איך לבחור מכונת קפה – 4 דברים שכדאי לקחת בחשבון

בריסטה מכין אספרסו

אם בעבר הכנת קפה לקחה זמן רב, הרי שכיום קיימות מכונות קפה מתוחכמות המצוידות במנגנון משוכלל שמאפשר הכנתו של קפה איכותי ובדרך מהירה. מכונות הקפה פונקציונליות ומעוצבות להפליא ומוצעות במחירים אטרקטיביים. ההיצע מסחרר של דגמים עשוי לבלבל אם מי שאינם מכירים את התחום לעומק ופשוט חושקים בקפה משובח. על מה לשים דגש וכיצד לבחור את מכונת הקפה האולטימטיבית? מספר טיפים שיסייעו לכם במשימה.

מה בשבילכם – פולי קפה או קפסולות
הדילמה הראשונה שמלווה בחירה של מכונת קפה היא איזו סוג של מכונה לרכוש. ניתן לחלק את הזירה לשני סוגים של מכונות קפה: מכונות הטוחנות פולי קפה ומכונות המבוססות על קפסולות. לרוב מכונות הקפסולות זולות יותר ומהירות יותר לשימוש, אך יש להן מגבלות כמו טעמים המסופקים רק על ידי יצרניות הקפסולות מבלי שליטה בחליטה ובטחינה. מצד שני, אין תחרות לקלות השימוש של קפסולות וגם המבחר של קפסולות מגוון והמכונות קפסולות מגיעות עם מגוון אפשרויות להכנת כוס קפה בהתאמה אישית. הבחירה היא אינדיווידואלית ובכל מקרה, קיימות אופציות איכותיות בכל אחת מהקטגוריות.

מי עומד מאחורי המכונה
קריטריון חשוב בבחירה של המכונה קשור ליצרן שייצר את המכונה. ישנם יצרנים מוכרים כמו נספרסו שמוכרים היטב וותיקים בשוק ולכן, רכישת מכונה שלהם היא לרוב קלף מנצח. בנוסף, חשוב לבדוק האם הרכישה כוללת אחריות ולכמה זמן היא תקפה ועל מה היא חלה מבחינת חלקי החילוף של המכונה. העלויות אף הן משחקות תפקיד – עלות ראשונית של המכונה ועלות הקפסולות או הפולים וכן חומרי ניקוי, צריכת חשמל – בדקו אם המכונה נכבית אוטומטית לאחר השימוש וחוסכת חשמל.

הפיצ’רים שעושים הבדל
מכונות הקפה העכשוויות מגלמות את פסגת העיצוב והטכנולוגיה ולעיתים נראה שהן מתחרות זו עם זו לא רק על התואר – מי הכי יפה בשוק אלא גם מי מציעה יותר. אז מה כן חשוב במכונת קפה מעבר לאמינות, איכות, מהירות וחוויית שימוש? הפיצ’רים השונים שבאמת משדרגים את אופן ההכנה ואת הקפה עצמו. למשל, הפעלה בלחיצה אחת שמאפשרת להכין קפה בהתאמה אישית (לאטה, קפוצ’ינו, אספרסו וכולי) מבלי לבצע מספר שלבים בדרך, מגש לאיסוף קפסולות משומשות, מיכל מים נשלף, מכונה שמנקה את עצמה, אפשרות לשלוט בטמפרטורת המים, לשלוט בכמות המים והחלב, לבחור בין חלב מוקצף או לא מוקצף, חימום מהיר של עד 30 שניות וכדומה, מגש איסוף טיפות ואפילו מערכת התראות ותזכורות.

שאלה של עיצוב
מכונת הקפה מככבת על השיש ולכן, בשנים האחרונות היא עוברת אבולוציה עיצובית מרשימה. ממודרני ועד רטרו, דרך הייטקי בגוונים מטאליים ועד צבעוניות נועזת ועליזה. כיום תוכלו לבחור מכונה שתואמת לסגנון של המטבח שלכם, בגוון הנבחר, כולל אלמנטים מיוחדים כמו מקשים מוארים, שעון, מסך מגע מלא בטכנולוגיית LCD ועוד מוטיבים שתורמים לעיצוב הכולל.

אל תתפשרו על איכות, מוניטין, עיצוב שאוהבים וכמובן – מכונה שתשרת אתכם לאורך זמן בהכנת הקפה הטוב ביותר בדרך שאתם אוהבים ללגום.

 

נספרסו קפסולות מומלצות

חתול וקפה

מכונות הקפסולות של נספרסו חוללו מהפכה בעולם הקפה והפכו את השיטה לשיטה המועדפת בקרב חובבי הקפה. כל שצריך זה להכניס למכונה את הקפסולה המועדפת וליהנות מכוס קפה משובח. כיום ניתן למצוא קפסולות מקוריות של החברה וגם קפסולות של מגוון חברות המתאימות למכונות נספרסו במחירים אטרקטיביים במיוחד עשירות בטעמים ובאריזה מיוחדת שמבטיחה שמירה על איכות. לפניכם טיפים כיצד לבחור קפסולות מומלצות המתאימות למכונות של נספרסו:

