מכונת קפה לשטח – הטרנד החדש בעולם הקפה

מכונת קפה לשטח

מי לא התעורר בחיק הטבע, אחרי יום טיול, שנת לילה תחת כיפת השמיים הפתוחה והשתוקק לכוס אספרסו ממריצה?
הטבע מסביב מעורר תיאבון ולא תמיד בלב השממה אפשר למצוא בית קפה ראוי וגם להתגעגע למכונת הקפה שנשארה בבית זה לא פתרון. אז מה עושים? היום יש מכונות קפה שמציעות חוויית קפה משובחת גם בשטח, תוך כדי תנועה. כל שצריך זה לארוז אתכם את המכונה הניידת וליהנות מהתוצר בכל זמן, בכל מקום.

תשכחו מטו גו של תחנות דרכים. ברגע שמצטיידים בהתאם – ניתן ליהנות מקפה איכותי תוצרת עצמית. מכונת הקפה Nanopresso  ו Minipresso מבית היוצר של wacaco מציעות בשורה מרעננת לחובבי הקפה. החברה מציעה קולקציה של מכונות קפה קומפקטיות במספר רמות מחיר לפי בחירה. המטרה היא להכין לבד את הקפה בצורה פשוטה, ללא השקעה מיוחדת וחיבור לחשמל. המכונה עושה עבורכם את העבודה ולכם נותר רק ללגום וליהנות.

ליהנות מאספרסו בדרכים

Minipresso-GR מיניפרסו היא מכונת קפה המיועדת להכנת קפה מפולי קפה מסוגים שונים. המכונה הקלה ששוקלת רק 360 גרם מתאימה לקיבולת 8 גרם של קפה טחון.

דגם MiniPresso NS מגיע באותו המשקל, אך מיועד להכנת אספרסו בשיטת הקפסולות הניידת. הכוונה היא שניתן להשתמש בכל מגוון הקפסולות וגם בתואמות ולהפיק לכם אספרסו. כל שצריך זה להכניס את הקפסולה, להבריג היטב, למלא מים במיכל הייעודי למים ולהתחיל לשאוב בקצב שלכם עד שהנוזל גולש לכוס. Nanopresso הוא הדגם היקר מבין השלושה, שמגיע עם לחץ שאיבה כבר של 4.5 בר וכתוצאה מכך גם ההכנה מהירה יותר וגם כאן כמובן אין צורך בבטריות או בחשמל ואפשר ליהנות מקפה איכותי. שלושת הדגמים בעלי עיצוב מעודן, לבחירה מבין מבחר צבעים והכל בעיצוב ארגונומי שמאפשר להכין קפה בנוות ובקלות וליהנות מקפה לא פחות איכותי ממכונה רגילה נייחת – באותם סטנדרטים בדיוק במחיר אטרקטיבי להפליא. הגוף עצמו של המכונה עשוי פלסטיק מוצק ואיכותי, קל מאוד לניקוי ועמיד לאורך זמן.

אל תוותרו על הקפסולות

גם אם לא רכשתם מראש מכונת קפה ניידת שמתאימה לקפסולות, הרי שניתן לשדרג דגמים מסויימים שמגיעים ללא מתאם קפסולות במתאם לקפסולות נספרסו. היתרון בשימוש בקפסולות במכשיר הוא שבקפסולות הקפה נטחן כבר מראש בעובי המדויק, בכמות המדודה בדיוק מקסימלי למכשיר, כולל הקרמה האהובה. גם השימוש הוא נוח וכמובן שיש קפסולות בטעמים שונים שמשדרגים את חוויית הקפה.
אין כבר צורך לחפש קפה טוב על הדרך. ברגע שיש לכם מכונת קפה ניידת כל שצריך זה לעצור, ללגום ולהמשיך ליעד הבא עם טעם אחר.

אז למה אתם מחכים? קפה איכותי בהישג ידכם. הכוח נמצא בידיים שלכם וכדאי בהחלט לשדרג את הטיול והחופשה עם מכונה כזאת.

מכונות אספרסו ביתיות ומקצועיות

מכונות אספרסו – אי אפשר בלעדיהן!

הקפה הוא מרכיב מרכזי בחיים, בתרבות, במסורת ובאורח החיים של כל בני האדם בכל מטרופולין תוסס וחי על הכדור, ועד לשבטים פרמיטיבים. לכל אחד ספל הקפה שלו. הוא תופס אותנו בכל מיני רגעים של החיים, ונותן לנו טעם ואנרגיה. יש טקסיות רבה בספל קפה איכותי על הבוקר, או בקפה עם ארומה חזקה ממכונת אספרסו. לאן שלא נביט, קפה הוא אחד המשקאות החמים הכי מועדפים בעולם. יש לו הרבה טעמים, ארומות, שמות וגדלים וקיטור של מכונת אספרסו עובד מיד על בלוטות הטעם שלנו.

מהו המסע שעשה המשקה האצילי של בני המעמד הגבוה באירופה, עד שהפך למשקה בעל סממנים תרבותיים ומסורתיים, הרגלים ומשמעויות אישיות לכל חובבי הספל המהביל?

