Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

ROCKET_Giotto_Evoluzione R Espresso Machine

תחזוקת מכונת קפה: דרישות התחזוקה לכל סוגי מכונות הקפה

תחזוקת מכונת קפה : דרישות התחזוקה לכל סוגי מכונות הקפה

זה ברור  שאנחנו מסתכנים אולי להשמע כמו תקליט שבור, אבל בעלות על מכונת קפה זה- לצערנו – לעולם לא יהיה רק פתרון של “חבר והפעל”. נכון, התקנת מכונה הינה פעולה פשוטה, אך סוגים מסויימים של מכונות קפה (מותגים, גם כן) דורשים תחזוקה פחותה יותר מאחרות.

אך האם הסיכון שהמכונה תתקע, או לא תעבוד יותר יום אחד, שווה את זה? טיפול של כמה דקות בהשקעה שלך ישתלם בוודאות בטווח הארוך?

בגלל שאנחנו  אוהבים את הקפה שלנו כל כך, אנחנו נשמח לשתף אתכם במקומות שבהם צריכים להתמקד בתחזוקת מכונת הקפה שלכם, לפי סוג המכונה.

תחזוקת מכונת קפה לקפסולות

תחזוקת מכונת קפה לקפסולות נמצאת  בשני תחומים אפורים . חלק מהמכונות מגיעות עם כפתור לשטיפה מחזורית, במכונות אחרות הכפתור לא נמצא, לכן או שאתם מצוידים, אך לא יודעים כיצד להשתמש בו – או שאין לכם את הכפתור שמנקה את המכונה שלכם!  יש להודות, מבלי להכפיש אף אחד, לעיתים קרובות ספרי ההדרכה שמגיעים עם מכונת הקפסולות שלכם לא בדיוק מציעים טיפים לתחזוקה.

במכונות שבהן נמצא כפתור שטיפה: אנו באופן אישי ממליצים להריץ סיבוב אחרי כל הכנה של כוס קפה. זה על מנת שאף לא אחד מהטעמים של הקפסולה הקודמת יגיעו לכוס הקפה הבאה שלי. אף אחד לא רוצה צ’אי לאטה באספרסו שלו. למרות זאת, אם מכונת הקפסולות שלכם ממוקמת בתוך משרד, שם ביצוע של שטיפה אחרי כל כוס קפה יקח פשוט יותר מדי זמן (או במקרה שבו אתם משתמשים בקפסולת קפה בטעם אחד) אנחנו ממליצים על הרצה של מחזור שטיפה לפחות פעם אחת בבוקר, ופעם אחת בסוף היום. זה ישמור על הצינור שלכם נקי ומסודר.

הסרת מגש הטפטוף בסוף היום יבטיח שדברים מעוררי גועל לא ישארו מאחור, או להסתכן בכך שתכולת המגש תישפך עליכם בחיפזון של הבוקר. הגורם הנוסף היחידי שחשוב כשמריצים מחזור שטיפה אחרי כל כוס הוא להריץ נוזל מסיר אבנית דרך מיכל המים.

זה חל בעיקר על אנשים שמשתמשים במי ברז או במים מנרלים בתוך המכונות שלהם, אשר מכילים רכיבים אשר מייצרים אבנית.

לחלק ממכונות הקפה זמינות קפסולת יעילות לניקוי אבנית, אשר אותן אתם פשוט מכניסים לתוך המכונה שלכם ותאפשרו לקפסולה לעבוד כפי שהייתם עושים עם קפסולות הקפה המועדף שלכם; למכונות אחרות אין את זה, לכן הוספה של נוזל מסיר אבנית לתוך מיכל המים שלכם והניחו למכונה להכין כמות שוות ערך לשתיים עד שלוש כוסות קפה דרך המכונה שלכם. החליפו את המים במיכל במים נקיים, והניחו למים לצאת מהמכונה עד אשר הם מסתיימים – כדי להבטיח(שוב) שלא נותרים מאחור שרידי אבנית.

אם במכונה שלכם אין כפתור לשטיפה מחזורית, בעקבות הצעדים לעיל, שימוש באחד הלחצנים  להכנת הקפה יאפשרו לכם לנקות את המכונה שלכם ביסודיות.

נ.ב: לא לשכוח לרוקן את סל הקפסולות הריקות שלכם לעיתים קרובות!

תחזוקת מכונת קפה אוטומטית לקפה טחון או לפולים.

סוג זה של מכונות הוא  בדרך כלל הסוג הקשה ביותר מבחינת  התחזוקה לעומת שאר הסוגים. וזה נובע ממספר גורמים.

מכונות אוטומטיות ממוקמות בדרך כלל במקומות הומים, משום שזה מה שהם נועדו לעשות.

גורם  ברכיבים של קפה טחון, כמו אבקת חלב או קפה טחון, ומייד (שימו לב מה עשינו כאן) תיתקלו ב”סתימות”. זה רק אחד מאותם גורמים, אשר איתם את  צריכים להתמודד בערך. ישנן קערות עירבוב רגילות, אשר לתוכם מכניסים את מוצרי האינסטנט, והם מתערבבים יחד עם המים, סוכר ורכיבים אחרים, כדי להשיג את המשקה הרצוי.

