מכונת קפה ידנית (Manual Coffee Machine)

מכונת קפה ידנית מקצועית וי.בי.אם דומובר VBM Domobar

מכונת קפה ידנית מיועדת לאלה שנהנים להכין את הקפה בעצמם. המכונה הידנית כוללת בוכנה באמצעותה המשתמש טוחן את הפולים, קובע את כמות המים ואת עוצמת וקצב הטחינה. מכונות קפה ידניות שומרות מחד, על שימוש בהתאמה אישית וחוויית הכנת הקפה ומצד שני, השתדרגו במהלך הזמן בידיות מקצועיות עשויות מפליז המצופה בניקל חזק לטחינת קפה אך בדגמים מסוימים גם לשימוש בפודים.

מכונות הקפה הידניות כוללות תרמוסטט ושסתום להשגת בקרת לחץ, שעון מד לחץ חיצוני המשקף את נתוני החליטה במהלך הכנת המשקה, צינור הקפצה מונע כוויה, דוחסן מקצועי או בקרה אלקטרונית על המים ועוד. קיימת גם מכונתקפה ידנית לשטח המאפשרת שימוש בקפסולות וטחינת הקפה באופן ידני.

עכשיו באתר במבצעי ענק – מיטב מכונות קפה ידניות לבית ולעסק.

מכונת קפה אוטומטית (Automatic Coffee Machine)

מכונת אספרסו אוטומטית Gaggia Brera

מכונת הקפה האוטומטית פועלת באופן אוטומטי, מייעלת ומקצרת את תהליך הכנת הקפה. מכונה זו מכינה מגוון סוגי קפה כמו אספרסו, קפוצ’ינו או לאטה בלחיצה אחת. המכונה האוטומטית מגיעה עם מטחנה מובנית כאשר יש מכונת אספרסו אוטומטית להכנת אספרסו ומכונת קפה אוטומטית להכנת משקאות שונים כולל חימום והקצפת חלב אוטומטיים.

במכונות אלה המעורבות האנושית מעטה והמכונה מצוידת בזיכרון אוטומטי לטמפרטורת הקפה, חוזק הקפה וסוג משקה המבוקש והכל ניתן לתכנות מראש ובהתאמה אישית. למכונות אלה גם פיצ’רים מתקדמים כמו מערכת ניקוי עצמי וכיבוי אוטומטי, התראות על מיכל מלא וניקוי אבנית. במכונה אוטומטית הן התפעול והן התחזוקה פשוטים יותר וחוסכים זמן בהכנת קפה מדויק, כל פעם מחדש. מכונות אלה מתאימות לקפסולות, פודים וגם לטחינת קפה.

עכשיו באתר במבצעי ענק – מיטב מכונות קפה לבית ולעסק.

דופיו (Doppio)

דופיו אספרסו

דופיו (Doppio) – המשמעות של קפה דופיו או למעשה דופיו אספרסו (Doppio Espresso) הוא מנה כפולה של קפה. פירוש השם דופיו הוא כפול באיטלקית וזהו למעשה אספרסו המבוסס על 2 מנות קפה (ב-60 מ”ל של משקה). בפילטר ישתמשו להכנתו של קפה מסוג דופיו בשני פילטרים של קפה דחוס, כך שיתקבל קפה מחוזק כפליים במנה אחת עם אותה מנה של מים כמו במנה אחת.

מילון מונחים קפה – כל המושגים מעולם הקפה במקום אחד

מכונת אספרסו אוטומטית דלונגי

מילון המונחים של עולם הקפה

כל מה שרציתם לדעת אודות הקפה. מילון מונחים קפה ומושגים לכל חובב קפה או לאלו שמעוניינים לרכוש מכונת קפה חדשה ופחות בקיאים בכל נושא הקפה, מפולי הקפה ועד לאביזרים למכונת קפה.