על איכות לא מתפשרים
חשוב לבחור חברות המציעות קפסולות אותן מכינים מפולי ערביקה ורובוסטה ממגדלי הקפה הטובים בעולם. מה ההבדל בין קפה רובוסטה לערביקה? זן הערביקה גדל בצל ההרים ואילו רובוסטה במקומות נמוכים יותר, ברובוסטה יש יותר אחוזי קפאין מאשר בערביקה, לרובוסטה טעם חזק וקלוי יותר, רמת חומציות נמוכה יותר ולכן טעמה פחות מתוק מזה של הערביקה המאופיינת בטעם מתוק, פירותי, פרחוני של שוקולד ואגוזים. רובוסטה נחשב לזן זול יותר בהשוואה לערביקה ובכל מקרה, בתערובות השונות נהוג לקלות אותן בנפרד.
כשבוחרים קפסולות, בין אם של ערביקה או רובוסטה, חשוב להבין שהקפסולה מבחינת המארז שלה משמרת את האיכויות הגבוהות של כל זן. בדקו מי היא החברה שמסתתרת מאחורי המותג שמציע את הקפסולות. בשוק פועלות היום חברות איטלקיות מפורסמות המציעות תערובות בטוויסט איטלקי ואפילו ברזילאי, שמציגות תערובות מדרום אמריקה ומזרח אפריקה ועוד.

קפה חזק או חלש?
בחירת קפסולות נספרסו תלויה גם בדרגת החוזק של הקפה. קיימות תערובות בדרגת חוזק גבוהה – גבוהה מאוד – עוצמתית, כשהדרגה מגיעה במספרים. דרגות 9 ו-10 הן דרגות חוזק גבוהות עוצמתיות ואילו דרגת חוזק 4 למשל נחשבת בינונית ומתאימה למי שאוהב קפה בטעם חלש יותר. בניגוד לסברה הרווחת, חוזק הקפה הוא לא ריכוז הקפאין בקפה אלא הטעם והקלייה. כלומר, קפה חזק הוא קפה שעבר קלייה ממושכת.

ההתאמה בין סוג הקפסולה לסוג הקפה
בדקו איזו תערובת מתאימה לסוג הקפה המועדף עליכם. למשל, יש תערובות שמתאימות יותר לאספרסו קצר וחזק ואילו אחרות אידיאליות לקפוצ’ינו או אספרסו ארוך.

עניין של טעם
כמובן שמעל הכל, הטעם משחק תפקיד חשוב בבחירת נספרסו קפסולות. קיימות תערובות קפה המאופיינות בטעם מתקתק נטול חמיצות, תערובות בעלות טעם פירות וחמצמץ, טעם בעל רמזים של שוקולד, פרחים, מתיקות אגוזית, דגנים עדינים וקיימות גם קפסולות בטעמים כמו אגוזי לוז, קוקוס, וניל, פיסטוק ועוד. ניתן למצוא אפילו קפסולות תה וקפסולות שוקו שניתנות להכנה במכונות של נספרסו. כמו כן, קפסולות נטולות קפאין. שימו לב למאפיינים של כל תערובת, יש בעלות טעם חזק ומתמשך ואחרות בחמיצות נמוכה. בכל מקרה, התערובות בעלות קרמה עשירה, חלקה כקטיפה…

כיום כבר לא חייבים לרכוש את הקפסולות המקוריות של נספרסו וקיימות קפסולות תואמות המתאימות למגוון המכונות מבית היוצר של המותג. קפסולות במגוון טעמים, דרגות חוזק לפי סוג הקפה המועדף עליכם.

אליפות העולם לבאריסטות! כן יש דבר כזה!

אליפות העולם בריסטה (WBC) היא תחרות הקפה הבינלאומית החשובה הנערכת מדי שנה על ידי World World Events (WCE).

התחרות מתמקדת בקידום מצוינות בקפה, קידום מקצוע הבריסטה, ועיסוק הקהל העולמי באירוע אליפות שנתי, המביא לשיאו שלל אירועים מקומיים ואזוריים ברחבי העולם.

מדי שנה, יותר מ 50 אלוף המתחרים נדרשים להכין 4 אספרסו, 4 משקאות קפה עם חלב, ו 4 משקאות פרי מחשבתו היצרתיתי והמקורית של הבאריסטה.

ב 15 דקות על הבאריסטה להכין את המשקאות  לצלילי למוסיקה המתנגנת ברקע.

WCE יש שופטים מוסמכים מכל רחבי העולם הנדרשים להעריך את הביצועים איכות וטעם המשקאות, ניקיון, יצירתיות, מיומנות טכנית, וההגשה הכוללת.

משקה מקורי ויצירתי המאפשר לבריסטות למתוח את הדמיון שלהם ואת החיך השופטים.בקצרה לשלב את כל הידע שיש לבאריסטה על הקפה יצרתיות וכמובן הטעם האישי.

15 המתחרים המובילים בתחרות הגבוהה ביותר מהסיבוב הראשון, בתוספת הזוכה כרטיס חופשי מהתחרות הקבוצתית, מתקדמים לסיבוב חצי גמר.

6 המתחרים המובילים בסיבוב חצי הגמר עוברים לסיבוב הגמר, שממנו זוכה אחד והוא ממוכתר להיות אלוף הבריסטות!!

מומחי הקפה של מינוטו קבעו 4 חברות תואמות נספרסו הטובות ביותר

nespresso capsule

הבחירה של מומחי הקפה של מינוטו,

 

קפסולת נספרסו ממוצעת תעלה בסביבות 2.20₪ – 2.50₪ .

אמנם זה עולה הרבה פחות מאספרסו או לאטה בבית הקפה המקומי שלך אבל עדיין מדובר בהוצאה נכבדת.

עם מכונות קפה המבוססות על קפסולות אשר צוברות תאוצה בעשור האחרון, צמחו לא מעט חברות אשר מייצרות קפסולות תואמות נספרסו כדי לענות על הביקוש של קהל הצרכנים:

קפסולות תואמות במחיר סביר.

