מהו קפה ספשלטי: קפה מסחרי לעומת קפה ספשלטי

קפה ספשלטי מול קפה מסחרי

במינוטו קפה לטובת קליית הקפה שלנו אנו מקבלים, קונים וקולים רק קפה ספשלטי. אנו משקיעים את מירב המאמצים בכדי לספר ללקוחות שלנו מה בדיוק הם שותים, מאיפה פולי הקפה ודואגים להיות כמה שיותר אינפורמטיביים על אריזות השקיות. כל מקורות שאנו רוכשים נקלה בצורה שונה ומדוקדקת במכונת הקלייה שלנו, כל קלייה נידונה בהרחבה במהלך הקאפינג(טעימות הקפה) ואם משהו לא מרגיש לנו נכון, אנו חוזרים לבניית הפרופיל ומפעילים הכל מחדש. במילים פשוטות, אנחנו לא מוכרים משהו שאנחנו לא שותים בעצמנו!

קפה מסחרי לעומת קפה מיוחד
“אז מה מיוחד בקפה ספשלטי?” שאלה שרבים מהבריסטות הזוטרות רואות בהן כשאלה שמגיעה מהגיהנום, אך הבכירים בהרבה או קולי הקפה ידעו לספר בדיוק מה הם ההבדלים בין שתי הגישות.

בואו נבהיר את המשמעות של השניים מנקודת מבט של קפה:

קפה מסחרי – הגדרה משמשת להגדרת קפה בשוק הסחורות. בשוק זה, לרוב נסחר בבורסות הקפה הבינלאומיות. בדרך כלל הם נרכשים ונקלים על ידי מותגים גדולים ואספקה ​​בכמויות גדולות. במבחני הקאפינג, קפה זה ״יזכה״ לציון בדרך כלל מתחת ל 75 נקודות, אם כי טהרני קפה כלשהו כנראה יגיד לך שכל קפה מתחת לגיל 80 הוא בדרגה מסחרית.

קפה מיוחד – הוא ההפך מקפה מסחרי ובעל איכות שהיא גבוהה יותר באופן משמעותי. הצרכנים מוכנים לשלם מחיר גבוה יותר עבור קפה זה אשר בדרך כלל גדל במיקרו אקלים ייחודי ובעל פרופילי טעם מובחנים וייחודיים. הם לרוב בדרגת ערביקה משובחת (למרות שרובוסטה המיוחדת הופכת במהרה להיות שחקן משמעותי בתערובת הקפה העתידיות שלנו, נושא לבלוג אחר אולי!) ובמבחני הטעימות הם זוכים לדירוג גבוה יותר בחומציות, מתיקות, ניקיון כוסות, אחידות וטעם מתמשך. קפה זה יזכה לניקוד של בין 80 ל 100.

מיון פולי הקפה

לקפה המיוחד אסור שיהיו פגמים כלשהם, ולכן ישנם מספר בקרות לתהליך, כולל מיון ידנית של הפולים בכדי להשליך כל פול לא מושלם לאחר ייבושם. שמירה על תהליך מוקפד זה יוצרת גם מקומות עבודה עבור הקהילות המקומיות, בנוסף את הפולים הפגומים ממעבירים לשימוש קפה מסחרי, כך שאין בזבוז ושום דבר לא נזרק.

כאשר טועמים משהו שאוהבים, מומלץ לרכוש כמות המספיקה ללא יותר משבועיים, מכיוון שהקפה מאבד מהר מהטריות שלו ויחד אתו נעלמות כל הארומה והטעמים

קפה ספשלטי מתייחס לא רק לאיכות ולטעמים הטובים, אלא לשקיפות של כל התהליך משלב גידול הקפה ועד לכוסות, תוך מעורבות של מאות מקצוענים נלהבים לאורך הדרך שרוצים לעשות את הדברים נכון. זה לבדו הוא גורם יחיד שאמור לגרום לך לחייך אחרי כל לגימה.