א – ו

  • אייס קפה (Iced coffee)
  • אייריש קופי (Irish coffee)
  • אייריש קריספי (Irish krispy)
  • אספרסו ארוך (Long espresso)
  • אספרסו כפול (Double espresso)
  • אספרסו קצר (Short espresso)
  • אפוגטו (Affogato coffee)
  • ארומה (Aroma)
  • בריסטה (Barista)
  • דופיו (Doppio coffee)

ז – ל

מ – צ

ק – ת

משקאות קפה שיחממו לכם את החורף

espresso taste

משקאות קפה חורף

 גם אם יש לכם מכונת קפה ידנית או אוטומטית, החורף זה הזמן לשתות כל משקה קפה חם העולה על דעתכם, כי ככה זה חורף הוא צריך כל הזמן משהו חם. מגוון משקאות הקפה הלך והתפתח במשך השנים, נוספו ושודרגו  עוד טעמים, כי הקפה הוא משקה כל כך חביב על רוב בני האדם בארץ ובעולם, ולכן הוא תחום מתפתח מאוד. גם ישראל יש לומר הפכה כבר מזמן למעצמת קפה, ומספיק לראות כמה אנשים יושבים בבתי קפה על ספל קפה בקיץ ובעיקר בחורף, בשביל להבין שאין כמו משקאות קפה בחורף כמשקה האולטימטיבי להתחמם.  עם מכונות קפה מקצועיות, ידניות אוטומטיות, כל אחד יכול ליצור לעצמו היום את ספל הקפה האולטימטיבי שלו. המגוון הרחב של סוגי הקפה, מאפשר לכל אחד לאמץ את ספל הקפה שלו, ובהקשר זה יש לומר שאם אתה רגיל לקפה מסוים, לעולם תהיה נאמן לו.

 

איזה פולי קפה לבחור לאיזה משקה חורפי של קפה?

להכנת קפה נמס נדרשים פולי קפה אשר הוקפאו או יובשו. קפה שחור מכינים מאבקת פולי קפה שנטחנו עד דק ולאחר מכן עברו תהליך של “שריפת” הפולים בדרגות שונות וזה מה שנותן לקפה את הצבע השחור שלו. אספרסו דורש פולי קפה שנטחנים בצורה גסה, ויש גם המוסיפים לו בזמן הטחינה, וניל, אגוזים ועוד. אספרסו טחון דק או טחון גס מתייחס לרמת הטחינה של פולי הקפה. פולי הקפה המומלצים להכנת קפה איטלקי אמתי הם: ערביקה טלנטו, מוקמבו אורו, מאורו דה לוקס, אמיגו אספרסו רומא, אמיגו ברזיל, אמיגו מכסיקו שזוף, אמיגו ערביקה, אמיגו פרימיום, אמיגו קולומביה, אמיגו קלאסיק, אינטנסו, בוניני מילאנו, בוניני נאפולי ועוד.

למגוון פולי קפה איכותיים של מינוטו קפה ואביזרים ממותגים מובילים.

 

תפריט של משקאות קפה מיוחדים לחורף

מרוב שתפריט הקפה התרחב במשך השנים, אנשים כבר לא יודעים את ההבדל בין אמריקנו לאספרסו כפול ומאמר זה יעשה לכם סדר בתפריט. יש לציי כי ערש המצאות הקפה היא איטליה, אבל גם בארץ יש רשתות קפה שמנסות לפתח מוצרי קפה נוספים. כל שינוי קטן כבר יוצר ספל קפה חדש. החלב המוקצף הנוסף לכמה סוגי קפה, נוצר בעזרת הקצפה וערבול של אדי קיטור, עד שהוא הופך לאוורירי וקצפי.

קפה נמס – זהו קפה הנוצר מאבקה של קפה טחון.

קפה שחור – זהו קפה שנעשה מאבקה של פולי קפה.

אספרסו קצר – זהו הבסיס של רוב משקאות הקפה. מדובר על 7 גרם של פולי קפה טחונים, בלחץ קיטור של 9 שתכיל בסופו של דבר 30 גרם מים.

אספרסו כפול – מנה כפולה של דאבל אספרסו קצר. 14 גרם פולים טחונים ו- 60 גרם מים.

אספרסו ארוך – זהו קפה אספרסו כמו הקצר, אבל מדולל בעוד 15 גרם מים. אספרסו כפול ארוך – כפול עם עוד מים לדילול אספרסו קצר עם חלב מוקצף.

קפוצ’ינו – הפוך – אספרסו קצר עם חלב מוקצף. לפעמים גם שליש אספרסו, שליש חלב מוקצף ושליש חלב חם.