מומחי הקפה של מינוטו טעמו כמעט את כל הקפסולות התואמות של נספרסו ומתוכן אנחנו מביאים אליכם רק את אלו שהגיעו לגמר הטובות ביותר, האיכות והאמינות.

מיותר לציין שקפסולות שאינן עוברות את מבחן הטעימות של מומחי הקפה שלנו אינן מוצגות באתר.

 

קפסולות תואמות נספרסו קימבו נאפולי
קפסולות תואמות נספרסו קימבו נאפולי

1. קימבו

אמנם קפסולות תואמות נספרסו של חברת קימבו נחתו רק לאחרונה בישראל אבל הן נכנסו לנו ישר ללב והתברגו להן ברשימה המאוד מכובדת הזאת.

חברת קימבו האיטלקית היא אחת מחברות הקפה הגדולות בעולם, חברה אשר חרתה על דגלה איכות, איכות ושוב פעם איכות.

אחת מקפסולות הקפה הקפה הטובות ביותר שטעמנו. הקפסולה נכנסת באופן מושלם לחריץ המכונה, מתנקבת בקלות ומייצרת משקה אספרסו מהאיכותיים שטעמנו.

אמנם במחיר של 1.70₪-1.80₪ לקפסולות, הקפסולות לא זולות במיוחד אבל האמינו לנו שאם תנסו תתמכרו

בקימבו משתמשים בפולי קפה פרימיום ערביקה ורובוסטה המגיעים מטובי המגדלים באסיה ודרום אמריקה.

 

תערובות זמינות של קפסולות קימבו תואמות נספרסו

קפסולות תואמות נספרסו קימבו אינטנסו : קלייה חזקה וכהה עם רמיזות שוקלדיות.
קפסולות תואמות נספרסו קימבו ארומניה: קלייה בינוני, גוף מלא וקרמה עשירה.
קפסולות תואמות נספרסו קימבו נאפולי: קלייה חזקה, קפה נאפולטני נועז אמיתי.

 

מיקס טעימות קפסולות תואמות נספרסו בוניני
מיקס טעימות קפסולות תואמות נספרסו בוניני

2. בוניני

אם אתם מחפשים קפה איטלקי אמיתי עצרו! ואל תחפשו יותר, הראשונה לזהות את הפוטנציאל הטמון בשוק הקפסולות התואמות היא חברת בוניני הותיקה מאיטליה

לבוניני מגוון ענק של קפסולות תואמות נספרסו וכן קפסולות לשיטות נוספות כגון קפסולות תואמות דולצ׳ה גוסטו, קפסולות תואמות לוואצה אמודו מיו, קפסולות תואמות קפיטאלי ועוד…

לבוניני יש הכל, החל מקפסולות קפה תואמות נספרסו ועד לקפסולות תה תואמות נספרסו, משקאות  כגון לאטה וקפוצ׳ינו, קפסולות קפה בטעמים ועוד.

קפסולות בוניני תואמות נספרסו מתאימות בצורה מושלמת למכונות נספרסו השונות

בוניני משתמשת בפולי קפה מסוג ערביקה ורובוסטה מטובי המגדלים בעולם, המוטו של בוניני הוא שכדי לייצר תערובות אוטנתיות, צריך לרכוש את פולי הקפה במקורות שונים, אותן המקורות בהן הורכבו התערובות.

 

תערובות זמינות של קפסולות תואמות נספרסו  של חברת בוניני

קפסולות תואמות נספרסו ריסטרטו – תערובת של עוצמה וניגודים- תערובת ערביקה מדרום אמריקה ומזרח אפריקה

קפסולות תואמות נספרסו אינטנסו – קפה שהוא עשיר ומאוזן גם יחד. שילוב מושלם בין חוזק ועידון

קפסולות תואמות נספרסו שוקולד – מתיקות אינסופית, קפה מתוק בטעם שוקולד מענג

לרשימת התערובות המלאה של קפסולות תואמות נספרסו בוניני לחצו כאן 

 

קפסולות תואמות נספרסו קפיטאלי
קפסולות תואמות נספרסו קפיטאלי

3. קפיטאלי

למעשה מדובר באחת מיצרניות הקפסולות הגדולות והותיקות בעולם, בארץ אנחנו מכירים אותם בתור אספרסו קלאב שהיא הנציגה הישראלית של חברת קפיטאלי.

קפיטאלי בדומה לחברת קימבו בחרו להשתמש בקפסולה רכה עם חלק אחורי מאלומיניום, הקפסולה מתאימה בצורה מושלמת למכונות נספרסו השונות

לחברת קפיטאלי יש מגוון לא גדול של תערובות לנספרסו אבל הן פשוט מעולות ואפילו המומחים שלנו לא הצליחו להגיע להסכמה איזה מהקפסולות תואמות נספרסו של חברת קפיטאלי היא הטובה ביותר.

חברת קפיטאלי משתמשת לקפסולות שלה בפולי ערביקה ורובוסטה מובחרים מדרום אמריקה ואסיה.

התוצאה היא אספרסו חלק בעל גוף מלא וקרמה עשירה, טעם עגול, פשוט מושלם.

 

מגוון קפסולות תואמות נספרסו קפיטאלי 

 

קפסולות תואמות נספרסו אלטו – 100% ערביקה – מושלם לאספרסו

קפסולות תואמות נספרסו באסו – תערובת קפה חזקה ומשובחת בעלת גוף – מתאים גם לאספרסו חזק וגם לקפוצ׳ינו

קפסולות תואמות נספרסו אינטנסו  – קפה בעל טעם עגול וקטיפתי

קפסולות תואמות נספרסו בלאק – קפה חזק ועוצמתי, מתאים לקפוצ׳ינו ולאוהבי אספרסו חזק מאוד מאוד מאוד!!!

