינוטו קפה.

תערובת קפה (Coffee Blend)

תערובת קפה נאפולי

תערובת קפה (Coffee Blend) היא שילוב בין סוגים וזנים שונים של פולי קפה על מנת להשיג טעמים מיוחדים. יש תערובות שמתאימות לאספרסו ואחרות מומלצות ללאטה וכדומה.

קיימות תערובות קפה המשלבות זני קפה ממקומות שונים בעולם או פולים שגודלו בתנאים ובגבהים שונים וכן תערובות קפה עם רכיבים שונים כמו וניל, קרמל,  קינמון ועוד רכיבים המקנים לתערובת מראה וטעם ייחודי.

מבצעי ענק על מגוון קפסולות קפה בתערובת ועוד מחכים לכם באתר.

קפה ריסטרטו (Ristretto Coffee)

קפסולות ריסטרטו מרטלו

קפה ריסטרטו (Ristretto Coffee) הינו השם האיטלקי לקפה קצר וסמיך מאוד. הריסטרטו המסורתי מבוסס על שוט של קפה אספרסו המייצר את הנפח המבוקש בכוס ושימוש של אותה כמות מים. ההיפך מקפה ריסטורטו הוא קפה לונגו. הפירוש ריסטורטו הוא להגביל באיטלקית. משתמשים ב-14-18 גרם ביצירת ריסטרטו ל-60 מ”ל  – נחשב לגרסה קצרה יותר של האספרסו היות והוא משתמש בפחות מים ולכן הוא משקה קטן. טעמו מתקתק, ארומאטי ומרוכז, כמעט ללא המרירות המוכרת של האספרסו ולרוב שותים אותו בטעימה אחת. ניתן לעצור את הכנת המכונה בעת אספרסו לפני הזמן או לטחון את הקפה דק יותר מהטחינה להכנת משקה אספרסו.

מבצעי ענק על מגוון פולי קפה ריסטרטו, קפסולות קפה ועוד מחכים לכם באתר.

רובוסטה (Robusta Coffee)

פולי קפה קפה רובוסטה

מהו רובוסטה? רובוסטה הינו זן פולי קפה שנחשב זול יותר במחיר מקפה ערביקה. הרובוסטה גדלה בגבהים של עד 900 מטרים מעל פני הים ופוליה פחות ארומאטיים. פולי רובוסטה קוטפים ללא אבחנה בעוד פולי ערביקה קוטפים בקפידה. הרובוסטה גדלה במערב אפריקה, בברזיל ווייטנאם – האחרונה הפכה ליצרנית הגדולה בעולם של פולי רובוסטה. צורתם של פולי הרובוסטה עגולה וקמורה וגוון הפולים הינו ירוק בהיר. הרובוסטה הוא קפה חזק המכיל בין 2-4.5 אחוז קפאין.

המאפיינים של זן זה הם מרירות וחריפות מודגשות היטב (יש המשווים להם טעם לוואי של בוטן) וניתן לזהות אותו בספל הקפה על פי הקרמה העבה שהוא מייצר. 40% מהקפה הנמכר בעולם הוא קפה רובוסטה. הזן גדל באקלים חם של 22-26 מעלות.

מבצעי ענק על מגוון פולי קפה אמיגו רובוסטה ועוד מחכים לכם באתר.

קפה נטול קפאין (Decaffeinated Coffee)

קפסולות נטול קופאין אספרסו קאפ

קפה נטול קפאין (Decaffeinated Coffee) מתאים למי שרוצה לשתות קפה נטול קפאין כי בקפה רגיל יכולים להיות אחוזים גבוהים של קפאין ממריץ. עם זאת, יש לקחת בחשבון שגם בקפה נטול קפאין עדיין יש אחוז מסוים של קפאין – תלוי בסוג הפולים ובתהליך ייצור הקפה. לרוב הנטילה של הקפאין מתבצעת מהפול עצמו עוד לפני שלב הקלייה.

אידוי הפול בטמפרטורה גבוהה או שטיפה בממס כמו ותם במתילן כלוריד או באתיל אצטט. נטילת הקפאין מהקפה מעברת תהליכים כימיים ולכן יש סברה שנטול קפאין מזיק יותר מקפה עם קפאין. לרוב מדובר על קפה ממנו הוציאו 97% מהקפאין.

מבצעי ענק על מגוון פולי קפה ללא קפאין וקפסולות מחכים לכם באתר.

קפה מוקה (Coffee Mocha)

קפה מוקה אמיגו ג'אווה

כשאומרים קפה מוקה (Coffee Mocha), הכוונה יכולה להיות לקפה מוקה שנוצר בתהליך הכנת קפה במקינטה או לקפה בטעם מוקה. המאפיין של קפה מוקה הוא שהוא נחלט בלחץ מים נמוך מלחץ המים בו נחלט אספרסו. קפה בטעם מוקה דומה בגוף לקפה לאטה והוא למעשה קפה שמקורו בטורינו אשר באיטליה בה היו מגישים קפה לאטה עם חלב עשיר מוקצף היטב ואבקת קקאו או סירופ שוקולד שהעניקו לקפה טעם מתקתק יותר.