מקיאטו – פירוש השם באיטלקית הוא “מוכתם”. זוהי מנת אספרסו עם כתם קצף חלב מעליה. יש ממנו ארוך כפול או קצר.

לאטה מקיאטו – אספרסו עם מעט קצף והרבה חלב חם. הנוזלים מתערבבים יחד וטעמו החזק של האספרסו לא מורגש.

אמריקנו – מנה של אספרסו עם הרבה מים חמים בכוס גדולה.

גרניטה – זהו קפה שמוגש כברד, לאחר הקפאה והוא להיט בקיץ הישראלי.

אספרסו קון פנה – אספרסו עם קצפת מלמעלה.

 

 

 

 

 

 

 

למה לבחור במכונת קפה אוטומטית?

מכונת אספרסו אוטומטית דלונגי

בחירת מכונת קפה אוטומטית

קפה הוא משקה רב לאומי, רב תרבותי, חוצה גבולות, מחבר בין אנשים ואותנו לעצמנו. מאז שיוצרו מכונות הקפה, אין כמעט בית או משרד שלא משתמשים בהמצאה הזו, כדי לשתות את הקפה שלהם הכי טעים כמו שהם אוהבים, ממכונת קפה מקצועית. תחילה היו מכונות הקפה ידניות,  אבל המהפכה שעברה עליהן הולידה שיטות וטכנולוגיות חדישות, שהופכים את פעולת הכנת הקפה למהירה ומדויקת, לצד אין סוף אפשרויות  בחירה בין פולי קפה, קפסולות ועוד. ההתפתחויות האלה קשורות באהדה העולמית לקפה ובפינוק שיצר המשקה הזה אצל כל אחד. כל אחד אוהב את הקפה שלו באופן מסוים, והמכונות מייצרות היום את הקפה המיוחד לכל אחד. פתרון מעולה במיוחד אם מדובר במכונת קפה לעסקים.

 

מכונות קפה – בכל מקום

מכונות קפה היום, הן כבר לא חובה בכל בית קפה שמכבד את עצמו, הן נמצאות בבתים רבים ובמשרדים והופכות את זמן הקפה, לחוויה בטעם מיוחד. כל משרד וחברה שרוצים להוסיף לעצמם עוד כמה נקודות בסטטוס, רוכשים מכונת קפה ויוצרים פינת קפה במשרד. זוהי הפינה בה עובדים יכולים לפגוש זה את זה בלי חליפה בגובה העיניים, וגם כמה מהרעיונות הכי יצירתיים שלהם נולדים בפינה הזו. עם מכונות קפה אוטומטיות זה הכי קל ומיידי, מדויק ובלי לכלוך. המכונות האוטומטיות יכולות להכין בלחיצת כפתור, מגוון רחב של סוגי קפה כמו קפוצ’ינו, אספרסו, הפוך ועוד. הודות לפונקציות של מכונות אוטומטיות אפשר להגיע לחוזק קפה, דרגת טחינה של הפולים, טמפרטורה ועוד.

 

בחירה נכונה של מכונות קפה אוטומטיות

בחירה נכונה של מכונת קפה אוטומטית, תענה על הצורך בכמה סוגים של קפה ואפשרויות לשנות את הטמפרטורה, החוזק והטחינה של הפולים בדרגות המבוקשות. זוהי התאמה אישית לכל אחד של ספל הקפה הבלעדית שלו. מטחנה אינטגרלית במכונת קפה, מאפשרת טחינה מידית של הפולים, וריח הקפה ממלא את החלל. זהו ריח של ארומה עוצמתית כמו שמריחים בבתי קפה הכי טובים, ויש לכם את זה בפינת הקפה במשרד או בבית. אין כמו הריח והטעם של קפה שנטחן זה עתה. בנוסף חובבי הקפוצ’ינו יהנו מהקופצ’נטור שיש היום במכונות קפה אוטומטיות ומקציף את החלב. זהו מקציף החלב האולטימטיבי שיוצר את הקצף המושלם.