 

קפסולות תואמות נספרסו אלטו - אספרסו מור
קפסולות תואמות נספרסו אלטו – אספרסו מור

4. אספרסו מור

מבחינתנו מדובר בחביבת הקהל, חברה כחול לבן משלנו. אספרסו מור הצליחה לעשות מה שהרבה חברות ישראליות אחרות ניסו ולא הצליחו, הם הביאו את איטליה לישראל.

הקפסולות של אספרסו מור מגיעות אלינו היישר מאיטליה והן מתאימות לכל מכונות נספרסו בצורה מושלמת, זוהי ללא ספק הקפסולה הישראלית הטעימה ביותר ונראה שהחבר׳ה שם יודעים את העבודה.

לאספרסו מור מגוון גדול מאוד של קפסולות תואמות נספרסו כולל קפסולות תואמות נספרסו בטעם שוקו, נטול ועוד..

בביקור שערכנו באספרסו מור בבית שאן הוצגו בפנינו מוצרים חדשים ותערובות חדשות… יש בהחלט למה לצפות

 

מגוון קפסולות תואמות נספרסו של אספרסו מור

 

קפסולות תואמות נספרסו  אספרסו מור

קפסולות תואמות נספרסו אלטו

קפסולות תואמות נספרסו אינטנסו

קפסולות תואמות נספרסו קרמה

קפסולות תואמות נספרסו ארומה

קפסולות תואמות נספרסו  נטול

אספרסו מור מייצרת גם את קפסולות מומנטו תואמות נספרסו, במומנטו קיימות 4 תערובות קפה לאספרסו ולקפוצ׳ינו.

 

סודות הקפה במטבח הגורמה – במאסטר שף לא יגלו לכם

coffee food chef

קפה הוא מזמן לא רק קפה, אותו משקה ששותים בבוקר,

קפה הפך להיות תוספת מעשירת טעמים לאלכוהול ולבישול. בזכות הארומה הפירותית ,שוקולדתית של הקפה הוא מעשיר טעמים.

פולי קפה קלויים מכילים יותר מ 800 תרכובות שונות של ארומה, כמות כ”כ גדולה של טעמים עד שבאמצע שנות ה-90 אגודת הקפה האמריקאית , המציאה גלגל טעמים כדי לפשט את הדברים.

שפים בכל העולם משתמשים בפולי הקפה, בקפסולות קפה ובמרירות שלהם כדי לאזן מנות. ככל שזמן הקליה ארוך יותר כך הטעמים דומיננטיים יותר.
קפה הולך כמעט עם כל סוגי המאכלים. מאבוקדו ועד צלי בקר.

אז בפעם הבאה שנשאר לך קפה, לפני שאתם זורקים לפח. תשמרו אותם ותשתמשו בהם בעזרת הטיפים הבאים.

 

מרקים או תבשילים:

אפשרות ראשונה , אם הכנתם קפה במכונת הקפה הביתית שלכם  נשאר לך שאריות של קפה היא למלא תבנית קוביות קרח לשימוש עתידי. זה טיפ של חברת ביאלטי, חברה שמתמחה במאקינטות לקפה. להשתמש בקפה המוקפא לתבישלים ומרקים.

השריית קפה:

להשרות קפה, זאת דרך מצויינת להוסיף קפה לבישול שלכם. טיפ של שפים, מציע חימום עדין של שמן צמחי עם פולי קפה ואז לתת לזה להתקרר יחד לפני שמערבבים, יחד זה הופך למיונז קפה אותו מגישים עם מנה של תירס מתקתק או רוטב שמשמש לכל סוגי הבשר. בנוסף אפשר להוסיף לפולים חמאה, ולהכין חמאת קפה.

לערבב:

מתכון להכנת מקפא של קפה ואבוקדו, נשמע כמו שילוב מוזר אך האבוקדו משמש כתחליב המעניק מרקם עשיר. גם משביע וגם בריא.
למקפא האולטימטבי ניתן להוסיף תמרים, כוס קפה קר, חצי כפית של וניל וקרח.

טיפ להעשרה:

קפה הוא תוספת מעולה גם לתבשילים בצליה \ טיגון. מעניק עושר של טעמים. פולי קפה קלויים או טבעיים הם תוספת נפלא לכל תבשיל בקר או פסטה בשרנית.

טיפ חשוב! פחות הוא יותר, הקפה צריך להוסיף ארומה ולא להיות התבלין הדומיננטי במנה.

חתול בריסטה
חתול בריסטה?

קפה פוגש בשר:

שפים ממליצים להוסיף כפית קפה או קפה מקפסולת קפה לתבשילי בשר, מה שמוסיף עומק ומרירות, ביחוד לבשרים מתקתקים כמו ברווז.

תבשילים צבעוניים:

קפה מוסיף צבע לתבשילים, אפשר להתשמש בקפה קלוי לזיגוג של תבשילים כמו נקניקיות שמערבבים איתם במחבת כפית קפה.

שגעון המארינדה:

אפשר להוסיף קפה כאשר משרים עוף במארינדה. הקפה מעניק טעם וארומה לעוף. מגישים עם רוטב קפה וברביקיו, שנותן בוסט למנה ועם זאת מאזן אותה בשילוב של מתקתקות ומרירות.