קצת היסטוריה

הקפה פרץ בעולם המערבי למעשה רק במאה ה – 16. מקורו באפריקה, והוא הגיע לאירופה בגלל נתיבי המסחר בין אירופה לצפון אפריקה. המדינות הראשונות שבהן התחילה תרבות הקפה הן איטליה, אנגליה וצרפת. כאשר החלה שתיית הקפה להיות פופולרית, נפתחו הרבה מאוד בתי קפה בערים גדולות באירופה וגם הגידול שלו, תפס תאוצה דרך הקולוניות הצרפתיות. אלה החלו להקים מטעי קפה. במאה ה-17 הבריח גנרל צרפתי קפה מאפריקה לברזיל , והשאר היסטוריה…

המצאת מכונת האספרסו

מכונת האספרסו הביתית עם הקפסולות המוכרות הן יחסית המצאה חדשה. במשך השנים פותחו כל מיני מכונות, על מנת להגיע לרמה של אספרסו משובח בהרכב הכי מדויק. הראשונים שהחלו להשתמש במכונת קפה היו האמריקאים. בתחילת המאה ה- 18 המציא מדען אמריקאי בשם בנג’מין תומפסון קנקן שהיה סוג של מכונת אספרסו פרמיטיבית למדי. הוא היה מורכב משני סירים, כאשר בחלק העליון היו פולי קפה עליהם נמזגו מים רותחים והקפה נוצר בסיר התחתון. לאחר מכן, הומצאו מספר מכונות קפה שפעלו באמצעות ואקום ולחץ קיטור, אך אלו לא צלחו במבחן הפופולריות והפרקטיות. בסוף המאה ה- 18 הומצא אב הטיפוס הראשון של הפרקולאטור, הקיים עד היום

במכונות הקפה המודרניות. זו ההמצאה, המאפשרת למים לחלחל דרך פולי הקפה מספר פעמים, עד שנוצר קפה בעל טעם חזק, בתוך קנקן ייעודי. 

מכונת האספרסו האיטלקית הראשונה הומצאה על ידי לואיג’י באזרה בשנת 1900 והיא פעלה באמצעות לחץ אדים אשר דחף את נוזל הקפה ישירות אל תוך הספל. בשנת 1908 הומצאה המכונה שרובנו מכירים כקפה פילטר. היא מזגה מים רותחים על קפה טחון שהיה ארוז בתוך שקית נייר שסיננה את הנוזל.

מכונת האספרסו הראשונה

אב הטיפוס הראשון של מכונת האספרסו כמו שאנחנו מכירים אותה היום, הומצא בשנת 1946.

למעשה, מכונת הקפה האוטומטית הראשונה שהוצעה לקהל הרחב הוצגה בשנת 1960, והייתה בעלת יכולת חימום מים עצמאית. מכונת האספרסו הביתית המוכרת, שווקה תחת המותג נספרסו.

מכונת האספרסו הביתית מאפשרת לנו לשתות קפה איכותי במהירות ובכל זמן שנבחר.

קיימות קפסולות המכילות בלנדים שונים ומגוונים של קפה, אשר יוצר מבחר עשיר וחסר תקדים בעולם הקפה, ויתרה מכך – בבית שלנו.

מכונות אספרסו בכל מקום

זוהי עובדה קיימת. כדי להכין ספל אספרסו למהדרין, בעל ניחוח, ארומה והשראה, יש צורך במכונת אספרסו והיום מתפנקים בצילן של המכונות הללו, עובדי משרדים, משפחות וכל מי שרוצה את האספרסו שלו הכי מקצועי.

חברת מינוטו משווקת מכונות לבתים ובתי עסק. מדובר במותגים הכי גדולים בעולם שעושים את ההבדל בין אספרסו לאספרסו. נספרסו, דילונגי, אספרסו קלאב ועוד. מכונות הקפה נחלקות לשוק הפרטי ולשוק המקצועי שאלה הם בעיקר בתי הקפה. הן מצטיינות היום בשלל חידושים כמו: עיצובים מרשימים מאוד, המכונה לא רק מדויקת בהכנת קפה, היא פשוט “תכשיט” בכל מקום. דודי נירוסטה, חליצה אוטומטית של הקפסולה לאחר השימוש. מכונות שומרות אנרגיה וחוסכות בחשמל. מכונות לשימוש בקפה טחון או פודים, מכונות אספרסו בעלות טרמוסטטים נפרדים למים וקיטור. מיכל הניתן לשליפה וניקוי, מגש איסוף, נוזלים, מגש חימום כוסות. כל הפינוק שבעולם. ויש גם מכונות המאפשרות שימוש במים קרים, ואף תפעול ידני למדידה מדויקת של ספל האספרסו האידיאלי שלכם.

מכונות האספרסו המשוכללות והמיוחדות, משקפות היום את מעמדו הרם של הקפה, כמשקה ההמונים כמו גם העשירון העליון. המשקה הכי נמכר בעולם והמשקה ששום סוד לא יוצא ממנו…

פולי הקפה שלכם

מהם פולי הקפה שלכם?

פולי קפה, כן הפולים הקטנים החומים הללו, אחראיים על לא מעט סיפורים אנושיים החוצים ימים וארצות. מה לא קרה בשתיית קפה משותפת? שלום ומלחמה, אהבה, קנאה, ידידות. לחיצת יד, הבטחה. קפה הוא הנוסחה להושיב אויבים מסביב לשולחן אחד ולעשות שלום עולמי. קפה הוא הסיבה שבגללה אנשים טרוטי עיניים מתייצבים בבית הקפה הקרוב, כי הם אוהבים את האספרסו שלהם מפולי קפה אמיגו ערביקה, או בריסטוט האיטלקים, אינסנטו, בוניני מילאנו גם לקפוצ’ינו, טיציאנו איטלקי כמובן דיאמה אורו, לוואצה ועוד. אז מהם פולי הקפה שלכם?