אחד היתרונות הכי גדולים במכונת קפה אוטומטית שאפשר להכין הרבה מאוד ספלי קפה במינימום זמן ממש כמו בריסטה מקצועי. בלחיצת כפתור, מגיעים לשילוב הכי נכון של הכנת הקפה הפרטי שלכם, והכל בקלות וללא כל שאריות שיש לנקות.

 

חדשנות לצד עיצוב – מכונת קפה אוטומטית מושלמת

מכונת קפה אוטומטית כוללת היום חדשנות טכנולוגית לצד איכות ואמינות. למכונות הקפה האוטומטיות החדישות, עיצוב יוקרתי שהופך כל מכונה לאלמנט מעוצב, התורם גם לאווירת העיצוב של המטבח. מכונת קפה אוטומטית, לא דורשת יותר מדי השקעה כדי ליצור את ספל הקפה המצוין שלכם, והכול בקלות ובנוחות. המטחנה האינטגרלית שבמכונות האוטומטיות, מבטלת את התלות בפודים או בקפסולות ומאפשרת לכם ללגום קפה טבעי בלי שום חומרים משמרים. יש במכונות גם פילטר למניעת נזקי אבנית ומסנן טעמי לוואי, כך שאת הקפה שלכם אתם מייצרים ממים נקיים וטהורים מראש. התחזוקה ושימוש של מכונות קפה אוטומטיות חדישות קל מאוד, לכל מכונה לוח תצוגה המנחה את המשתמש צעד אחד צעד בהכנת ספל הקפה האישית, בדיוק לטעמו, בשקט בלי רעש, בחוזק, בטמפרטורה ובארומה של קפה “על המדורה”.

מכונת קפה לשטח – הטרנד החדש בעולם הקפה

מכונת קפה לשטח

מי לא התעורר בחיק הטבע, אחרי יום טיול, שנת לילה תחת כיפת השמיים הפתוחה והשתוקק לכוס אספרסו ממריצה?
הטבע מסביב מעורר תיאבון ולא תמיד בלב השממה אפשר למצוא בית קפה ראוי וגם להתגעגע למכונת הקפה שנשארה בבית זה לא פתרון. אז מה עושים? היום יש מכונות קפה שמציעות חוויית קפה משובחת גם בשטח, תוך כדי תנועה. כל שצריך זה לארוז אתכם את המכונה הניידת וליהנות מהתוצר בכל זמן, בכל מקום.

תשכחו מטו גו של תחנות דרכים. ברגע שמצטיידים בהתאם – ניתן ליהנות מקפה איכותי תוצרת עצמית. מכונת הקפה Nanopresso  ו Minipresso מבית היוצר של wacaco מציעות בשורה מרעננת לחובבי הקפה. החברה מציעה קולקציה של מכונות קפה קומפקטיות במספר רמות מחיר לפי בחירה. המטרה היא להכין לבד את הקפה בצורה פשוטה, ללא השקעה מיוחדת וחיבור לחשמל. המכונה עושה עבורכם את העבודה ולכם נותר רק ללגום וליהנות.

ליהנות מאספרסו בדרכים

Minipresso-GR מיניפרסו היא מכונת קפה המיועדת להכנת קפה מפולי קפה מסוגים שונים. המכונה הקלה ששוקלת רק 360 גרם מתאימה לקיבולת 8 גרם של קפה טחון.

דגם MiniPresso NS מגיע באותו המשקל, אך מיועד להכנת אספרסו בשיטת הקפסולות הניידת. הכוונה היא שניתן להשתמש בכל מגוון הקפסולות וגם בתואמות ולהפיק לכם אספרסו. כל שצריך זה להכניס את הקפסולה, להבריג היטב, למלא מים במיכל הייעודי למים ולהתחיל לשאוב בקצב שלכם עד שהנוזל גולש לכוס. Nanopresso הוא הדגם היקר מבין השלושה, שמגיע עם לחץ שאיבה כבר של 4.5 בר וכתוצאה מכך גם ההכנה מהירה יותר וגם כאן כמובן אין צורך בבטריות או בחשמל ואפשר ליהנות מקפה איכותי. שלושת הדגמים בעלי עיצוב מעודן, לבחירה מבין מבחר צבעים והכל בעיצוב ארגונומי שמאפשר להכין קפה בנוות ובקלות וליהנות מקפה לא פחות איכותי ממכונה רגילה נייחת – באותם סטנדרטים בדיוק במחיר אטרקטיבי להפליא. הגוף עצמו של המכונה עשוי פלסטיק מוצק ואיכותי, קל מאוד לניקוי ועמיד לאורך זמן.