11 שימושים מפתיעים בקפה

פילינג_קפה

אספנו בעבורכם 11 שימושים מפתיעים ביותר לקפה

 

אנחנו ממהרים לשפוך את הקפה שלנו לכיור לאחר שסיימנו לשתות אותו, אבל לא הרבה אנשים יודעים כי לקפה אספרסו שלנו יש עוד שימושים רבים מעבר לשתייה.

פולי קפה לוואצה, פולי קפה קימבו, פולי קפה מאורו ואחרים …יכולים לשמש אותנו להרבה דברים, החל מניטרול ריח השום מהידיים ועד לניקיון סירים ומחבתות.

גם מקפסולות קפה משומשות ניתן להוציא את הקפה הטחון, לשמור אותו ולהשתמש בו בעת הצורך

תערובת קפה טחון יכולה להיות יעילה גם כשמדובר בקוסמטיקה, קרצוף עדין של  עור הפנים בגרגירי קפה יקנה לך עור חלק ונקי(פילינג) ,

 

שימושים ביתיים

  • הסרת לכלוך קשה וכתמים מהקרמיקה ודלפק המטבח
  • מערבבים קפה טחון עם מים וסבון, משפשפים את האזור המלוכלך / מוכתם עם מטלית.
  • נקו את הגריל המלוכלך
  • גם כאן מערבבים מים וסבון עם קפה טחון. המרקם הגרגירי של ההקפה הטחון יעזור להסיר את הצטברות השומן.
  • להשמיד פרעושים מחיית המחמד שלך
  • כאשר אתם רוחצים את חיית המחמד שלכם (או חתול), לאחר שסיבנתם אותה, לפני השטיפה החדירו בעדינות את גרגירי הקפה הטחון לתוך הפרווה שלהם ותעסו בעדינות.
  • פתיחת סתימות בכיור
  • אם פתח הניקוז שלך סתום, יוצקים את הקפה הטחון לתוך הכיור ואחריו סבון נוזלי וקומקום של מים רותחים – תהיו מופתעים לגלות כמה דבר זה יעיל.
  • ניקוי מחבתות
  • מיועד רק למחבתות אשר לא מוכתמות בקלות(מיועד למחבתות נירוסטה בעיקר). לערב קפה טחון עם סבון ומים ולקרצף את כתמי השומן השרוף.
  • אופים בראוניז טעים ו flavourful
  • במקום להשתמש בחלב כאשר אתם מכינים בראוניז, פשוט הוסיפו קפה טרי מקפסולות תואמות נספרסו קימבו או קפסולות קפה תואמות נספרסו קפיטאלי  ותהיו מופתעים מהטעם העשיר.
  • בשר בגריל
  • שימוש בקפה טחון לבשר בגריל מספק שני יתרונות. כאשר מפזרים קפה טחון על בשר הוא מתקרמל ואוטם את הבשר כך שהנוזלים לא יכולים לצאת ממנו והוא לא יתייבש. זה לא רק מוסיף טעם מתובל-מתוק לברביקיו שלך אלא ברגע הבשר שלך מבושל, הוא יהפוך לקריספי.
  • לאחר חיתוך שום / בצל
  • פשוט לשפשף  – קרצפו את הידיים בגרגירי קפה לאחר סיום הקיצוץ. הקפה ינטרל ריחות חזקים.

 

שימוש בקפה טחון כדשן אורגני
שימוש בקפה טחון כדשן אורגני

  • דשן אורגני
    ניתן להוסיף כמויות קטנות של קפה טחון לאדמת הגינה / עציצים, במיוחד לצמחים אשר אוהבים חומציות גבוהה באדמה כמו אזליאות או ורדים. הקפה עשיר חנקן, סידן, מגנזיום, אשלגן ומינרלים, פיזור שכבה דקה של  קפה על האדמה שלך יאפשר שחרור איטי של מינרלים אלה לתוך הצמחים שלך.
  • מבשם למקרר
    הכינו שקיק קפה טחון(עדיף טרי)  – מלאו גרביון בקפה טחון טרי והשאירו בחלק האחורי של המקרר במשך כמה ימים, הקפה עוזר לספוג את ריחות המזון (בצל, שום) ומפזר ניחוח קפה נעים.

האם מומלץ להשקות / לדשן צמחים עם שאריות קפה?

Drinking_coffee

שאלה שעולה לעיתים די קרובות היא האם אפשר לדשן צמחים עם שאריות הקפה?

 

התשובה היא, כן, במצבים מסוימים לא רק אפשר אלא אפילו מומלץ אבל יש לקחת בחשבון מספר דברים.

קפה טחון

פולי קפה טחונים הם מקור טוב לחנקן לערימת הקומפוסט שלך.

אם מוסיפים כמויות גדולות למדי, הם יכולים להעלות את רמת החומציות של הקרקע . זה נהדר עבור צמחים חובבי חומציות כגון אוכמניות, קמליה, הורטנסיה ועוד.

מפזרים את הקפה הטחון על פני האדמה סביב  הצמח והקפה משמש עבורם כדשן עם רמת חומציות קלה.

פולי קפה טחונים נחשבים כחומר אורגני המרחיק שבלולים וכן עשוי למנוע מחתולי רחוב מלהתעסק בגינה שלך.

 

קפה נוזלי

אם אתם חובבי קפה מבושל או קפה טורקי, אתם עשויים לתהות אם שאריות הקפה הקר שלכם יכולות לשמש להשקיית הצמחים שלכם.

או האם את חצי כוס ספל הקפה הקר שנותר בספל שלכם אפשר לשפוך לעציץ האהוב עליכם בסלון או במשרד?