קפה איטלקי זה מינוטו…

אי אפשר לטעות. הגישו לאדם אספרסו מפולים אחרים, הוא מיד ירגיש. אנשים מחוברים בחך לטעם הקפה שלהם. זהו כוחו של הרגל, אהבה. אלה הם יחסי ידידות ארוכים וברורים ששום אספרסו אחר לא יוכל להתחרות אתם. שום אדם לא מחליף את ספל האספרסו שלו, קצר או ארוך ובדיוק במינון המדויק של המים, הקפה והארומה. קפה הוא חתונה קתולית נצחית ואין לו מתחרים ברף המשקאות. הוא אישי, הוא נותן ומקבל יחס, הוא מפיג בדידות והוא חברם הטוב ביותר של הבוהמיינים נטולי השינה. הוא מספר הסיפורים ומשורר השירים בשעות הקטנות של הלילה, תמיד יהיה באיזה שהוא מקום על הגלובוס יוצר שישב ליד ספל האספרסו שלו ויצור את יצירת חייו. כן- גם לקפה יש חלק בזה.

פולי קפה ממוצא ערב שעשו עלייה לאיטליה

איטליה היא ערש של ייצור קפה עולמי. עם טעם וניחוח שמהווים סממן מוכר לקפה איטלקי. האיטלקים כמו הישראלים, מתים על קפה והם לוגמים ממנו לפחות 4 פעמים ביום. פעם היינו צריכים לטוס עד איטליה כדי לשתות ספל אספרסו טוב, היום כל מכונת ייצור אספרסו ביתית מסוגלת להכין להם את האספרסו הכי טוב שלכם, בלי שתפזלו אפילו לבית הקפה השכן. האיטלקים וגם הישראלים לא מחליפים את הקפה שלהם וחולקים לו כבוד. זה תמיד יהיה אותו קפה, כמו שזו תמיד תהיה אותה אישה. אהבה לא מחליפים. לא אהבה ולא קפה. יש באיטליה גם ייצור של פולי קפה, וגם המון סוגים חלקם משווקים בארץ ע”י חברת מינוטו ומבטיחים לכם חוויה איטלקית עם ארומה אמתית של ארץ המגף.  בכל משרד מקומי באיטליה מכין הבוס (לא המזכירה…) את הקפה כי הוא לא מוכן להתפשר על הטעם ועל הדיוק ולעיתים הוא גם עושה קפה לכולם.  איטליה כל כך שטופת קפה, שיש המון משקאות שמבוססים על קפה אך אינם קפה טהור כמו למשל מקיאטו, קפוצ’ינו ועוד. מקורו של הקפה יש לומר ממש לא מאיטליה, אבל ברגעים שהוא נחת אי שם בעבר בנאפולי או בונציה או ברומא מארצות ערב  והפך לאחד מהסמלים של איטליה.

קפה ערביקה– תרבחו ותסעדו

זן הבר הראשון של הקפה התגלה באתיופיה ונקרא בשמו הערבי : קאווה” וכך הוגים זאת עד היום. העולם הערבי קשור בטבור עם קפה, ויש האומרים כי הנביא מוחמד בכבודו ובעצמו נרפא לאחר שלגם קפה. במזרח התיכון יש הלוגמים את הקפה, סמיך ומר כמו אצל הבדואים וגם הערבים נוהגים לבשל אותו ולהסמיך אותו בטעם מר או בתיבול הל. אבל קפה ערבי לסוגיו, הוא לא רק משקה, הוא הכנסת אורחים, מסורת, לחיצת יד, הבטחה והוא נעשה בכלים מסורתיים העוברים במשפחה. שתיית קפה ערבי היא פולחן טקסי שלם, המשקפת מסורת ומנהגים. חברת מינוטו משווקת פולי קפה איטלקיים וגם ערביקה, המזכירה מאוד את טעם הקפה הערבי המהביל. 

 

איך ניתן לדעת אם הקפה שאתם קונים קלוי טוב

קליית קפה

איך ניתן לדעת אם הקפה שאתם קונים קלוי טוב?

 

אם אתם לא מצליחים לדעת האם הקפה שמכרו לכם הינו באיכות טובה ובקלייה הנכונה – הנה טריק אחד פשוט שיעזור לכם לקבוע אתם רוכשים קפה באיכות גבוהה וקלוי טוב.

פשוט הניחו כף אחת של קפה  בכוס עם מי קרח. אם הקפה נשאר על המים ולא נוזל לתוך המים אחרי כמה דקות, הוא קלוי כראוי.

אם הקפה שוקע, אז  הוא או קלוי מדי או לא קלוי מספיק. תמשיכו לקרוא כדי לגלות מדוע השיטה עובדצ.

 

אז מה צריך להיות טעמו של קפה איכותי?

קפה איכותי צריך להיות מאוזן בין החומציות, המתיקות והמרירות בלגימה אחת, עם טעם חלק והרמוני.

או בשפה פשוטה יותר, קפה באיכות טובה צריך להיות בעל טעם טוב, לא שרוף / חרוך, או גלם, לא מתוק מדי, מריר מדי, או חומצי מדי.  הקפה צריך  להרגיש חלק על הלשון. הוא יכול להיות פירותי, פרחים, או טעמים ארציים. בכל מקרה זה צריך להשאיר אתכם עם טעם של עוד.

קלייה נכונה?
ישנם שלושה חלקים להכנת קפה באיכות גבוהה של: פולי קפה טובים, קלייה טובה, ומערכת קלייה טובה. מבין שלושת החלקים הללו, הקלייה עשויה להיות החשובה ביותר, וולאחר מכן איכות פולי הקפה.

תהליך הקלייה מייצר את המאפיינים של קפה, על ידי כך שהוא גורם לפולי הקפה הירוקים לשינוי בטעם ובארומה, ריח, צפיפות וצבע, תוך שימוש במספר תגובות כימיות. קלייה קלה יותר תשמר את טעמים המקורי של פולי הקפה, כלומר את הטעם שנוצר בפולי הקפה הנובע מהתנאים בהם הם גדלו, אדמה, גובה, ותנאי מזג האוויר.

