Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

סינון לפי מחיר
-
סינון לפי חוזק

דוחסנים - Tampers

  • דוחסן קפה נירוסטה CafeLat ידית עץ גומי

    דוחסן קפה נירוסטה CafeLat ידית עץ גומי 58

    159
  • דוחסן קפה נירוסטה קוטר 51

    דוחסן קפה נירוסטה קוטר 51

    130
  • טבעת למניעת פיזור קפה ידית פורטפילטר 58

    טבעת /משפך למניעת פיזור קפה ידית פורטפילטר 58

    70
  • מעמד לדוחסן קפה - TAMPING STATION ECM

    מעמד לדוחסן קפה – TAMPING STATION ECM

    299
  • משטח דחיסה מסיליקון לקפה

    משטח דחיסה מסיליקון לקפה

    60

דוחסן (coffee tamper) הוא אביזר קטן, אבל משמעותי, שמסייע להפיק מקסימום טעם ואיכות מכל כוס קפה שאתם מכינים. מטרתו, כפי שהשם מרמז, היא לדחוס פולי קפה טחונים לערימה אחידה. פשוט לוקחים ערימה של קפה הטחון, בכמות בה בדרך כלל משתמשים להכנת מנה של קפה, ובאמצעות דוחסן למכונת קפה הופכים את הערימה למעין גוש.

דוחסן למכונת קפה יכול להיות עשוי מכמה חומרים שונים, כמו פלסטיק אלומיניוס ונירוסטה, וכמובן שלא כל הדוחסנים שווים ברמתם. עם זאת, הם נוחים לשימוש ולתפעול. יש כמה טכניקות עבור דחיסת קפה טחון, אז אולי תידרשו לקצת ניסוי וטעייה, אך ברגע שתמצאו את הדרך הטובה ביותר עבורכם לא תרצו לחזור אחורה.

איך דחיסת קפה טחון משפרת את איכות הקפה?

זה המדע מאחורי תפקידו של דוחסן למכונת קפה: בתהליך הכנת קפה במכונה, מים בלחץ גבוה זורמים דרך פולי הקפה הטחונים. אם הקפה מונח בערימה רופפת, המים פשוט עוברים דרכה במהירות, תוך שהם מחפשים סדקים בערימה ואת הדרך המהירה ביותר שלהם החוצה. זה ממש לא אידיאלי, כי בצורה כזו המים פשוט לא אוספים את מכלול הטעמים והארומה מהקפה ולתוך הכוס שלכם.

דחיסת קפה טחון מכריחה את המים לגשש את דרכה החוצה מערימת הקפה, תוך שהם “נאלצים” לעבור בכל חלקיה. זרם המים דרך הערימה נמשך זמן רב יותר, מה שמאפשר למים לאסוף את טעם הקפה באופן מושלם.

כך עושים את זה נכון

קודם כל, חשוב מאוד להתאים את גודלו של דוחסן (coffee tamper) לגודל מיכל הקפה במכונה. שנית, ככל שאתם משתמשים במכונה בתדירות יותר גבוהה ושותים יותר קפה, כך חשוב יותר להשקיע בדוחסן בעל איכות גבוהה.

לגבי התהליך עצמו, של דחיסת קפה טחון, שימו לב כי לא הכוח הוא הגורם המשמעותי. אין צורך להפעיל יותר מדי כוח, אלא חשוב יותר לדאוג כי הדחיסה תיעשה בצורה אחידה, וכי אתם לוחצים על כל חלקי ערימת הקפה במידה שווה. בסיום התהליך, מומלץ לבחון את הערימה הדחוסה כדי לוודא כי אין בה סדקים גלויים לעין.