אותו הדבר קורה עם מכונות אוטומטיות לפולי קפה – אך עם טיפ טיפה תוספת; בגלל טבען של מכונות קפה אוטמטיות לפולי קפה, נדרשת אותה התחזוקה כמו במכונות קפה טחון, בנוסף נדרשת תשומת לב למטחנת הקפה וריקון הקפה הטחון באופן יומיומי.

כדי שמצבה של מכונת הקפה שלכם יהיה שמור טיפ טופ, אתם צריכים לעקוב אחרי שלושה חוקי תחזוקה עיקריים.

ניקיון שעתי: למכונת הקפה שלכם יש כפתור מותאם אשר מופרד משאר הכפתורים לבחירת משקאות, ובדרך כלל הוא ניתן לזיהוי על ידי ציור שנראה כמו מטאטא אשר מוטבע עליו. לחיצה על הכפתור הזה לאחר שימוש של 10 כוסות פחות או יותר יריץ מים חמים מאוד דרך קערות העירבוב שלכם וכל צינורות היציאה, כדי להסיר כל אפשרות של היווצרות של תוצר אשר עלול היה להיבנות.

ניקיון יומיומי: אנחנו מציעים שתמיד תסירו את המיכלים הפנימיים ושתנגבו ביסודיות את קערות הערבוב שלכם, בפנים המכונה היכן שכל הישפכות עלולה לקרות, ותנו לכל חלק נייד, ניגוב טוב. מה שחשוב לא פחות מהשלב הזה הם הבגדים שאיתם אתם משתמשים לנקות את המכונה. אתם צריכים לקחת בחשבון שכל כימיקל או ריח אשר נמצא על הבגד שלכם (מרכך, לכלוך מהדלפק שלכם וכו’.) ישאיר טעם לא רצוי על רכיבי המכונה אשר איתם הם באו במגע עם.

אם אתם משתמשים במכונת קפה אוטומטית לפולים, וודאו שאתם עוקבים אחרי התהליכים הללו, אך וודאו בנוסף שאתם מסירים את הקפה הטחון המשומש באופן יומימי.

ניקיון שבועי: זה לא מחייב שהרצה של מחזור להסרת אבנית נחוץ למכונה שלכם, שוב זה תלוי במים שאיתם אתם משתמשים. בנוסף הישום להסרת אבנית במכונה שלכם משתנה ממכונה למכונה – אך באופן כללי, למכונת אוטומטיות יש חריץ שממוקמם בתוך המכונה, שלתוכו אפשר להוסיף אבקת ניקוי (ספציפי לכל יצרן) והריצו את החומר בתוך המכונה שלכם. אנחנו סיווגנו את זה כשגרת ניקיון שבועית – אך האמת שזה תלוי באיכות המים שלכם וכמה נחוץ לו ניקוין יסודי. 

לא משנה איזה מכונה אוטומטית יש לכם – אתם ללא ספק צריכים להסיר את כל המיכלים, לרוקן ולנקות ביסודיות. נסו אולי לעשות את זה באחר הצהריים המאוחרים של יום שישי, כשבזמן  הזה לא הרבה אנשים  ירצו קפה ולכם נגמר  הקפה והמיכל ריק. ניגוב של המיכל בזמן תקלה יעזור, אבל באופן אידאלי שטיפה של מים חמים יחד עם חומר ניקוי זה הדרך הטובה ביותר.

לא לשכוח לנגב את פיה היציאה בחלק החיצוני של המכונה שלכם כדי להבטיח שטעמים מוזרים לא יצוצו פתאום.

תחזוקת מכונות קפה ידניות ומכונות קפה מקצועיות לקפה טחון

אנחנו משוכנעים שאם הייתה לכם מכונת קפה לפולי קפה לפני, או שעשיתם קצת בדיקות לגבי המכונה, אתם יודעים שזוהי מכונה שצריכה טיפול.

אם למכונה שלכם יש מיכל חיצוני, אתם צריכים לוודא שהמיכל מגיע עם מסנן מותאם כך שתוכלו להמנע מהסתיידות בתוך המכונה שלכם. באופן דומה, אם המכונה מחוברת לצינורות המים שלה, אתם תצטרכו מסנן מותאם אפילו יותר מאשר מסנן חיצוני, משום שאנחנו יודעים שאיכות מי הברז היא קצת בעייתית.

תחזוקה דורשת הרצה של מחזור שטיפה, אשר יזרים מים חמים דרך שטח החליצה (אשר מסיר כל היווצרות של משקעים של תוצרי קפה שנוצרים על ידי הכנת קפה).

אם למכונה שלכם יש מקציף קפה – בין אם זה קנקן או פיה עם צינור מותאם, אתם לחלוטין תצטרכו להסיר אותו כל יום ולשטוף אותי ביסודיות. זה אומר מים חמים, או חומר ניקוי סבוני ולוודא שאתם מגיעים לכל הפינות החבויות כדי להבטיח שלא נשארו שאריות חלב. אם נותרו משקעי חלב, זה יחמיץ וישאיר טעם נוראי – ולעיתים יכתים את הקפה והמיכל שבו הוא נמצא.