בצקלייה כהה, הטעם של הקלייה עצמו הופך להיות דומיננטי עד כדי כך שקשה להבחין מה מקורם של פולי הקפה.

 

הבעיה עם קפה קלוי מדי או קפה שהוא לא מספיק קלוי
תגובת מיילרד היא תגובה כימית בין חומצות אמינו וסוכרים טבעיים, תגובת מיילרד גורמת לשינוי צבע המזון בשל יצירת רכיבים בעלי צבע חום המכונים מלנואידינים. למעשה כול מזון המכיל חלבונים וסוכרים יעבור תהליך זה שלשם שיפעולו נדרש חום..

התגובה מתעצמת בסביבות 200 מעלות צלזיוס. כאשר פולי הקפה מגיע לטמפרטורה זו, מתחילים להשמע קולות פיצוח(פולי הקפה נסדקים), המכונה “הסדק הראשון”, המסמן את תחילת הקלייה הקלה.

פולי קפה לא קלויים מספיק — או פולי קפה שאינם מחוממים לסדק הראשון — לא יתקרמלו. משמעות הדבר היא כי פרוקטוז טבעי פולי הקפה יהיה ברמה גבוהה מאוד מכיוון שפרוקטוז un-caramelized הוא למעשה מתוק יותר.

כאשר פולי הקפה קלויים מדי, חומצות אמינו וסוכרים טבעיים בקפה מתחילים להעלם ותהליך הקרמליזציה נמשך.

במילים אחרות, בקפה קלוי או קפה שלא נקלה מספיק יהיה עודף סוכרים והם לא יתקרמלו כראוי.

האם הקפה שלכם ישקע במי קרח?
הדרך הטובה ביותר לדעת אם הקפה קלוי היטב היא לשים כף של קפה על הקרקע על כוס מים. אם הקפה שלכם חודר לתוך מי הקרח בתוך דקות ספורות אזי או שהוא קלוי מדי או שהוא לא קלוי מספיק, זה קורה כי הסוכרים נשטפים מתוך הקפה למים. אם הקפה אינו שוקע(גם אחרי חצי שעה), הרי שיש לכם קפה קלוי היטב.

איך לבחור מכונת קפה – 4 דברים שכדאי לקחת בחשבון

בריסטה מכין אספרסו

אם בעבר הכנת קפה לקחה זמן רב, הרי שכיום קיימות מכונות קפה מתוחכמות המצוידות במנגנון משוכלל שמאפשר הכנתו של קפה איכותי ובדרך מהירה. מכונות הקפה פונקציונליות ומעוצבות להפליא ומוצעות במחירים אטרקטיביים. ההיצע מסחרר של דגמים עשוי לבלבל אם מי שאינם מכירים את התחום לעומק ופשוט חושקים בקפה משובח. על מה לשים דגש וכיצד לבחור את מכונת הקפה האולטימטיבית? מספר טיפים שיסייעו לכם במשימה.

מה בשבילכם – פולי קפה או קפסולות
הדילמה הראשונה שמלווה בחירה של מכונת קפה היא איזו סוג של מכונה לרכוש. ניתן לחלק את הזירה לשני סוגים של מכונות קפה: מכונות הטוחנות פולי קפה ומכונות המבוססות על קפסולות. לרוב מכונות הקפסולות זולות יותר ומהירות יותר לשימוש, אך יש להן מגבלות כמו טעמים המסופקים רק על ידי יצרניות הקפסולות מבלי שליטה בחליטה ובטחינה. מצד שני, אין תחרות לקלות השימוש של קפסולות וגם המבחר של קפסולות מגוון והמכונות קפסולות מגיעות עם מגוון אפשרויות להכנת כוס קפה בהתאמה אישית. הבחירה היא אינדיווידואלית ובכל מקרה, קיימות אופציות איכותיות בכל אחת מהקטגוריות.

מי עומד מאחורי המכונה
קריטריון חשוב בבחירה של המכונה קשור ליצרן שייצר את המכונה. ישנם יצרנים מוכרים כמו נספרסו שמוכרים היטב וותיקים בשוק ולכן, רכישת מכונה שלהם היא לרוב קלף מנצח. בנוסף, חשוב לבדוק האם הרכישה כוללת אחריות ולכמה זמן היא תקפה ועל מה היא חלה מבחינת חלקי החילוף של המכונה. העלויות אף הן משחקות תפקיד – עלות ראשונית של המכונה ועלות הקפסולות או הפולים וכן חומרי ניקוי, צריכת חשמל – בדקו אם המכונה נכבית אוטומטית לאחר השימוש וחוסכת חשמל.

הפיצ’רים שעושים הבדל
מכונות הקפה העכשוויות מגלמות את פסגת העיצוב והטכנולוגיה ולעיתים נראה שהן מתחרות זו עם זו לא רק על התואר – מי הכי יפה בשוק אלא גם מי מציעה יותר. אז מה כן חשוב במכונת קפה מעבר לאמינות, איכות, מהירות וחוויית שימוש? הפיצ’רים השונים שבאמת משדרגים את אופן ההכנה ואת הקפה עצמו. למשל, הפעלה בלחיצה אחת שמאפשרת להכין קפה בהתאמה אישית (לאטה, קפוצ’ינו, אספרסו וכולי) מבלי לבצע מספר שלבים בדרך, מגש לאיסוף קפסולות משומשות, מיכל מים נשלף, מכונה שמנקה את עצמה, אפשרות לשלוט בטמפרטורת המים, לשלוט בכמות המים והחלב, לבחור בין חלב מוקצף או לא מוקצף, חימום מהיר של עד 30 שניות וכדומה, מגש איסוף טיפות ואפילו מערכת התראות ותזכורות.