אל תוותרו על הקפסולות

גם אם לא רכשתם מראש מכונת קפה ניידת שמתאימה לקפסולות, הרי שניתן לשדרג דגמים מסויימים שמגיעים ללא מתאם קפסולות במתאם לקפסולות נספרסו. היתרון בשימוש בקפסולות במכשיר הוא שבקפסולות הקפה נטחן כבר מראש בעובי המדויק, בכמות המדודה בדיוק מקסימלי למכשיר, כולל הקרמה האהובה. גם השימוש הוא נוח וכמובן שיש קפסולות בטעמים שונים שמשדרגים את חוויית הקפה.
אין כבר צורך לחפש קפה טוב על הדרך. ברגע שיש לכם מכונת קפה ניידת כל שצריך זה לעצור, ללגום ולהמשיך ליעד הבא עם טעם אחר.

אז למה אתם מחכים? קפה איכותי בהישג ידכם. הכוח נמצא בידיים שלכם וכדאי בהחלט לשדרג את הטיול והחופשה עם מכונה כזאת.

מכונות אספרסו ביתיות ומקצועיות

מכונות אספרסו – אי אפשר בלעדיהן!

הקפה הוא מרכיב מרכזי בחיים, בתרבות, במסורת ובאורח החיים של כל בני האדם בכל מטרופולין תוסס וחי על הכדור, ועד לשבטים פרמיטיבים. לכל אחד ספל הקפה שלו. הוא תופס אותנו בכל מיני רגעים של החיים, ונותן לנו טעם ואנרגיה. יש טקסיות רבה בספל קפה איכותי על הבוקר, או בקפה עם ארומה חזקה ממכונת אספרסו. לאן שלא נביט, קפה הוא אחד המשקאות החמים הכי מועדפים בעולם. יש לו הרבה טעמים, ארומות, שמות וגדלים וקיטור של מכונת אספרסו עובד מיד על בלוטות הטעם שלנו.

מהו המסע שעשה המשקה האצילי של בני המעמד הגבוה באירופה, עד שהפך למשקה בעל סממנים תרבותיים ומסורתיים, הרגלים ומשמעויות אישיות לכל חובבי הספל המהביל?

קצת היסטוריה

הקפה פרץ בעולם המערבי למעשה רק במאה ה – 16. מקורו באפריקה, והוא הגיע לאירופה בגלל נתיבי המסחר בין אירופה לצפון אפריקה. המדינות הראשונות שבהן התחילה תרבות הקפה הן איטליה, אנגליה וצרפת. כאשר החלה שתיית הקפה להיות פופולרית, נפתחו הרבה מאוד בתי קפה בערים גדולות באירופה וגם הגידול שלו, תפס תאוצה דרך הקולוניות הצרפתיות. אלה החלו להקים מטעי קפה. במאה ה-17 הבריח גנרל צרפתי קפה מאפריקה לברזיל , והשאר היסטוריה…

המצאת מכונת האספרסו

מכונת האספרסו הביתית עם הקפסולות המוכרות הן יחסית המצאה חדשה. במשך השנים פותחו כל מיני מכונות, על מנת להגיע לרמה של אספרסו משובח בהרכב הכי מדויק. הראשונים שהחלו להשתמש במכונת קפה היו האמריקאים. בתחילת המאה ה- 18 המציא מדען אמריקאי בשם בנג’מין תומפסון קנקן שהיה סוג של מכונת אספרסו פרמיטיבית למדי. הוא היה מורכב משני סירים, כאשר בחלק העליון היו פולי קפה עליהם נמזגו מים רותחים והקפה נוצר בסיר התחתון. לאחר מכן, הומצאו מספר מכונות קפה שפעלו באמצעות ואקום ולחץ קיטור, אך אלו לא צלחו במבחן הפופולריות והפרקטיות. בסוף המאה ה- 18 הומצא אב הטיפוס הראשון של הפרקולאטור, הקיים עד היום

במכונות הקפה המודרניות. זו ההמצאה, המאפשרת למים לחלחל דרך פולי הקפה מספר פעמים, עד שנוצר קפה בעל טעם חזק, בתוך קנקן ייעודי. 