מבצעי ענק על מגוון פולי קפה וקפסולות מחכים לכם באתר.

קליית קפה

קליית קפה

קליית קפה הינו תהליך. תהליך קליית הקפה נועד למצות מפולי הקפה את הטעם ובמהלכו משתנות התכונות הכימיות והפיזיקליות של הפולים. בעת הקלייה, הפולים משנים גוון מירוק לחום על ידי חשיפתם לטמפרטורה גבוהה מאוד. תהליך קלייה של קפה משפיע על טעם הקפה ולכן נעשה על ידי קולים מקצועיים ולפי כללים ברורים.

בעת קליית קפה מתפרקים גם העמילנים של הפולים, המוץ מתקלף, הנוזלים מתאדים והפולים משנים גם צורה ומאבדים מחמיצותם. הקלייה היא זו שאחראית להפקת ארומת הקפה. קיימות דרגות קלייה שונות וכל דרגה משפיע הן על הצבע והן על הטעם. תהליך הקלייה נמשך דקות ספורות בלבד ואחריו יש לקרר היטב את הפולים.

 

פילטר למכונת קפה

פילטר למכונת קפה

באמצעות פילטר למכונת קפה, ניתן לחלוט ולסנן את תמצית הקפה מהקפה הטחון בלי לשרוף, לצרוב או לאבד את הטעם. קפה פילטר ניתן להכנה באמצעות מכונה ידנית או אוטומטית כאשר השימוש הוא בפילטרים מסוגים וחומרים שונים. קיימים פילטרים למכונות קפה מנייר חד פעמי, פילטר מתכת, פילטר מבד אורגני כאשר נייר הסינון הוא זה שתורם להשגת הטעם ואיכות הקפה.

נוזל הקפה העובר דרך פילטר למכונת הקפה מסונן מבעד לנייר יחד עם המים וזורמים לתוך הקנקן או הכוס בתהליך בישול וחליטה ארוך ואיטי יחסית (תלוי במכשיר). קפה פילטר פחות מרוכז ממשקה אספרסו היות והוא נמצא במגע ממושך עם מים, אבל המרקם שלו גס כי הוא מבושל בטמפרטורה יחסית נמוכה.

עכשיו באתר במבצעי ענק – מגוון אביזרי קפה ופילטרים לבית ולעסק.

פודים ׁ(Podium Coffee)

פודים לקפה

פודים ׁ(Podium Coffee), הינה אריזה מיוחדת לקפה שנקראת  E.S.E ששומרת על טריות הקפה. כל תרמיל של פוד מכיל 7 גרם של קפה דחוס בקוטר 4.4 ס”מ. הפוד אטום וכך שומר על איכות וטריות הקפה לאורך זמן כאשר הקפה עצמו עטוף בנייר סופג שמזכיר במראהו תיון.

היתרונות של פודים לקפה הם רבים – נוחות שימוש, מידה מדויקת של קפה, שמירה על הטעם המדויק, אין דליפות של קפה וניתן ליהנות כל פעם מאותו טעם בלי תלות בדרך ההכנה. כמו כן, אין צורך בטחינה ולכן גם פעולת ההכנה שקטה במיוחד. כל פוד מכיל מנה אחת או כפולה של קפה – תלוי בחוזק המועדף.  אבל הפודים שהם מנות בודדות של קפה נחשבים יקרים יחסית.

עכשיו באתר במבצעי ענק – מגוון פולי קפה ערביקה וקפסולות קפה לבית ולעסק.

קפה ערביקה (Arabica Coffee)

קפה ערביקה

קפה ערביקה (Arabica Coffee) נחשב לזן המשובח של קפה בהשוואה לרובוסטה. מקורו באתיופיה, טעמו נוטה להיות רך ומתוק יותר עם גוונים של פירות, רמזים של שוקולד, קרמל ואגוזים, קפה ערביקה הוא קל ואוורירי ויוצר קרמה בגוון חום או אדמדם בהיר. הערביקה גדלה בין 900-2000 מטר מעל פני הים, על פסגות ההרים ובסביבות טרופיים.

ערביקה מאופיינת בכך שהפולים שלה שטוחים יותר מפולי רובוסטה ובגוון ירוק עמוק. 60% מהייצור של קפה בעולם הוא ערביקה. כלומר, הוא הקפה הפופולארי ביותר בעולם. תכולת הקפאין של קפה ערביקה לא חוצה את ה-1.5% והוא נחשב לקפה גורמה. ברזיל היא יצרנית קפה הערביקה הגדולה ביותר בעולם.

עכשיו באתר במבצעי ענק – מגוון פולי קפה ערביקה וקפסולות קפה לבית ולעסק.

whatsapp