שאלה של עיצוב
מכונת הקפה מככבת על השיש ולכן, בשנים האחרונות היא עוברת אבולוציה עיצובית מרשימה. ממודרני ועד רטרו, דרך הייטקי בגוונים מטאליים ועד צבעוניות נועזת ועליזה. כיום תוכלו לבחור מכונה שתואמת לסגנון של המטבח שלכם, בגוון הנבחר, כולל אלמנטים מיוחדים כמו מקשים מוארים, שעון, מסך מגע מלא בטכנולוגיית LCD ועוד מוטיבים שתורמים לעיצוב הכולל.

אל תתפשרו על איכות, מוניטין, עיצוב שאוהבים וכמובן – מכונה שתשרת אתכם לאורך זמן בהכנת הקפה הטוב ביותר בדרך שאתם אוהבים ללגום.

 

נספרסו קפסולות מומלצות

חתול וקפה

מכונות הקפסולות של נספרסו חוללו מהפכה בעולם הקפה והפכו את השיטה לשיטה המועדפת בקרב חובבי הקפה. כל שצריך זה להכניס למכונה את הקפסולה המועדפת וליהנות מכוס קפה משובח. כיום ניתן למצוא קפסולות מקוריות של החברה וגם קפסולות של מגוון חברות המתאימות למכונות נספרסו במחירים אטרקטיביים במיוחד עשירות בטעמים ובאריזה מיוחדת שמבטיחה שמירה על איכות. לפניכם טיפים כיצד לבחור קפסולות מומלצות המתאימות למכונות של נספרסו:

על איכות לא מתפשרים
חשוב לבחור חברות המציעות קפסולות אותן מכינים מפולי ערביקה ורובוסטה ממגדלי הקפה הטובים בעולם. מה ההבדל בין קפה רובוסטה לערביקה? זן הערביקה גדל בצל ההרים ואילו רובוסטה במקומות נמוכים יותר, ברובוסטה יש יותר אחוזי קפאין מאשר בערביקה, לרובוסטה טעם חזק וקלוי יותר, רמת חומציות נמוכה יותר ולכן טעמה פחות מתוק מזה של הערביקה המאופיינת בטעם מתוק, פירותי, פרחוני של שוקולד ואגוזים. רובוסטה נחשב לזן זול יותר בהשוואה לערביקה ובכל מקרה, בתערובות השונות נהוג לקלות אותן בנפרד.
כשבוחרים קפסולות, בין אם של ערביקה או רובוסטה, חשוב להבין שהקפסולה מבחינת המארז שלה משמרת את האיכויות הגבוהות של כל זן. בדקו מי היא החברה שמסתתרת מאחורי המותג שמציע את הקפסולות. בשוק פועלות היום חברות איטלקיות מפורסמות המציעות תערובות בטוויסט איטלקי ואפילו ברזילאי, שמציגות תערובות מדרום אמריקה ומזרח אפריקה ועוד.

קפה חזק או חלש?
בחירת קפסולות נספרסו תלויה גם בדרגת החוזק של הקפה. קיימות תערובות בדרגת חוזק גבוהה – גבוהה מאוד – עוצמתית, כשהדרגה מגיעה במספרים. דרגות 9 ו-10 הן דרגות חוזק גבוהות עוצמתיות ואילו דרגת חוזק 4 למשל נחשבת בינונית ומתאימה למי שאוהב קפה בטעם חלש יותר. בניגוד לסברה הרווחת, חוזק הקפה הוא לא ריכוז הקפאין בקפה אלא הטעם והקלייה. כלומר, קפה חזק הוא קפה שעבר קלייה ממושכת.

ההתאמה בין סוג הקפסולה לסוג הקפה
בדקו איזו תערובת מתאימה לסוג הקפה המועדף עליכם. למשל, יש תערובות שמתאימות יותר לאספרסו קצר וחזק ואילו אחרות אידיאליות לקפוצ’ינו או אספרסו ארוך.

עניין של טעם
כמובן שמעל הכל, הטעם משחק תפקיד חשוב בבחירת נספרסו קפסולות. קיימות תערובות קפה המאופיינות בטעם מתקתק נטול חמיצות, תערובות בעלות טעם פירות וחמצמץ, טעם בעל רמזים של שוקולד, פרחים, מתיקות אגוזית, דגנים עדינים וקיימות גם קפסולות בטעמים כמו אגוזי לוז, קוקוס, וניל, פיסטוק ועוד. ניתן למצוא אפילו קפסולות תה וקפסולות שוקו שניתנות להכנה במכונות של נספרסו. כמו כן, קפסולות נטולות קפאין. שימו לב למאפיינים של כל תערובת, יש בעלות טעם חזק ומתמשך ואחרות בחמיצות נמוכה. בכל מקרה, התערובות בעלות קרמה עשירה, חלקה כקטיפה…

כיום כבר לא חייבים לרכוש את הקפסולות המקוריות של נספרסו וקיימות קפסולות תואמות המתאימות למגוון המכונות מבית היוצר של המותג. קפסולות במגוון טעמים, דרגות חוזק לפי סוג הקפה המועדף עליכם.

אליפות העולם לבאריסטות! כן יש דבר כזה!

אליפות העולם בריסטה (WBC) היא תחרות הקפה הבינלאומית החשובה הנערכת מדי שנה על ידי World World Events (WCE).

התחרות מתמקדת בקידום מצוינות בקפה, קידום מקצוע הבריסטה, ועיסוק הקהל העולמי באירוע אליפות שנתי, המביא לשיאו שלל אירועים מקומיים ואזוריים ברחבי העולם.