מכונת האספרסו האיטלקית הראשונה הומצאה על ידי לואיג’י באזרה בשנת 1900 והיא פעלה באמצעות לחץ אדים אשר דחף את נוזל הקפה ישירות אל תוך הספל. בשנת 1908 הומצאה המכונה שרובנו מכירים כקפה פילטר. היא מזגה מים רותחים על קפה טחון שהיה ארוז בתוך שקית נייר שסיננה את הנוזל.

מכונת האספרסו הראשונה

אב הטיפוס הראשון של מכונת האספרסו כמו שאנחנו מכירים אותה היום, הומצא בשנת 1946.

למעשה, מכונת הקפה האוטומטית הראשונה שהוצעה לקהל הרחב הוצגה בשנת 1960, והייתה בעלת יכולת חימום מים עצמאית. מכונת האספרסו הביתית המוכרת, שווקה תחת המותג נספרסו.

מכונת האספרסו הביתית מאפשרת לנו לשתות קפה איכותי במהירות ובכל זמן שנבחר.

קיימות קפסולות המכילות בלנדים שונים ומגוונים של קפה, אשר יוצר מבחר עשיר וחסר תקדים בעולם הקפה, ויתרה מכך – בבית שלנו.

מכונות אספרסו בכל מקום

זוהי עובדה קיימת. כדי להכין ספל אספרסו למהדרין, בעל ניחוח, ארומה והשראה, יש צורך במכונת אספרסו והיום מתפנקים בצילן של המכונות הללו, עובדי משרדים, משפחות וכל מי שרוצה את האספרסו שלו הכי מקצועי.

חברת מינוטו משווקת מכונות לבתים ובתי עסק. מדובר במותגים הכי גדולים בעולם שעושים את ההבדל בין אספרסו לאספרסו. נספרסו, דילונגי, אספרסו קלאב ועוד. מכונות הקפה נחלקות לשוק הפרטי ולשוק המקצועי שאלה הם בעיקר בתי הקפה. הן מצטיינות היום בשלל חידושים כמו: עיצובים מרשימים מאוד, המכונה לא רק מדויקת בהכנת קפה, היא פשוט “תכשיט” בכל מקום. דודי נירוסטה, חליצה אוטומטית של הקפסולה לאחר השימוש. מכונות שומרות אנרגיה וחוסכות בחשמל. מכונות לשימוש בקפה טחון או פודים, מכונות אספרסו בעלות טרמוסטטים נפרדים למים וקיטור. מיכל הניתן לשליפה וניקוי, מגש איסוף, נוזלים, מגש חימום כוסות. כל הפינוק שבעולם. ויש גם מכונות המאפשרות שימוש במים קרים, ואף תפעול ידני למדידה מדויקת של ספל האספרסו האידיאלי שלכם.

מכונות האספרסו המשוכללות והמיוחדות, משקפות היום את מעמדו הרם של הקפה, כמשקה ההמונים כמו גם העשירון העליון. המשקה הכי נמכר בעולם והמשקה ששום סוד לא יוצא ממנו…

פולי הקפה שלכם

מהם פולי הקפה שלכם?

פולי קפה, כן הפולים הקטנים החומים הללו, אחראיים על לא מעט סיפורים אנושיים החוצים ימים וארצות. מה לא קרה בשתיית קפה משותפת? שלום ומלחמה, אהבה, קנאה, ידידות. לחיצת יד, הבטחה. קפה הוא הנוסחה להושיב אויבים מסביב לשולחן אחד ולעשות שלום עולמי. קפה הוא הסיבה שבגללה אנשים טרוטי עיניים מתייצבים בבית הקפה הקרוב, כי הם אוהבים את האספרסו שלהם מפולי קפה אמיגו ערביקה, או בריסטוט האיטלקים, אינסנטו, בוניני מילאנו גם לקפוצ’ינו, טיציאנו איטלקי כמובן דיאמה אורו, לוואצה ועוד. אז מהם פולי הקפה שלכם?

