Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

קליית קפה

קליית קפה

קליית קפה הינו תהליך. תהליך קליית הקפה נועד למצות מפולי הקפה את הטעם ובמהלכו משתנות התכונות הכימיות והפיזיקליות של הפולים. בעת הקלייה, הפולים משנים גוון מירוק לחום על ידי חשיפתם לטמפרטורה גבוהה מאוד. תהליך קלייה של קפה משפיע על טעם הקפה ולכן נעשה על ידי קולים מקצועיים ולפי כללים ברורים.

בעת קליית קפה מתפרקים גם העמילנים של הפולים, המוץ מתקלף, הנוזלים מתאדים והפולים משנים גם צורה ומאבדים מחמיצותם. הקלייה היא זו שאחראית להפקת ארומת הקפה. קיימות דרגות קלייה שונות וכל דרגה משפיע הן על הצבע והן על הטעם. תהליך הקלייה נמשך דקות ספורות בלבד ואחריו יש לקרר היטב את הפולים.

 

בשידור חי מבלוג הקפה שלנו