התשובה הקצרה היא: אולי. זה תלוי בצמח. צמחים המעדיפים אדמה חומצית יותר (כגון אזילאה, סחלבים, איקסורה וכד׳) יגיבו טוב יותר להשקייה שבועית עם קפה.

צמחי גינה, צמחים אוהבי חומצה כמו אזליאות, רודודנדרון, איריס סיבירי, תורמוס וכיו״ב גם הם יחיו טוב אם מדי פעם ״תפנקו״ אותם בשאריות הקפה הקרות שלכם.

ניתן גם להרטיב עם קפה נוזלי את ערימת הקומפוסט שלכם במידה והיא התייבשה.

אם תחליטו לנסות השקיית עציצים עם קפה, כדאי לפקוח עין על הצמח שלכם ולראות איך הוא מגיב. אם העלווה מתחילה להצהיב או קצות העלים מתחילים להיות חומים, זה סימן שהקפה מוסיף חומציות רבה מדי לאדמה. זה לא רעיון רע לדלל את הקפה שלכם עם מים, במיוחד אם אתם מעדיף את כוס הקפה היומי שלכם על הצד החזק.

ידוע כי מקור המים של עציצים במשרדים מסוימים, מגיע אך ורק משאריות הקפה של העובדים במשרד וחלק לא קטן מהם מגיב די וממשיך לשגשג.

אזהרה אחת: אם מוסיפים חלב, חלב או סוכר לקפה, אל תשפכו אותו לצמחים שלכם. כנ”ל עבור קפה מתובל. סוכרים ושומנים לא רק יכולים להזיק לצמח שלכם אלא גם מזמינים מזיקים ובסופו של דבר גורמים גם למפגעי ריח. צמח שוהשקה עם קפה ממותק או בטעמים עלול לפתח פטריות.

 

היתרונות של שימוש בקפסולות קפה

couple_coffee

אתם שואלים את עצמכם למה לעבור לקפסולות קפה?

 

שש סיבות לעבור לקפסולות קפה קפסולות הקפה מגיעות ברובן אטומות עם 100% אטימות  כדי לשמר את הניחוחות והטעמים של קפה אספרסו טרי.
1. קפסולות קפה ממותגים מובילים כגון אספרסו מור, קימבו, בוניני, קפסולות אספרסו קלאב, לוואצה, אילי ועוד הנן קפסולות מאוד איכותיות השומרות על הטעמים והניחוחות של הקפה כדי לייצר אספרסו טרי וטעים, אתם יכולים להיות בטוחים שהקפה יהיה עקבי ויצא בדיוק אותו דבר בכל פעם.
כדי להכין כוס אספרסו בשיטות המסורתיות  צריך לבצע כל כך הרבה אלמנטים על מנת שתוכלו להגיע לתוצאה טובה – כגון עובי הטחינה של פולי הקפה, מינון ומילוי והנחת הקפה בצורה הנכונה בידית החליטה. וזה עוד לפני שאתם מתחילים להפעיל את מכונת האספרסו. מי שאין לו ניסיון יכול בקלות לטעות באחד או יותר מהשלבים האלו, דבר אשר יוביל לקפה אספרסו בינוני, גם אם בחרתם בפולי קפה באיכות טובה. לעומת זאת, הקפה בתוך תרמיל כבר נטחן ונארז במידה הנכונה, לקבלת מיצוי אופטימלי.

קפסולות קפה במחירים ללא תחרות!

2. קפה נשאר טרי לאורך זמן
קפסולות קפה נארזות בתהליך מיוחד המשלב החדרת חנקן הסומק ואטימה מלאה של קפסולות הקפה. פירוש הדבר: הטעמים והניחוחות של פולי הקפה הטריים נשמרים עד לשימוש בקפסולה. (שלא כמו בקפה רגיל אשר מתחיל להתדרדר מהרגע שהסתיימה הקלייה.) קפה בקפסולה יישאר טרי עד 12 חודשים.

כוס אספרסו עם קרואסון
כוס אספרסו

3. הכנת אספרסו מקפסולות קפה חוסך זמן רב

כנראה היתרון החשוב ביותר בשימוש בקפסולות קפה הוא החסכון בזמן. בתי קפה ומסעדות רבות עברו לשימוש בקפסולות כי זמן ההכנה הוא הרבה יותר קצר ופשוט. אתם כבר לא צריכים לטחון פולי קפה, לטחון קפה ולטפח אותו, לדאוג לגבי כמות המים והטמפרטורה. קפה אחד יכול להיות מוכן בתוך 2-3 דקות. הם גם מאפשרים לבתי עסק שלא יכולים להרשות לעצמם להעסיק בריסטה מקצועי כמו תחנות דלק להציע ללקוחותיהם אספרסו איכותי.

4. שימוש בקפסולות קפה דורש פחות ניקיון ופחות בזבוז
כל הקפה הטחון נמצא ונשאר בתוך הקפסולות, גם לאחר השימוש בקפסולה כך: קפה לא נשפך על הכיור או על משטח העבודה במטבח  כאשר ממלאים את ידית החליטה, בנוסף לא צריך לרוקן ולשטוף את ידית החליטה. לא מבזבזים קפה ואין צורך לנקות גרגרי קפה.