קפה איטלקי זה מינוטו…

אי אפשר לטעות. הגישו לאדם אספרסו מפולים אחרים, הוא מיד ירגיש. אנשים מחוברים בחך לטעם הקפה שלהם. זהו כוחו של הרגל, אהבה. אלה הם יחסי ידידות ארוכים וברורים ששום אספרסו אחר לא יוכל להתחרות אתם. שום אדם לא מחליף את ספל האספרסו שלו, קצר או ארוך ובדיוק במינון המדויק של המים, הקפה והארומה. קפה הוא חתונה קתולית נצחית ואין לו מתחרים ברף המשקאות. הוא אישי, הוא נותן ומקבל יחס, הוא מפיג בדידות והוא חברם הטוב ביותר של הבוהמיינים נטולי השינה. הוא מספר הסיפורים ומשורר השירים בשעות הקטנות של הלילה, תמיד יהיה באיזה שהוא מקום על הגלובוס יוצר שישב ליד ספל האספרסו שלו ויצור את יצירת חייו. כן- גם לקפה יש חלק בזה.

פולי קפה ממוצא ערב שעשו עלייה לאיטליה

איטליה היא ערש של ייצור קפה עולמי. עם טעם וניחוח שמהווים סממן מוכר לקפה איטלקי. האיטלקים כמו הישראלים, מתים על קפה והם לוגמים ממנו לפחות 4 פעמים ביום. פעם היינו צריכים לטוס עד איטליה כדי לשתות ספל אספרסו טוב, היום כל מכונת ייצור אספרסו ביתית מסוגלת להכין להם את האספרסו הכי טוב שלכם, בלי שתפזלו אפילו לבית הקפה השכן. האיטלקים וגם הישראלים לא מחליפים את הקפה שלהם וחולקים לו כבוד. זה תמיד יהיה אותו קפה, כמו שזו תמיד תהיה אותה אישה. אהבה לא מחליפים. לא אהבה ולא קפה. יש באיטליה גם ייצור של פולי קפה, וגם המון סוגים חלקם משווקים בארץ ע”י חברת מינוטו ומבטיחים לכם חוויה איטלקית עם ארומה אמתית של ארץ המגף.  בכל משרד מקומי באיטליה מכין הבוס (לא המזכירה…) את הקפה כי הוא לא מוכן להתפשר על הטעם ועל הדיוק ולעיתים הוא גם עושה קפה לכולם.  איטליה כל כך שטופת קפה, שיש המון משקאות שמבוססים על קפה אך אינם קפה טהור כמו למשל מקיאטו, קפוצ’ינו ועוד. מקורו של הקפה יש לומר ממש לא מאיטליה, אבל ברגעים שהוא נחת אי שם בעבר בנאפולי או בונציה או ברומא מארצות ערב  והפך לאחד מהסמלים של איטליה.

קפה ערביקה– תרבחו ותסעדו

זן הבר הראשון של הקפה התגלה באתיופיה ונקרא בשמו הערבי : קאווה” וכך הוגים זאת עד היום. העולם הערבי קשור בטבור עם קפה, ויש האומרים כי הנביא מוחמד בכבודו ובעצמו נרפא לאחר שלגם קפה. במזרח התיכון יש הלוגמים את הקפה, סמיך ומר כמו אצל הבדואים וגם הערבים נוהגים לבשל אותו ולהסמיך אותו בטעם מר או בתיבול הל. אבל קפה ערבי לסוגיו, הוא לא רק משקה, הוא הכנסת אורחים, מסורת, לחיצת יד, הבטחה והוא נעשה בכלים מסורתיים העוברים במשפחה. שתיית קפה ערבי היא פולחן טקסי שלם, המשקפת מסורת ומנהגים. חברת מינוטו משווקת פולי קפה איטלקיים וגם ערביקה, המזכירה מאוד את טעם הקפה הערבי המהביל. 

 

איך ניתן לדעת אם הקפה שאתם קונים קלוי טוב

קליית קפה

איך ניתן לדעת אם הקפה שאתם קונים קלוי טוב?

