תאמינו לנו, לקרוא את העובדות האלו יעשה לכם את היום.
- רועים גילו קפה באתיופיה בסביבות המאה ה-9.
האגדה מספרת כי רועי עזים במאה ה -9 הבחינו בהשפעת הקפאין על עיזים, שנראו “רוקדים” אחרי אכילת פירות יער. נזיר מקומי אז הכין משקה עם גרגרי קפה ומצא שהוא שומר אותו ער בלילה, וכך נולד ספל הקפה המקורי. - בקוריאה וביפן, יש בית קפה חתולים שבו אתה יכול ללכת לשתות קפה להסתובב עם חתולים במשך שעות.
- פולי קפה כפי שאנו מכירים אותם הם למעשה גלעינים של אוכמניות דמוי דובדבן כי הם גדלים על השיחים. למרות שהקפה הוא למעשה זרע, הוא נקרא פולים בגלל הדמיון שלו לפולים בפועל.
- קפה הוא הסחורה השנייה הנסחרת ביותר על פני כדור הארץ.
- על פי גלובל Exchange, ישנם כ -25 מיליון חקלאים בלמעלה מ -50 מדינות המעורבות בייצור קפה. מה הסחורה הכי נמכרת בעולם? שמן.
- אספרסו באיטלקית פירושו “כשמשהו נכפה”.
זה מתייחס לדרך בה מכינים את האספרסו – לדחוף מים רותחים דרך קפה דחוס. ולמרות, שבכוס אספרסו יש יותר קפאין לנפח מאשר קפה, כי הוא נצרך בכמויות קטנות יותר, למעשה יש כשליש מכמות הקפאין מאשר בכוס קפה רגילה. - שתיית כוס קפה המכיל קפאין משפרת באופן משמעותי את זרימת הדם
- קפה היה המזון הראשון שיובש במקפיא. תהליך הקפאה יבשה – תהליך שמתבצע כאשר מזונות טריים מונחים במייבש שבו הטמפרטורות יורדות עד ל- מינוס 40 – התהליך הראשון התחיל במהלך מלחמת העולם השנייה כדי לשמור על מזון שלא יתקלקל.
- יש מקום בצרפת אשר קפה עולה יקר יותר אם לא אומרים בבקשה ושלום – קישור למקור
- אחד המותגים היקרים ביותר בעולם הקפה עשוי גללים של פילים תאילנדים.
- שבעים אחוז מפולי הקפה הם פולי קפה ערביקה. למרות שהוא פחות פופולרי, רובוסטה הוא קצת יותר מריר ומכיל כמות כפולה של קפאין.
- ברזיל מייצרת 40% מהקפה בעולם, המהווה כפליים מהמקום ה -2 והמקום ה -3, קולומביה ווייטנאם.
- ישראל הינה צרכנית גדולה של קפה, ממוצע של 3.5 כוסות קפה לאדם ליום(לא פלא שאנחנו עירניים).
- על פי גלובל Exchange, ישנם כ -25 מיליון חקלאים בלמעלה מ -50 מדינות המעורבות בייצור קפה. מה הסחורה הכי נמכרת בעולם? שמן.
- קפה במקור היה אוכל.
- פירות יער היו מעורבים עם שומן כדי ליצור כדור חטיף עשיר באנרגיה. זה היה גם נצרך כמו יין, כאשר הוא היה נעשה מעיסה פירות הקפה.
- השם “קפוצ’ינו” מגיע מן הדמיון של המשקה לבגדי הנזירים הקפוצ’ינים.
- הקפה היקר ביותר בעולם עולה כ- 600 דולר לקילו.קפה זה מגיע מצואה של חתול בר סומטרי. בעל החיים – שנקרא לואק – אשר אינו מסוגל לעכל פולי קפה. הלואק אוכל את פירות הקפה ובתהליך של עיכול הפולים, הם מותססים בבטן. כאשר הם מופרשים בצואה, הם מייצרים קפה בעל מרקם חלק ושוקלדי(מוזר משהו…).
- צרכני קפה הם בעלי מסיכון נמוך יותר ללקות במחלת האלצהיימר.חוקרים גילו כי חולים מבוגרים עם רמות גבוהות של קפאין בדם היו בסיכון נמוך יותר ללקות באלצהיימר.
מחקרים הראו גם כי לקפאין יש השפעות חיוביות על סוכרת סוג 2 ועל מחלת הפרקינסון. כמו כן במחקרים שנערכו על נשים, נמצא שלנשים אשר צורכות קפה יש סיכו נמוך יותר ללקות בסרטן העור. - האם ידעת כי כ -2.25 מיליארד כוסות קפה נצרכות מדי יום ברחבי העולם.
- חוקרים אומרים כי מומלץ לצרוך את מנת הקפה שלך בין 09:30 ו 11:30 כדי להפיק את הפעולה היעילה ביותר מהקפאין.
- יום הקפה הבינלאומי(כן יש יום כזה) הראשון נערך ב-01.10.2015 אך במדינות מסויימות הוא נחגג בתאריכים שונים, בארצות הברית הוא נחגג ב -29 בספטמבר,
בקוסטה ריקה זה 12 בספטמבר, ביפן זה 1 באוקטובר ובאירלנד זה 19 בספטמבר. - כמות הקפאין בקפה תלויה בקלייה ובחליטה שלה, ובסוג הפולים. בדרך כלל, כוס קטנה של 8 גרם קפה יש 115 מיליגרם של קפאין אם הקפה הוכן במכונת אספרסו ו -65 מיליגרם אם מדובר בקפה נמס.
- לשיח הקפה לוקח 3-4 שנים להתבגר ולהוציא פרי, לאחר מכן הוא יפיק כ-0.5 – 1 ק״ג פרי בעונה.
- קפה נשאר חם יותר זמן כאשר מוסיפים לו חלב. קפה עם תוספת חלב מתקרר עד 20% לאט יותר מקפה ללא חלב.
- אבל כאשר מוסיפים חלב, זה מחליש את השפעות הקפאין.הגוף שלנו סופג קפאין הרבה יותר לאט כאשר מוסיפים לו חלב, אשר מקטין את ההשפעות הממריצות של הקפאין.
- והטיפ הנוסף –ההגדרה המקורית של קפה פירושה “יין”.השם המקורי של הקפה, קאהווה, בא ממונח תימני ליין. בטורקיה זה נקרא “קאהווה”, עד שהולנדים כינו זאת כ”קופי”.