 

 

מבצע מכונת נספרסו אקספרט

5. מכונת קפה לקפסולות קלה לשימוש

בשוק היום קיימות שיטות וטכנולוגיות שונות של מכונות לקפסולות קפה כגון מכונות קפה נספרסו ומכונות קפה תואמות נספרסו, מכונת קפה אספרסו קלאב, מכונת קפה לוואצה אמודו מיו, מכונת קפה אספרסו קאפ, מכונות קפה אילי ועוד… בעוד הם עשויות להשתמש במערכות שונות וטכנולוגיות פטנט, רוב מכונות קפה מציגות פחות או יותר את אותן הפונקציות בצד הפונה למשתמש. וכולן קלות מאוד לשימוש.כל מה שאתם צריכים להתמודד הוא עם מילוי מיכל מים (רצוי מים מזוקקים או מים מבר המים שלכם) והוספת הקפסולה המועדפת עליכם למכונה. מיכלי המים הם קלים לשימוש, ואת המכונות עצמן ניתן לשמור נקיות עם מטלית לחה.

 

6. מגוון של תערובות קפה ללא צורך בניסיון בהכנת קפה

יש עקומת למידה אמיתית, איטית יחסית, עם מכונות קפה אספרסו. גם מכונות קפה אוטומטיות דורשות זמן וניסיון על מנת שתוכלו לקבל אספרסו טוב. לאחר מכן, אתם צריך ללמוד את המתכונים של המשקאות אותם אתם מעוניינים להכין. אספרסו, לאטה וקפוצ’ינו אינם מוכנים כולם עם אותם מים בטמפרטורה. יש משקאות שדורשים חלב חם, בעוד שאחרים דורשים חלב מוקצף. ומה לגבי כמויות קפה וכמות המים?

דברים נעשים אפילו יותר מורכבים יותר כאשר אתם מעוניינים שהמשקה לכם ייצא מדויק ואיכותי בדיוק כמו בבית הקפה, למצוא את הפרופורציות הנכונות.

כל  המורכביות האלו יוצאות המשוואה כאשר משתמשים בקפסולות קפה. הקפסולות מכילות בדיוק את כמות הקפה שצריך וישנן כאלו שגם מכילות אבקת חלב. המכונות מתוכננות לשכפל את הטכניקות של מכונות האספרסו המקצועיות כדי לייצר את הקצף הקרמי הנדרש להכנת המשקאות האלו.

 

25 עובדות מפתיעות על קפה

בריסטה מכין אספרסו

תאמינו לנו, לקרוא את העובדות האלו יעשה לכם את היום.

  1. רועים גילו קפה באתיופיה בסביבות המאה ה-9.
    האגדה מספרת כי רועי עזים במאה ה -9 הבחינו בהשפעת הקפאין על עיזים, שנראו “רוקדים” אחרי אכילת פירות יער. נזיר מקומי אז הכין משקה עם גרגרי קפה ומצא שהוא שומר אותו ער בלילה, וכך נולד ספל הקפה המקורי.
  2. בקוריאה וביפן, יש בית קפה חתולים שבו אתה יכול ללכת לשתות קפה להסתובב עם חתולים במשך שעות.
  3. פולי קפה כפי שאנו מכירים אותם הם למעשה גלעינים של אוכמניות דמוי דובדבן כי הם גדלים על השיחים. למרות שהקפה הוא למעשה זרע, הוא נקרא פולים בגלל הדמיון שלו לפולים בפועל.
  4. קפה הוא הסחורה השנייה הנסחרת ביותר על פני כדור הארץ.
  5. על פי גלובל Exchange, ישנם כ -25 מיליון חקלאים בלמעלה מ -50 מדינות המעורבות בייצור קפה. מה הסחורה הכי נמכרת בעולם? שמן.
  6. אספרסו באיטלקית פירושו “כשמשהו נכפה”.
    זה מתייחס לדרך בה מכינים את האספרסו – לדחוף מים רותחים דרך קפה דחוס. ולמרות,  שבכוס אספרסו יש יותר קפאין לנפח מאשר קפה, כי הוא נצרך בכמויות קטנות יותר,  למעשה יש כשליש מכמות הקפאין מאשר בכוס קפה רגילה.
  7. שתיית כוס קפה המכיל קפאין משפרת באופן משמעותי את זרימת הדם
  8. קפה היה המזון הראשון שיובש במקפיא. תהליך הקפאה יבשה – תהליך שמתבצע כאשר מזונות טריים מונחים במייבש שבו הטמפרטורות יורדות עד ל- מינוס 40 – התהליך הראשון התחיל במהלך מלחמת העולם השנייה כדי לשמור על מזון שלא יתקלקל.
  9. יש מקום בצרפת אשר קפה עולה יקר יותר אם לא אומרים בבקשה ושלום – קישור למקור

  10. אחד המותגים היקרים ביותר בעולם הקפה עשוי גללים של פילים תאילנדים.
  11. שבעים אחוז מפולי הקפה הם פולי קפה ערביקה. למרות שהוא פחות פופולרי, רובוסטה הוא קצת יותר מריר ומכיל כמות כפולה של קפאין.
  12. ברזיל מייצרת 40% מהקפה בעולם, המהווה כפליים מהמקום ה -2 והמקום ה -3, קולומביה ווייטנאם.
  13. ישראל הינה צרכנית גדולה של קפה, ממוצע של 3.5 כוסות קפה לאדם ליום(לא פלא שאנחנו עירניים).
  14. על פי גלובל Exchange, ישנם כ -25 מיליון חקלאים בלמעלה מ -50 מדינות המעורבות בייצור קפה. מה הסחורה הכי נמכרת בעולם? שמן.
  15. קפה במקור היה אוכל.

