Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

סינון לפי מחיר
-
סינון לפי חוזק

השרייה קרה - Cold Brew

  • V60 HARIO Cafeor קנקן מיצוי קפה עם פילטר נירוסטה

    202

קנקנים למיצוי קפה בהשרייה קרה להכנת קפה cold brew

משקה חליטה קרה מציעה דרך נפלאה ליהנות ממשקה קפה קריר בעל ארומה נפלאה ומיצוי טעמים מושלם אודות לפולי קפה הנמהלים ונספגים במים במשך שמונה שעות עד 24 שעות. את הקפה אפשר להכין בקנקן השרייה למיצוי הקפה באופן ידני ובשימוש במים קרים בלבד.

מאפיינים ייחודיים לחליטת קפה במים קרים

חליטה והשריית קפה במים קרים מתאפיינים בטעמים מרעננים ובדרגת חומציות נמוכה. הטמפרטורה היציבה למשך זמן ההשריה “לוכדת” את טעמי הקפה ומשמרת אותם בטריותם. את הקפה החלוט ניתן לצרוך במשך שלושה ימים מתום ההכנה כל עוד הוא נשמר בקירור – כאמור טעמו הסופי טרי ורענן – זהו אינו אייס קפה או קפה שצונן אלא קפה משובח בעל טעמים עשירים שמשתנים בהתאם למשך זמן ההשריה וכן בהתאם לכמות הקפה הנמהל במים הקרים.

אופן הכנת קפה בחליטה קרה

קפה בהשרייה קרה ניתן להכין במכשור ייעודי המורכב ממכל השריה, מסננת ומכסה. מומלץ לטחון את הקפה לגרגרים גסים, זהים בגודלם למלח גס ובסמיכות למועד החליטה.

שלבי ההכנה:

כאמור בשלב הראשון יש לטחון את גרגירי הקפה במטחנת קפה ביתית או מקצועית, ניתן אף לרכוש מראש פולי קפה בטחינה גסה, אך שימו לב שאלו מחולקים לכמויות קטנות כדי לשמור על טריותם המרבית.


בשלב הבא יש לשפוך את גרגירי הקפה הטחונים אל תוך הפילטר ולסגור עם מכסה ולאחר מכן למזוג מים קרים אל תוך מיכל ההשריה, לסגור עם מכסה ולנער קלות. בשלב השלישי יש לצנן את מיכל ההשריה במקרר במשך שמונה עד 24 שעות. בסיום תהליך זה תוכלו ליהנות מקפה קר אמיתי בעל טעם עשיר ומרקם נימוח, מומלץ להגיש עם קרח.

דגשים להכנה נכונה:

  • חשוב להתאים את גרגירי הקפה לנפח מיכל ההשריה – למכלים בנפח של 600 סמ”ק מומלץ להכין קפה קר בהשרייה קרה מ-50 גרם גרגירים טחונים, ולמכלים בנפח של 1,000 סמ”ק מומלץ להכין קפה בהשרייה קרה מ-80 גרם של גרגירים טחונים.
  • יש לערבב את הקפה שנמהל בתוך הסנן תוך כדי ביצוע פעולת מזיגת המים הקרים.
  • ניתן לקרר את הקפה במקרר בין 8-24 שעות או לחילופין להשרות את המיכל בטמפרטורת החדר ולצנן את הקפה עד שעתיים לפני ההגשה.
  • כשהמשקה מוכן ניתן לשתות ממנו עד שלושה ימים כל עוד הוא מאוחסן בקירור.

מינוטו משווקת מכלי חליטה קרה להכנת קפה cold brew ממגוון יצרנים מובילים – מערכת cold brew של Toddy, פילטר בקבוק Hario, קנקני למיצוי קפה בהשריה של Hario.