למותגים מסויימים, כמו מכונות קפה אוטומטיות טוחנות Gaggia, יש חלקי בישול קפה נייחים, מה שהופך את התחזוקה שלה לקלה באופן משמעותי. במותגים אחרים אתם נדרשים להסיר את חלקי הבישול באופן יומיומי  ולשטוף אותם שטיפה יסודית. נסו לא להזיז חלקים ניידים מחלקי הבישול, משום שזה יכול לשנות את ההגדרות והמיקומים מבלי שתשימו לב, בנוסף המנעו  משטיפה עם סבון; שני החומרים היחידים אשר באים במגע עם האזור הזה של מכונת הקפה הם קפה טחון ומים חמים. קפה טחון אינו סותם, כי הוא אינו מתמוסס לכן שטיפה טובה לחלוטין תספיק.

ניגוב של הפיה החיצונית עם בגדים נקיים, נטולי ריח וכימיקלים מבטיח שטעם מר של שמני קפה לא יתפתח במכונת פולי הקפה היקר שלכם. בכל הנוגע להסרת אבנית במכונה שלכם, מותג כמו Siemens ינחה אותך כשיצטרך. במותגים ודגמים גדולים יש באופן טבעי אזור מעקף פעיל – למשל. חור קטן אשר ממוקם קרוב למיכל הפולים, לתוכו ניתן להוסיף קפה שטרם נטחן או נטול קופאין לשימוש חד פעמי; אלו הם המקומות שאליהם את יכולים להכניס את טבלית או נוזל הניקוי (נ”ב: בידקו את ספר ההדרכה שלכם כדי לפענח במי מהשניים אתם אמורים להשתמש) ולבצע ניקוי יסודי, כנראה פעם בחודש (תלוי שימוש).

למותגים קטנים יותר, כמו Seaco Minuto, אין מעקף פעיל לקפה. ברוב המקרים אפשר לומר בביטחה שלמותגים האלה אפשר להוסיף נוזל לניקוי למיכל המים ולאחר מכן אפשר להכין 4-5 כוסות קפה שווים במכונה. כמו תמיד, תמלאו מיכל מלא במים נקיים ומטוהרים ותפעילו את המכונה בזמן שהמים זורמים לאחר שתסיימו את השלב הזה, כדי להבטיח שטעם מוזר של משקעי חומרי ניקוי לא ישארו במכונה.

תחזוקת מכונת קפה פילטר

מכונת קפה פילטר זוכות בבירור במקום הראשון מבחינת הקלות שבתחזוקה שלהן. הסיבה נובעת מהפשטות שבה מכונת הקפה מורכבת.

באופן יומיומי – אתם אמורים להסיר את קנקן הזכוכית בסוף כל יום, לשטוף אותי ביסודיות במים חמים בעזרת חומר ניקוי יעיל למדיח כלים, ולאפשר לו להתייבש כמו שצריך לפני שימוש חוזר.

צריך להסיר את הסל שבו פילטר הנייר והקפה הטחון נכנסים לתוכו, יחד עם קנקן הקפה, ולנקות ביסודיות, שוב עם חומר לניקוי מדיח כלים, ובנוסף לאפשר יבוש יסודי.

דבר שממנו מתעלמים במכונת קפה פילטר הוא החור הקטן, דרכו עובר הקפה החלוט. אותו חייבים לשטוף ולנגב בסוף כל יום. לבסוף, מיכל המים. אם אתם משתמשים במים מטוהרים, עם תכולה נמוכה של מינרלים וכימקלים, דרישות התחזוקה שלכם כאן יורדות באופן דרסטי. לעומת זאת, אם אתם משתמשים במי ברז , במיכל המים שלכם תתחיל להיווצר אבנית. כדי להסיר אותו – יש לכם שתי אפשרויות. דרך פשוטה ומהירה היא להכניס חומץ לבן לתוך המכונה בזמן שהיא פועלת, בדיוק בדרך שבו אתם מכינים את הקפה שלכם. אחרת, הוספה של נוזל מסיר אבנית גם כן באותה הדרך שבו אתה מכינים את הקפה שלכם, יניב אף תוצאות טובות יותר.

רק וודאו שאתם מריצים מיכל או שניים של מים נקיים במכונה לפני שאתם מכינים שוב קפה, אחרת ישאר לכם טעם מוזר בפה.

נכון, כל זה נשמע כמו עבודה קשה – אך אנו מבטיחים לכם שאם תעקבו אחרי ההנחיות הפשוטות הללו, ותשמרו על מכונת הקפה שלכם נקיה ככל האפשר, אתם תראו שזה מתגמל. תקופה ממושכות בין טיפולים, תפוקה וביצועים טובים יותר, קפה איכותי יותר ובאופן כללי תוחלת חיים ארוכה יותר להשקעה שלכם.

האם זה שווה את זה? ללא ספק!

בשידור חי מבלוג הקפה שלנו