כיצד להכין קפה מושלם

קפה מושלם

לקפה שאנו שותים יש לא מעט סגולות בריאותיות, אך רובינו צורכים אותו בגלל הטעם והארומה שגורמים לנו להנאה מרובה. אלא, שרבים מאיתנו אינם מצליחים להפיק את המיטב מכוס הקפה שלהם, עקב שימוש בחומרי גלם שאינם איכותיים או טכניקה לקויה. להלן מספר טיפים מועילים שיעזרו לכם להכין קפה איכותי ומשובח.

באילו פולי קפה אתם משתמשים?

בסופו של דבר, גם הבניין הגדול ביותר יקרוס ללא שימוש בחומרי הבניין הטובים והמתאימים ביותר. כך גם לגבי קפה, שיכול להיות מוכן במכונה היקרה ביותר אך עדיין יהיה בעל טעם רע במידה והפולים עצמם אינם טריים או איכותיים. לכן, חשוב לרכוש פולי קפה מספק בעל מוניטין, כזה המתחייב לשמירה על טריות הפולים ואיכותם. מעבר לכך, קחו בחשבון כי הקפה מגיע ממקומות שונים בעולם ובעיקר מאתיופיה ודרום אמריקה. כל סוג של קפה הינו בעל טעם וארומה ייחודיים כמו גם שלחלק מהמוצרים מוסיפים טעמים מלאכותיים או טבעיים. לכן, עליכם להכיר את טעמכם האישי ולבחור בפולי הקפה המושלמים מבחינתכם. כמובן שיש לזכור לאחסן את פולי הקפה הטחונים באריזות הוואקום שלהם, או בקפסולות, על מנת לשמור על טריותם.

אוהבים להכין את הקפה לבד?

אם גם אתם חובבי הז’אנר, הרי שהסיכוי שלכם לטעום את הקפה המושלם גבוה במיוחד, שכן אתם תהיו אלו שאחראים על כל המרכיבים בו. במידה ותרצו להשתמש במכונת קפה ידנית על מנת לשפר את תהליך ההכנה, הרי שכדאי לכם להשתמש בפולי קפה טריים שעדיין לא נטחנו. לשם כך רכשו מבעוד מועד מטחנת פולי קפה איכותית, שמסוגלת לטחון את הפולים לפי דרגות (להכנת קפה טורקי או אספרסו למשל) עם גוף מנירוסטה שאינו מגיב עם הפולים ואינו פוגע בטעמם.

מכונות קפה – להשגת טעם משובח בכל פעם מחדש

הכנת קפה היא טקס הכולל בתוכו מרכיבים שונים, כאשר על מנת להגיע לתוצאה המושלמת תזדקקו לפולים משובחים אך גם למכשור המתאים ושיהיה נוח לשימוש. לכן כדאי מאוד כי תרכשו לעצמכם מכונות קפה שעובדות על קפסולות או פודים (מכונות חצי-אוטומטיות או אוטומטיות לחלוטין) והסיבה לכך טמונה במנגנון ההכנה הפשוט והיעיל. המנגנון כולל מעבר של מים חמים (כמעט רותחים) בלחץ גבוה מאוד דרך הקפה הטחון. המים במעברם ממצים את כל הטעמים, הארומה וחומרי הטבע מהפולים ואתם משיגים קפה משובח בכל פעם מחדש. חשוב מאוד לבחור לא רק את הטעמים האהובים עליכם, אלא גם קפסולות קפה איכותיות ממיטב המותגים. אגב, גם במידה ואתם “מכורים” למותג של רשת בתי קפה מסויימת, תמיד תוכלו להשיג קפסולות או פודים לקפה שמכילות את אותה התערובת בדיוק להכנת הקפה המושלם שלכם.

השקיעו במכונות קפה איכותית בלבד!

