Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

espresso taste

משקאות קפה שיחממו לכם את החורף

משקאות קפה חורף

 גם אם יש לכם מכונת קפה ידנית או אוטומטית, החורף זה הזמן לשתות כל משקה קפה חם העולה על דעתכם, כי ככה זה חורף הוא צריך כל הזמן משהו חם. מגוון משקאות הקפה הלך והתפתח במשך השנים, נוספו ושודרגו  עוד טעמים, כי הקפה הוא משקה כל כך חביב על רוב בני האדם בארץ ובעולם, ולכן הוא תחום מתפתח מאוד. גם ישראל יש לומר הפכה כבר מזמן למעצמת קפה, ומספיק לראות כמה אנשים יושבים בבתי קפה על ספל קפה בקיץ ובעיקר בחורף, בשביל להבין שאין כמו משקאות קפה בחורף כמשקה האולטימטיבי להתחמם.  עם מכונות קפה מקצועיות, ידניות אוטומטיות, כל אחד יכול ליצור לעצמו היום את ספל הקפה האולטימטיבי שלו. המגוון הרחב של סוגי הקפה, מאפשר לכל אחד לאמץ את ספל הקפה שלו, ובהקשר זה יש לומר שאם אתה רגיל לקפה מסוים, לעולם תהיה נאמן לו.

 

איזה פולי קפה לבחור לאיזה משקה חורפי של קפה?

להכנת קפה נמס נדרשים פולי קפה אשר הוקפאו או יובשו. קפה שחור מכינים מאבקת פולי קפה שנטחנו עד דק ולאחר מכן עברו תהליך של “שריפת” הפולים בדרגות שונות וזה מה שנותן לקפה את הצבע השחור שלו. אספרסו דורש פולי קפה שנטחנים בצורה גסה, ויש גם המוסיפים לו בזמן הטחינה, וניל, אגוזים ועוד. אספרסו טחון דק או טחון גס מתייחס לרמת הטחינה של פולי הקפה. פולי הקפה המומלצים להכנת קפה איטלקי אמתי הם: ערביקה טלנטו, מוקמבו אורו, מאורו דה לוקס, אמיגו אספרסו רומא, אמיגו ברזיל, אמיגו מכסיקו שזוף, אמיגו ערביקה, אמיגו פרימיום, אמיגו קולומביה, אמיגו קלאסיק, אינטנסו, בוניני מילאנו, בוניני נאפולי ועוד.

למגוון פולי קפה איכותיים של מינוטו קפה ואביזרים ממותגים מובילים.

 

תפריט של משקאות קפה מיוחדים לחורף

מרוב שתפריט הקפה התרחב במשך השנים, אנשים כבר לא יודעים את ההבדל בין אמריקנו לאספרסו כפול ומאמר זה יעשה לכם סדר בתפריט. יש לציי כי ערש המצאות הקפה היא איטליה, אבל גם בארץ יש רשתות קפה שמנסות לפתח מוצרי קפה נוספים. כל שינוי קטן כבר יוצר ספל קפה חדש. החלב המוקצף הנוסף לכמה סוגי קפה, נוצר בעזרת הקצפה וערבול של אדי קיטור, עד שהוא הופך לאוורירי וקצפי.

קפה נמס – זהו קפה הנוצר מאבקה של קפה טחון.

קפה שחור – זהו קפה שנעשה מאבקה של פולי קפה.

אספרסו קצר – זהו הבסיס של רוב משקאות הקפה. מדובר על 7 גרם של פולי קפה טחונים, בלחץ קיטור של 9 שתכיל בסופו של דבר 30 גרם מים.

אספרסו כפול – מנה כפולה של דאבל אספרסו קצר. 14 גרם פולים טחונים ו- 60 גרם מים.

אספרסו ארוך – זהו קפה אספרסו כמו הקצר, אבל מדולל בעוד 15 גרם מים. אספרסו כפול ארוך – כפול עם עוד מים לדילול אספרסו קצר עם חלב מוקצף.

קפוצ’ינו – הפוך – אספרסו קצר עם חלב מוקצף. לפעמים גם שליש אספרסו, שליש חלב מוקצף ושליש חלב חם.

מקיאטו – פירוש השם באיטלקית הוא “מוכתם”. זוהי מנת אספרסו עם כתם קצף חלב מעליה. יש ממנו ארוך כפול או קצר.

לאטה מקיאטו – אספרסו עם מעט קצף והרבה חלב חם. הנוזלים מתערבבים יחד וטעמו החזק של האספרסו לא מורגש.

אמריקנו – מנה של אספרסו עם הרבה מים חמים בכוס גדולה.

גרניטה – זהו קפה שמוגש כברד, לאחר הקפאה והוא להיט בקיץ הישראלי.

אספרסו קון פנה – אספרסו עם קצפת מלמעלה.

 

 

 

 

 

 

 

  • פולי קפה קולומביה אורגני Tolime Peakse | מהדורה מוגבלת

    פולי קפה קולומביה אורגני Tolime Peakse | מהדורה מוגבלת

    50
    הוספה לסל
  • ערכת התנסות פולי קפה טרי ספשלטי קפה מינוטו Specialty Coffee

    ערכת התנסות פולי קפה טרי ספשלטי קפה מינוטו Specialty Coffee

    170
    הוספה לסל
  • מכונת אספרסו מקצועית La Marzocco Linea Micra צבע תכלת

    מכונת אספרסו מקצועית La Marzocco Linea Micra צבע תכלת לינאה מיקרה

    14,900
    הוספה לסל
  • 1 ק״ג פולי קפה Veneto Delux

    1 ק״ג פולי קפה Veneto Delux

    99
    הוספה לסל

בשידור חי מבלוג הקפה שלנו