מדי שנה, יותר מ 50 אלוף המתחרים נדרשים להכין 4 אספרסו, 4 משקאות קפה עם חלב, ו 4 משקאות פרי מחשבתו היצרתיתי והמקורית של הבאריסטה.

ב 15 דקות על הבאריסטה להכין את המשקאות  לצלילי למוסיקה המתנגנת ברקע.

WCE יש שופטים מוסמכים מכל רחבי העולם הנדרשים להעריך את הביצועים איכות וטעם המשקאות, ניקיון, יצירתיות, מיומנות טכנית, וההגשה הכוללת.

משקה מקורי ויצירתי המאפשר לבריסטות למתוח את הדמיון שלהם ואת החיך השופטים.בקצרה לשלב את כל הידע שיש לבאריסטה על הקפה יצרתיות וכמובן הטעם האישי.

15 המתחרים המובילים בתחרות הגבוהה ביותר מהסיבוב הראשון, בתוספת הזוכה כרטיס חופשי מהתחרות הקבוצתית, מתקדמים לסיבוב חצי גמר.

6 המתחרים המובילים בסיבוב חצי הגמר עוברים לסיבוב הגמר, שממנו זוכה אחד והוא ממוכתר להיות אלוף הבריסטות!!

מומחי הקפה של מינוטו קבעו 4 חברות תואמות נספרסו הטובות ביותר

nespresso capsule

הבחירה של מומחי הקפה של מינוטו,

 

קפסולת נספרסו ממוצעת תעלה בסביבות 2.20₪ – 2.50₪ .

אמנם זה עולה הרבה פחות מאספרסו או לאטה בבית הקפה המקומי שלך אבל עדיין מדובר בהוצאה נכבדת.

עם מכונות קפה המבוססות על קפסולות אשר צוברות תאוצה בעשור האחרון, צמחו לא מעט חברות אשר מייצרות קפסולות תואמות נספרסו כדי לענות על הביקוש של קהל הצרכנים:

קפסולות תואמות במחיר סביר.

מומחי הקפה של מינוטו טעמו כמעט את כל הקפסולות התואמות של נספרסו ומתוכן אנחנו מביאים אליכם רק את אלו שהגיעו לגמר הטובות ביותר, האיכות והאמינות.

מיותר לציין שקפסולות שאינן עוברות את מבחן הטעימות של מומחי הקפה שלנו אינן מוצגות באתר.

 

קפסולות תואמות נספרסו קימבו נאפולי
קפסולות תואמות נספרסו קימבו נאפולי

1. קימבו

אמנם קפסולות תואמות נספרסו של חברת קימבו נחתו רק לאחרונה בישראל אבל הן נכנסו לנו ישר ללב והתברגו להן ברשימה המאוד מכובדת הזאת.

חברת קימבו האיטלקית היא אחת מחברות הקפה הגדולות בעולם, חברה אשר חרתה על דגלה איכות, איכות ושוב פעם איכות.

אחת מקפסולות הקפה הקפה הטובות ביותר שטעמנו. הקפסולה נכנסת באופן מושלם לחריץ המכונה, מתנקבת בקלות ומייצרת משקה אספרסו מהאיכותיים שטעמנו.

אמנם במחיר של 1.70₪-1.80₪ לקפסולות, הקפסולות לא זולות במיוחד אבל האמינו לנו שאם תנסו תתמכרו

בקימבו משתמשים בפולי קפה פרימיום ערביקה ורובוסטה המגיעים מטובי המגדלים באסיה ודרום אמריקה.

 

תערובות זמינות של קפסולות קימבו תואמות נספרסו

קפסולות תואמות נספרסו קימבו אינטנסו : קלייה חזקה וכהה עם רמיזות שוקלדיות.
קפסולות תואמות נספרסו קימבו ארומניה: קלייה בינוני, גוף מלא וקרמה עשירה.
קפסולות תואמות נספרסו קימבו נאפולי: קלייה חזקה, קפה נאפולטני נועז אמיתי.

 

מיקס טעימות קפסולות תואמות נספרסו בוניני
מיקס טעימות קפסולות תואמות נספרסו בוניני

2. בוניני

אם אתם מחפשים קפה איטלקי אמיתי עצרו! ואל תחפשו יותר, הראשונה לזהות את הפוטנציאל הטמון בשוק הקפסולות התואמות היא חברת בוניני הותיקה מאיטליה

לבוניני מגוון ענק של קפסולות תואמות נספרסו וכן קפסולות לשיטות נוספות כגון קפסולות תואמות דולצ׳ה גוסטו, קפסולות תואמות לוואצה אמודו מיו, קפסולות תואמות קפיטאלי ועוד…

לבוניני יש הכל, החל מקפסולות קפה תואמות נספרסו ועד לקפסולות תה תואמות נספרסו, משקאות  כגון לאטה וקפוצ׳ינו, קפסולות קפה בטעמים ועוד.

קפסולות בוניני תואמות נספרסו מתאימות בצורה מושלמת למכונות נספרסו השונות

בוניני משתמשת בפולי קפה מסוג ערביקה ורובוסטה מטובי המגדלים בעולם, המוטו של בוניני הוא שכדי לייצר תערובות אוטנתיות, צריך לרכוש את פולי הקפה במקורות שונים, אותן המקורות בהן הורכבו התערובות.