על מנת להכין את הקפה המושלם יש צורך לא רק בפולים איכותיים או קפסולות טריות אלא גם במכונה היעילה והאיכותית ביותר שאתם יכולים להרשות לעצמכם. מכונה איכותית תעביר את המים החמים בלחץ המתאים, לא “תשרוף” את הקפה ותעשה זאת אלפי ועשרות אלפי פעמים לאורך כל מחזור חייה. חלק מהמכונות אף כוללות אביזרים משלימים וביניהם:

מקציף חלב מובנה – מקציף את החלב הנמזג מראש לתוך כלי נפרד ומאפשר הכנת משקאות קפה כגון קפוצ’ינו או לאטה.

מחמם חלב – על החלב שמוסף לקפה לא להיות רותח על מנת שלא “לשרוף” את הטעם. הטמפ’ המומלצת היא 65 מעלות צלזיוס בערך וזוהי הטמפ’ המושגת ע”י מכונות קפה שכוללות תא נפרד לחימום החלב.

לסיכום: מכונת קפה חדשנית ויעילה, חומרי גלם מעולים, וכמובן קפסולות קפה משובחות- כל אלה יפיקו עבורכם את הקפה המושלם בכל פעם מחדש!

על שתיית קפה והורדה במשקל

קפה והורדה במשקל

על החשיבות המהותית של הקפה בחייהם של אנשים רבים כל כך אין עוררין. אינספור סוגים של מכונות קפה נמכרות, קפסולות קפה מבוקשות ומיובאות מחו”ל במסות גדולות ואפילו כאשר איננו בבית,
אנו רוכשים את המשקה האהוב בבתי קפה וחנויות נוחות ומתענגים על הטעם והתחושות המגיעות איתו. עכשיו נמצא כי מלבד לטעמים והניחוחות המשכרים, לשתייה קבועה של קפה יש גם אפקטים שמיטיבים עם בריאות האדם, כולל בכל הקשור להורדה במשקל. להלן ההסבר המדעי לכך.

שיפור ביצועי אימונים ותפוקת לב

כולנו יודעים כי הדרך הטובה ביותר להפחית במשקל היא באמצעות שמירה על תזונה נכונה המשולבת בפעילות גופנית כלשהי. ובכן, מחקרים מצאו כי צריכת מנת קפה טרם אימון יכולה לשפר את תהליך ההרזיה אפילו עוד יותר, שכן הקפאין משפר בצורה משמעותית את יכולת הכיווץ של הלב וע”י כך זוכה המתאמן לשיפור ביצועים. למעשה, ספורטאים מקצועיים רבים מקפידים לצרוך את המשקה כחצי שעה לפני האימון ונשבעים לגבי יכולות הקפה לעזור להם בדרך להצטיינות ספורטיבית. למתאמן ה- “חובבן” צריכת הקפה פשוט תעזור להתאמן בצורה יותר אפקטיבית, כלומר, לגמוע יותר מרחקים בריצה או לשחות יותר זמן מבלי לחוש תשישות. על מנת שהקפה יהיה זמין בצורה מיידית, מומלץ לרכוש מכונות לקפסולות איכותיות וע”י כך לצרוך את הקפה בצורה מהירה לפני האימון תוך שמירה על כל הערכים התזונתיים שבו.

פירוק שומנים ממצבורי השומן

בזמן אימון (או צום) הגוף בוחר במגוון רחב ביותר של אמצעים שישמשו כאנרגיה זמינה, בין היתר סוכרים ושומנים. קצב שחרור השומנים לדם קובע במידה רבה עד כמה נרד במשקל ונצמצם את נפח מצבורי השומן העיקשים הקיימים בגופינו (בטן, זרועות, ישבן, ירכיים). בהקשר זה נמצא כי לקפאין יכולת להגביר את קצב שחרור השומנים מתאי השומן הן בזמן מאמץ והן בזמן צום (קרי, בין הארוחות). באופן זה, כאשר ריכוז השומן בדם עולה, הוא פשוט הופך להיות היעד העיקרי לפירוק ע”י הגוף ומביא לירידה הדרגתית במשקל.