  16.  פירות יער היו מעורבים עם שומן כדי ליצור כדור חטיף עשיר באנרגיה. זה היה גם נצרך כמו יין, כאשר הוא היה נעשה מעיסה פירות הקפה.
  17. השם “קפוצ’ינו” מגיע מן הדמיון של המשקה לבגדי הנזירים הקפוצ’ינים.
  18. הקפה היקר ביותר בעולם עולה כ- 600 דולר לקילו.קפה זה מגיע מצואה של חתול בר סומטרי. בעל החיים – שנקרא לואק – אשר אינו מסוגל לעכל פולי קפה. הלואק אוכל את פירות הקפה ובתהליך של עיכול הפולים, הם מותססים בבטן. כאשר הם מופרשים בצואה, הם מייצרים קפה בעל מרקם חלק ושוקלדי(מוזר משהו…).
  19. צרכני קפה הם בעלי מסיכון נמוך יותר ללקות במחלת האלצהיימר.חוקרים גילו כי חולים מבוגרים עם רמות גבוהות של קפאין בדם היו בסיכון נמוך יותר ללקות באלצהיימר.
    מחקרים הראו גם כי לקפאין יש השפעות חיוביות על סוכרת סוג 2 ועל מחלת הפרקינסון. כמו כן  במחקרים שנערכו על נשים, נמצא שלנשים אשר צורכות קפה יש סיכו נמוך יותר ללקות בסרטן העור.
  20. האם ידעת כי כ -2.25 מיליארד כוסות קפה נצרכות מדי יום ברחבי העולם.
  21. חוקרים אומרים כי מומלץ  לצרוך את מנת הקפה שלך בין 09:30 ו 11:30 כדי להפיק את הפעולה היעילה ביותר מהקפאין.
  22. יום הקפה הבינלאומי(כן יש יום כזה)  הראשון נערך ב-01.10.2015 אך במדינות מסויימות הוא נחגג בתאריכים שונים, בארצות הברית הוא נחגג ב -29 בספטמבר,
    בקוסטה ריקה זה 12 בספטמבר, ביפן זה 1 באוקטובר ובאירלנד זה 19 בספטמבר.
  23. כמות הקפאין בקפה תלויה בקלייה ובחליטה שלה, ובסוג הפולים. בדרך כלל, כוס קטנה של 8 גרם קפה יש 115 מיליגרם של קפאין אם הקפה הוכן במכונת אספרסו ו -65 מיליגרם אם מדובר בקפה נמס.
  24. לשיח הקפה לוקח 3-4 שנים להתבגר ולהוציא פרי, לאחר מכן הוא יפיק כ-0.5  – 1 ק״ג פרי בעונה.
  25. קפה נשאר חם יותר זמן כאשר מוסיפים לו חלב. קפה עם תוספת חלב מתקרר עד 20% לאט יותר מקפה ללא חלב.
  26. אבל כאשר מוסיפים חלב, זה מחליש את השפעות הקפאין.הגוף שלנו סופג קפאין הרבה יותר לאט כאשר מוסיפים לו חלב, אשר מקטין את ההשפעות הממריצות של הקפאין.
  27. והטיפ הנוסף –ההגדרה המקורית של קפה פירושה “יין”.השם המקורי של הקפה, קאהווה, בא ממונח תימני ליין. בטורקיה זה נקרא “קאהווה”, עד שהולנדים כינו זאת כ”קופי”.

איך לחסוך יותר מ 1500₪ משתיית קפסולות במכונות נספרסו

חותכים את העלות של הרגלי שתיית הקפה
קפסולות תואמות נספרסו

משתמשי נספרסו יכולים להתחיל לשמוח: לאחר שנים רבות בהן חברת נספרסו החזיקה בפטנט ולא ניתן היה לייצר קפסולות תואמות למכונות נספרסו … פג תוקף הפטנט ומתחרים רבים החלו לייצר קפסולות תואמות למכונות נספרסו

נספרסו היא הקפסולה הפופולרית ביותר לצריכה ביתית בישראל. היא אמנם זולה בהשוואה לאספרסו בקפה ארומה, קפה ג׳ו, קפה גרג או אחרים אך קפסולת נספרסו נמכרת במחירים של החל מ-2.20₪ לקפסולה.

נכון להיום משק בית ששותה 4 כוסות קפה ביום ישלם לפחות 3190₪ בשנה עבור קפסולות נספרסו.

אבל ניתן לקצץ בעלויות באופן משמעותי על ידי מעבר לקפסולות תואמות נספרסו מבלי להתפשר על הטעם והאיכות

בין המתחרים הגדולים שמייצרים כיום קפסולות תואמות נספרסו איכותיות ניתן למצוא חברות כמו ענקית הקפה חברת קימבו המייצרת קפסולות קימבו תואמות נספרסו, חברת בוניני הפופולרית – קפסולות בוניני תואמות נספרסו וקפיטאלי שאף היא מייצרת את קפסולות אספרסו קלאב תואמות נספרסו מעולות.

הקפסולות של נספרסו נמכרות במחירים הנעים בין 2.20₪ – 2.50₪ לקפסולה, כאשר מדובר במהדורות מוגבלות המחיר יכול לעלות הרבה יותר.

להלן רשימת חברות אשר מייצרות קפסולות תואמות נספרסו

קפסולות קימבו נאפולי לנספרסו - Nespresso

חברת קימבו
כמות קפסולות – 100
מחיר – 160₪
מחיר לקפסולה – 1.60 ₪
מחיר רגיל לקפסולה – 1.70 ₪

קפסולות קימבו להזמנה

 

בוניני
כמות קפסולות – 100
מחיר – 150₪
מחיר לקפסולה – 1.50₪
מחיר רגיל לקפסולה – 1.60₪