 

תערובות זמינות של קפסולות תואמות נספרסו  של חברת בוניני

קפסולות תואמות נספרסו ריסטרטו – תערובת של עוצמה וניגודים- תערובת ערביקה מדרום אמריקה ומזרח אפריקה

קפסולות תואמות נספרסו אינטנסו – קפה שהוא עשיר ומאוזן גם יחד. שילוב מושלם בין חוזק ועידון

קפסולות תואמות נספרסו שוקולד – מתיקות אינסופית, קפה מתוק בטעם שוקולד מענג

לרשימת התערובות המלאה של קפסולות תואמות נספרסו בוניני לחצו כאן 

 

קפסולות תואמות נספרסו קפיטאלי
קפסולות תואמות נספרסו קפיטאלי

3. קפיטאלי

למעשה מדובר באחת מיצרניות הקפסולות הגדולות והותיקות בעולם, בארץ אנחנו מכירים אותם בתור אספרסו קלאב שהיא הנציגה הישראלית של חברת קפיטאלי.

קפיטאלי בדומה לחברת קימבו בחרו להשתמש בקפסולה רכה עם חלק אחורי מאלומיניום, הקפסולה מתאימה בצורה מושלמת למכונות נספרסו השונות

לחברת קפיטאלי יש מגוון לא גדול של תערובות לנספרסו אבל הן פשוט מעולות ואפילו המומחים שלנו לא הצליחו להגיע להסכמה איזה מהקפסולות תואמות נספרסו של חברת קפיטאלי היא הטובה ביותר.

חברת קפיטאלי משתמשת לקפסולות שלה בפולי ערביקה ורובוסטה מובחרים מדרום אמריקה ואסיה.

התוצאה היא אספרסו חלק בעל גוף מלא וקרמה עשירה, טעם עגול, פשוט מושלם.

 

מגוון קפסולות תואמות נספרסו קפיטאלי 

 

קפסולות תואמות נספרסו אלטו – 100% ערביקה – מושלם לאספרסו

קפסולות תואמות נספרסו באסו – תערובת קפה חזקה ומשובחת בעלת גוף – מתאים גם לאספרסו חזק וגם לקפוצ׳ינו

קפסולות תואמות נספרסו אינטנסו  – קפה בעל טעם עגול וקטיפתי

קפסולות תואמות נספרסו בלאק – קפה חזק ועוצמתי, מתאים לקפוצ׳ינו ולאוהבי אספרסו חזק מאוד מאוד מאוד!!!

 

קפסולות תואמות נספרסו אלטו - אספרסו מור
קפסולות תואמות נספרסו אלטו – אספרסו מור

4. אספרסו מור

מבחינתנו מדובר בחביבת הקהל, חברה כחול לבן משלנו. אספרסו מור הצליחה לעשות מה שהרבה חברות ישראליות אחרות ניסו ולא הצליחו, הם הביאו את איטליה לישראל.

הקפסולות של אספרסו מור מגיעות אלינו היישר מאיטליה והן מתאימות לכל מכונות נספרסו בצורה מושלמת, זוהי ללא ספק הקפסולה הישראלית הטעימה ביותר ונראה שהחבר׳ה שם יודעים את העבודה.

לאספרסו מור מגוון גדול מאוד של קפסולות תואמות נספרסו כולל קפסולות תואמות נספרסו בטעם שוקו, נטול ועוד..

בביקור שערכנו באספרסו מור בבית שאן הוצגו בפנינו מוצרים חדשים ותערובות חדשות… יש בהחלט למה לצפות

 

מגוון קפסולות תואמות נספרסו של אספרסו מור

 

קפסולות תואמות נספרסו  אספרסו מור

קפסולות תואמות נספרסו אלטו

קפסולות תואמות נספרסו אינטנסו

קפסולות תואמות נספרסו קרמה

קפסולות תואמות נספרסו ארומה

קפסולות תואמות נספרסו  נטול

אספרסו מור מייצרת גם את קפסולות מומנטו תואמות נספרסו, במומנטו קיימות 4 תערובות קפה לאספרסו ולקפוצ׳ינו.

 

סודות הקפה במטבח הגורמה – במאסטר שף לא יגלו לכם

coffee food chef

קפה הוא מזמן לא רק קפה, אותו משקה ששותים בבוקר,

קפה הפך להיות תוספת מעשירת טעמים לאלכוהול ולבישול. בזכות הארומה הפירותית ,שוקולדתית של הקפה הוא מעשיר טעמים.

פולי קפה קלויים מכילים יותר מ 800 תרכובות שונות של ארומה, כמות כ”כ גדולה של טעמים עד שבאמצע שנות ה-90 אגודת הקפה האמריקאית , המציאה גלגל טעמים כדי לפשט את הדברים.

שפים בכל העולם משתמשים בפולי הקפה, בקפסולות קפה ובמרירות שלהם כדי לאזן מנות. ככל שזמן הקליה ארוך יותר כך הטעמים דומיננטיים יותר.
קפה הולך כמעט עם כל סוגי המאכלים. מאבוקדו ועד צלי בקר.

אז בפעם הבאה שנשאר לך קפה, לפני שאתם זורקים לפח. תשמרו אותם ותשתמשו בהם בעזרת הטיפים הבאים.

 

מרקים או תבשילים:

אפשרות ראשונה , אם הכנתם קפה במכונת הקפה הביתית שלכם  נשאר לך שאריות של קפה היא למלא תבנית קוביות קרח לשימוש עתידי. זה טיפ של חברת ביאלטי, חברה שמתמחה במאקינטות לקפה. להשתמש בקפה המוקפא לתבישלים ומרקים.

השריית קפה:

להשרות קפה, זאת דרך מצויינת להוסיף קפה לבישול שלכם. טיפ של שפים, מציע חימום עדין של שמן צמחי עם פולי קפה ואז לתת לזה להתקרר יחד לפני שמערבבים, יחד זה הופך למיונז קפה אותו מגישים עם מנה של תירס מתקתק או רוטב שמשמש לכל סוגי הבשר. בנוסף אפשר להוסיף לפולים חמאה, ולהכין חמאת קפה.