עלייה במטאבוליזם

מלבד קצב שחרור השומנים בדם שעולה בצריכת פולי קפה, נמצא כי לקפאין יכולת להגביר את קצב חמצון ועיבוד חומרי הגלם וע”י כך להגביר את המטאבוליזם הבסיסי של הגוף ולהביא לירידה יעילה ומהירה במשקל. המנגנון עדיין אינו מובן לגמרי, אך התופעה נצפתה הן בחיות מעבדה והן בבני אדם ועל כן הפוטנציאל הגלום בקפה כבר מוכח למעשה, ורצוי לנצלו לשם הגברת קצב חילוף החומרים בגוף.

לחוש שבעים יותר

בוודאי תשמחו לגלות כי נמצא שצריכת קפה משפיעה באופן כמעט מיידי על מרכז השובע הממוקם במוח שלנו, באופן הגורם לנו לחוש שבעים יותר. זוהי הסיבה מדוע בבוקר לאחר שתיית הקפה תחושת הרעב נפסקת, למרות שמספר שעות רב לא אכלנו דבר. אפקט זה מהווה יתרון נוסף שיש לקפה על תהליך ההורדה במשקל. לכן, כאשר אתם חשים רעב בין הארוחות, צרכו מנת פרי ושתו כוס קפה. כל זאת במקום לנשנש ולחבל בקצב הירידה במשקל שתכננתם לחודש זה.

על מנת ליהנות מהאפקט המיטיב של הקפה על הירידה במשקל ולמקסמו כהלכה, חשוב לרכוש מכונות קפה איכותיות שיאפשרו לכם ליהנות מהמשקה שלכם בצורה הנוחה, הטעימה והבריאה ביותר. כיום תוכלו למצוא אפשרויות רבות להכנת קפה איכותי דוגמת קפסולות או פודים לקפה ואף פולי קפה איכותיים טחונים מראש – מה שנוח לכם, העיקר שתהיו מרוצים וחטובים. שיהיה בהצלחה!

מתכון קוקטייל מקפסולות קפה

מתכון קוקטייל מקפסולות קפה

מתכון לקוקטייל בטעם קפה

לפעמים קפה הוא לא רק קפה!  כל דבר שמגיע מברזיל או מכיל את השם ברזיל הוא דבר מופלא וטעים
אז לפניכם מתכון להכנת קוקטייל קפה מקפסולות קפה הישר מבירת הקרנבל והקפה, ברזיל!!

מרכיבים:

4 כוסות של שוקולד חם

1.5 כוסות קפה מ-5 קפסולות קפה
1 כף רום
2\1 שמנת מתוקה
1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

התחילו בלערבב היטב את השמנת והסוכר.

הכינו 1.5 כוסות קפה במכונת אספרסו

לתוך סיר מתאים תמזגו את הקפה, את השוקולד והרום והביאו לרתיחה.

להגיש את קוקטייל הקפה החם בספל ולהוסיף בנדיבות מהשמנת המתוקה לספל.

*הערה: במידה ומשתמשים בקפסולות קפה של נספרסו להשתמש ב 4-5 קפסולות קפה, במידה ומשתמשים בקפסולות אספרסו קלאב, לוואצה או דולצ׳ה גוסטו ניתן להשתמש ב-3 קפסולות בלבד מכיוון שהקפסולות מכילות כמות גדולה יותר של קפה.

להכין קפה כמו בריסטה

בריסטה מומחה קפה

תמיד רציתם לשתות קפה בדיוק כמו בבית הקפה האהוב עליכם עכשיו אתם יכולים, במינוטו קפה עמלו מומחי הקפה שלנו במשך שנים כדי להביא אליכם את מיטב קפסולות הקפה הקיימות בעולם.
עכשיו אפשר אתם יכולים להכין בבית בדיוק את הקפה שאתם אוהבים, כמו בבית הקפה האהוב עליכם.

קפסולות פרימיום תואמות נספרסו של חברת קימבו המתכון לאספרסו Kimbo אותנטי מתחיל בבחירה של החומרים הטובים ביותר,מעורבבים ונקלים במומחיות לשלמות עם הדבקות המחמירה ביותר למסורת הנפוליטנית האמיתית.