 

אם אתם לא מצליחים לדעת האם הקפה שמכרו לכם הינו באיכות טובה ובקלייה הנכונה – הנה טריק אחד פשוט שיעזור לכם לקבוע אתם רוכשים קפה באיכות גבוהה וקלוי טוב.

פשוט הניחו כף אחת של קפה  בכוס עם מי קרח. אם הקפה נשאר על המים ולא נוזל לתוך המים אחרי כמה דקות, הוא קלוי כראוי.

אם הקפה שוקע, אז  הוא או קלוי מדי או לא קלוי מספיק. תמשיכו לקרוא כדי לגלות מדוע השיטה עובדצ.

 

אז מה צריך להיות טעמו של קפה איכותי?

קפה איכותי צריך להיות מאוזן בין החומציות, המתיקות והמרירות בלגימה אחת, עם טעם חלק והרמוני.

או בשפה פשוטה יותר, קפה באיכות טובה צריך להיות בעל טעם טוב, לא שרוף / חרוך, או גלם, לא מתוק מדי, מריר מדי, או חומצי מדי.  הקפה צריך  להרגיש חלק על הלשון. הוא יכול להיות פירותי, פרחים, או טעמים ארציים. בכל מקרה זה צריך להשאיר אתכם עם טעם של עוד.

קלייה נכונה?
ישנם שלושה חלקים להכנת קפה באיכות גבוהה של: פולי קפה טובים, קלייה טובה, ומערכת קלייה טובה. מבין שלושת החלקים הללו, הקלייה עשויה להיות החשובה ביותר, וולאחר מכן איכות פולי הקפה.

תהליך הקלייה מייצר את המאפיינים של קפה, על ידי כך שהוא גורם לפולי הקפה הירוקים לשינוי בטעם ובארומה, ריח, צפיפות וצבע, תוך שימוש במספר תגובות כימיות. קלייה קלה יותר תשמר את טעמים המקורי של פולי הקפה, כלומר את הטעם שנוצר בפולי הקפה הנובע מהתנאים בהם הם גדלו, אדמה, גובה, ותנאי מזג האוויר.

בצקלייה כהה, הטעם של הקלייה עצמו הופך להיות דומיננטי עד כדי כך שקשה להבחין מה מקורם של פולי הקפה.

 

הבעיה עם קפה קלוי מדי או קפה שהוא לא מספיק קלוי
תגובת מיילרד היא תגובה כימית בין חומצות אמינו וסוכרים טבעיים, תגובת מיילרד גורמת לשינוי צבע המזון בשל יצירת רכיבים בעלי צבע חום המכונים מלנואידינים. למעשה כול מזון המכיל חלבונים וסוכרים יעבור תהליך זה שלשם שיפעולו נדרש חום..

התגובה מתעצמת בסביבות 200 מעלות צלזיוס. כאשר פולי הקפה מגיע לטמפרטורה זו, מתחילים להשמע קולות פיצוח(פולי הקפה נסדקים), המכונה “הסדק הראשון”, המסמן את תחילת הקלייה הקלה.

פולי קפה לא קלויים מספיק — או פולי קפה שאינם מחוממים לסדק הראשון — לא יתקרמלו. משמעות הדבר היא כי פרוקטוז טבעי פולי הקפה יהיה ברמה גבוהה מאוד מכיוון שפרוקטוז un-caramelized הוא למעשה מתוק יותר.

כאשר פולי הקפה קלויים מדי, חומצות אמינו וסוכרים טבעיים בקפה מתחילים להעלם ותהליך הקרמליזציה נמשך.

במילים אחרות, בקפה קלוי או קפה שלא נקלה מספיק יהיה עודף סוכרים והם לא יתקרמלו כראוי.

האם הקפה שלכם ישקע במי קרח?
הדרך הטובה ביותר לדעת אם הקפה קלוי היטב היא לשים כף של קפה על הקרקע על כוס מים. אם הקפה שלכם חודר לתוך מי הקרח בתוך דקות ספורות אזי או שהוא קלוי מדי או שהוא לא קלוי מספיק, זה קורה כי הסוכרים נשטפים מתוך הקפה למים. אם הקפה אינו שוקע(גם אחרי חצי שעה), הרי שיש לכם קפה קלוי היטב.