לערבב:

מתכון להכנת מקפא של קפה ואבוקדו, נשמע כמו שילוב מוזר אך האבוקדו משמש כתחליב המעניק מרקם עשיר. גם משביע וגם בריא.
למקפא האולטימטבי ניתן להוסיף תמרים, כוס קפה קר, חצי כפית של וניל וקרח.

טיפ להעשרה:

קפה הוא תוספת מעולה גם לתבשילים בצליה \ טיגון. מעניק עושר של טעמים. פולי קפה קלויים או טבעיים הם תוספת נפלא לכל תבשיל בקר או פסטה בשרנית.

טיפ חשוב! פחות הוא יותר, הקפה צריך להוסיף ארומה ולא להיות התבלין הדומיננטי במנה.

חתול בריסטה
חתול בריסטה?

קפה פוגש בשר:

שפים ממליצים להוסיף כפית קפה או קפה מקפסולת קפה לתבשילי בשר, מה שמוסיף עומק ומרירות, ביחוד לבשרים מתקתקים כמו ברווז.

תבשילים צבעוניים:

קפה מוסיף צבע לתבשילים, אפשר להתשמש בקפה קלוי לזיגוג של תבשילים כמו נקניקיות שמערבבים איתם במחבת כפית קפה.

שגעון המארינדה:

אפשר להוסיף קפה כאשר משרים עוף במארינדה. הקפה מעניק טעם וארומה לעוף. מגישים עם רוטב קפה וברביקיו, שנותן בוסט למנה ועם זאת מאזן אותה בשילוב של מתקתקות ומרירות.

11 שימושים מפתיעים בקפה

פילינג_קפה

אספנו בעבורכם 11 שימושים מפתיעים ביותר לקפה

 

אנחנו ממהרים לשפוך את הקפה שלנו לכיור לאחר שסיימנו לשתות אותו, אבל לא הרבה אנשים יודעים כי לקפה אספרסו שלנו יש עוד שימושים רבים מעבר לשתייה.

פולי קפה לוואצה, פולי קפה קימבו, פולי קפה מאורו ואחרים …יכולים לשמש אותנו להרבה דברים, החל מניטרול ריח השום מהידיים ועד לניקיון סירים ומחבתות.

גם מקפסולות קפה משומשות ניתן להוציא את הקפה הטחון, לשמור אותו ולהשתמש בו בעת הצורך

תערובת קפה טחון יכולה להיות יעילה גם כשמדובר בקוסמטיקה, קרצוף עדין של  עור הפנים בגרגירי קפה יקנה לך עור חלק ונקי(פילינג) ,

 

שימושים ביתיים

  • הסרת לכלוך קשה וכתמים מהקרמיקה ודלפק המטבח
  • מערבבים קפה טחון עם מים וסבון, משפשפים את האזור המלוכלך / מוכתם עם מטלית.
  • נקו את הגריל המלוכלך
  • גם כאן מערבבים מים וסבון עם קפה טחון. המרקם הגרגירי של ההקפה הטחון יעזור להסיר את הצטברות השומן.
  • להשמיד פרעושים מחיית המחמד שלך
  • כאשר אתם רוחצים את חיית המחמד שלכם (או חתול), לאחר שסיבנתם אותה, לפני השטיפה החדירו בעדינות את גרגירי הקפה הטחון לתוך הפרווה שלהם ותעסו בעדינות.
  • פתיחת סתימות בכיור
  • אם פתח הניקוז שלך סתום, יוצקים את הקפה הטחון לתוך הכיור ואחריו סבון נוזלי וקומקום של מים רותחים – תהיו מופתעים לגלות כמה דבר זה יעיל.
  • ניקוי מחבתות
  • מיועד רק למחבתות אשר לא מוכתמות בקלות(מיועד למחבתות נירוסטה בעיקר). לערב קפה טחון עם סבון ומים ולקרצף את כתמי השומן השרוף.
  • אופים בראוניז טעים ו flavourful
  • במקום להשתמש בחלב כאשר אתם מכינים בראוניז, פשוט הוסיפו קפה טרי מקפסולות תואמות נספרסו קימבו או קפסולות קפה תואמות נספרסו קפיטאלי  ותהיו מופתעים מהטעם העשיר.
  • בשר בגריל
  • שימוש בקפה טחון לבשר בגריל מספק שני יתרונות. כאשר מפזרים קפה טחון על בשר הוא מתקרמל ואוטם את הבשר כך שהנוזלים לא יכולים לצאת ממנו והוא לא יתייבש. זה לא רק מוסיף טעם מתובל-מתוק לברביקיו שלך אלא ברגע הבשר שלך מבושל, הוא יהפוך לקריספי.
  • לאחר חיתוך שום / בצל
  • פשוט לשפשף  – קרצפו את הידיים בגרגירי קפה לאחר סיום הקיצוץ. הקפה ינטרל ריחות חזקים.

 

שימוש בקפה טחון כדשן אורגני
שימוש בקפה טחון כדשן אורגני

  • דשן אורגני
    ניתן להוסיף כמויות קטנות של קפה טחון לאדמת הגינה / עציצים, במיוחד לצמחים אשר אוהבים חומציות גבוהה באדמה כמו אזליאות או ורדים. הקפה עשיר חנקן, סידן, מגנזיום, אשלגן ומינרלים, פיזור שכבה דקה של  קפה על האדמה שלך יאפשר שחרור איטי של מינרלים אלה לתוך הצמחים שלך.
  • מבשם למקרר
    הכינו שקיק קפה טחון(עדיף טרי)  – מלאו גרביון בקפה טחון טרי והשאירו בחלק האחורי של המקרר במשך כמה ימים, הקפה עוזר לספוג את ריחות המזון (בצל, שום) ומפזר ניחוח קפה נעים.
whatsapp