למעבר לקפסולות תואמות נספרסו של חברת קימבו האיטלקית >> לחץ כאן
קפסולות תואמות נספרסו

מתכון מקיאטו קלאסי
1 מנה של אספרסו מקפסולת קפה אחת
– 30-60 מ״ל מים בהתאם לטעם
– 30 מ״ל חלב מוקצף
– עם כפית מעבירים רק את הקצף מהמקציף אל הכוס.

מכונת קפה כמו בריסטה

האם שתיית 3-4 כוסות קפה ביום מורידה את הסיכון למוות?

בין אם אתם חובבי בתי קפה אופנתיים, מעדיפים להכין אספרסו במכונת הקפסולות הביתית שלכם או לבשל אספרסו במקינטה הביתית שלכם יש לנו חדשות מצוינות בשבילכם. לפי סקירה שפורסמה ב BMJ, על מחקר תצפיתי שנערך לאחרונה הראה שאוהבי קפה יכולים להנות מיתרונות. בריאותיים משמעותיים כתוצר לוואי של הרגלי שתיית האספרסו שלהם.
שתיית 3-4 כוסות קפה ביום עלולה להוריד את הסיכון למוות ולהפחית את הסיכון לפתח מחלת לב בהשוואה לאנשים אשר לא נוהגים לשתות קפה,

טוענים החוקרים בסקירה של למעלה מ -200 מחקרים.

שתיית קפה קשורה גם בסיכון נמוך יותר לסרטן, סוכרת, מחלת כבד ודמנציה.
בסקירה שפורסמה ב BMJ ב-22.11.2017 מצא כי “סביר להניח שקפה מועיל לבריאות שלנו יותר מאשר פוגע בה.”

“שתייה של 3-4 כוסות קפה ביום קשורה לסיכון נמוך יותר למוות ולמחלות לב בהשוואה לשתיית קפה”, אמרו החוקרים.

עם זאת, לדבריהם, ייתכן וקיים קשר בין שתיית קפה בהריון לבעיות בריאותיות.

המחקרים השתמשו בעיקר בנתונים תצפיתיים, המספקים ראיות איכות נמוכות יותר, ולכן לא ניתן להסיק מסקנות מוצקות לגבי סיבה ותוצאה,

אך ממצאי המחקר מגבירים סקירות אחרות ומחקרים על צריכת קפה.

לדבריהם, לא כולל הריון ונשים בסיכון לשברים, “שתיית קפה נראית בטוחה בדפוסי הצריכה הרגילים”, דבר המצביע על כך שניתן לבדוק

בבטחה קפה בניסויים אקראיים.

כדי להבין טוב יותר את ההשפעות של צריכת קפה על בריאות, ביצעו חוקרים סקירה של 201 מחקרים, אשר צברו נתונים ממחקר תצפיתי ו -17 מחקרים שאספו נתונים מניסויים קליניים במדינות שונות.
שתיית קפה נמצאה קשורה באופן עקבי עם סיכון נמוך יותר למוות מכל הסיבות וממחלות לב, כאשר הירידה הגדולה ביותר בסיכון היחסי למוות בשלוש כוסות ביום, בהשוואה לאנשים שאינם שותים קפה, אמרו החוקרים.

עוד הם אמרו כי הגדלת הצריכה ליותר משלוש כוסות ביום לא הייתה קשורה לנזק, אך ההשפעה החיובית הייתה פחות בולטת.
תספרו לנו מה אתם חושבים? האם קפה פוגע או מועיל לבריאות? או שאולי הוא בכלל לא משפיע.

כך תוכלו לדעת אם פולי הקפה שרכשתם טריים

מדריך לבחירת פולי קפה

מספר דרכים לדעת אם פולי הקפה שרכשתם טריים כל חובב קפה מושבע,יודע להגיד שהטעמים, ארומה וחוזק הקפה מתקבלים בתהליך הקלייה.

כמובן שפולי הקפה הגולמי הירוק חייבים להבחר בקפידה מכיוון שהם מכילים את כל המאפיינים האלו והם יופרשו ברגע שתתבצע הקלייה,
מאפיינים אלו הם שמעניקים לקפה את הריח המובהק והטעם.

זהו תהליך הקלייה המעניק טעם של שוקולדים, קרמל, פרחים ופירות.

לאחר שפולי הקפה הירוק נחשפים לחום קיצוני של תנור הקפה, השילוב המנצח של פולי קפה ירוק, פחמימות, חומצות אמינו, חלבונים,  מים וקפאין

מתמזגים יחד בתגובות כימיות המתחברות יחד לריח המטורף וטעם קפה.
למרבה הצער, כמו רוב מוצרי המזון האורגניים, פולי קפה רגישים מאוד להזדקנות. ברגע שפולי הקפה הקלויים נחשפים לאויר, הוא מתחיל בהדרגה לאבד מהטריות שלו, מהטעמים והארומה. זו הסיבה שבתי קלייה  רבים – אבל לא בהכרח כל – מציעים לא לרכוש מלאי גדול של פולי קפה אלא לרכוש

לעיתים קרובות כמויות קטנות, כך שתוכל לקבל את המשקה הטרי ביותר והטעים ביותר.

אבל איך ניתן לדעת אם פולי הקפה שרכשתם טריים ונקלו לאחרונה? הנה מספר דרכים לגלות.פולי קפה מלאים בשמנים, חומצות, ומרכיבים אחרים. כל אלו יחד מעניקים לקפה את הטעם שלו – מהם מופקת הארומה והטעמים השונים בתהליך הקלייה.

כאשר פולי קפה עוברים את תהליך הקלייה, החום העז מאדה את הלחות מהלב של הפולים והשמנים שנמצאים בפולים  ״עוטפים״ את החלק החיצוני שלהם ומעניקים להם את הטעמים והארומות.

למעשה חומר זה הוא לא ממש שמן, והוא מתאדה בקלות לאחר שנחשף לאוויר, ולכן ככל שפולי הקפה ישנים יותר, כך הם הופכים פחות שמנוניים וטעמם נפגע.

יש לציין שלא בכל פולי הקפה יש כמויות גדולות של שמנים ולכן יש לשים לב מכיוון שפולי קפה שעברו קלייה קצרה לא יבריקו כמו פולים כהים שעברו קלייה ארוכה.

גם פולי קפה נטולי קפאין אשר מיוצרים בתהליך מים שוויצרי, תהליך שמושך את הקפאין מתוך פולי הקפה באמצעות מים במקום כימיקלים, לא נראה ברק כמו בפולי קפה אשר עברו תהליך קלייה ארוך.

אם אתם מחזיקים חופן פולי קפה והם משאירים שאריות שמנוניות על הידיים שלכם – או אם אתם יכולים לראות שאריות של שמנים בחלק הפנימי של

שקית הקפה של הרי שפולי הקפה טריים ותתקבל מהם חליטה עם טעם, גוף וארומה מענגים.

כאשר פולי קפה נקלים תחת חום גבוה ולאחר מכן מקוררים, הם משחררים המון פחמן דו חמצני (CO2). שחרור של גז זה יכול להימשך בין מספר ימים למספר שבועות לאחר הקלייה, במה שנקרא תקופת ה-די-גזינג(degassing).

בימים הראשונים לאחר הקלייה, פולי הקפה משחררים במהירות CO2, ולאחר מכן מתקיים שחרור הדרגתי יותר.

לכן פולי קפה טריים נארזים באריזת ואקום עם שסתום אויר חד כיוונים כך שבעת תהליך ה-degassing גז ה-CO2 נפלט החוצה, במידה ולא היה כזה שסתום, השקית הייתה מתפוצצת.
אם רכשת שקית ואקום אטומה ללא שסתום שחרור אויר, זה כנראה אומר שפולי הקפה שלך סיימו לשחרר CO2 – והם לא טריים אם רכשתם פולי קפה בתפזורת בבית הקלייה מומלץ לקחת חופן, להכניס אותם לשקית אטומה, להוציא את האויר מהשקית ולהניח אותם בצד 8-12
שעות.
אם השקית התנפחה הרי שהפולים טריים, אם היא לא התנפחה… כדאי שתחפשו לכם בית קלייה אחר.

אז שלא יעבדו עליכם…