מהם פולי הקפה שלכם?
פולי קפה, כן הפולים הקטנים החומים הללו, אחראיים על לא מעט סיפורים אנושיים החוצים ימים וארצות. מה לא קרה בשתיית קפה משותפת? שלום ומלחמה, אהבה, קנאה, ידידות. לחיצת יד, הבטחה. קפה הוא הנוסחה להושיב אויבים מסביב לשולחן אחד ולעשות שלום עולמי. קפה הוא הסיבה שבגללה אנשים טרוטי עיניים מתייצבים בבית הקפה הקרוב, כי הם אוהבים את האספרסו שלהם מפולי קפה אמיגו ערביקה, או בריסטוט האיטלקים, אינסנטו, בוניני מילאנו גם לקפוצ’ינו, טיציאנו איטלקי כמובן דיאמה אורו, לוואצה ועוד. אז מהם פולי הקפה שלכם?
קפה איטלקי זה מינוטו…
אי אפשר לטעות. הגישו לאדם אספרסו מפולים אחרים, הוא מיד ירגיש. אנשים מחוברים בחך לטעם הקפה שלהם. זהו כוחו של הרגל, אהבה. אלה הם יחסי ידידות ארוכים וברורים ששום אספרסו אחר לא יוכל להתחרות אתם. שום אדם לא מחליף את ספל האספרסו שלו, קצר או ארוך ובדיוק במינון המדויק של המים, הקפה והארומה. קפה הוא חתונה קתולית נצחית ואין לו מתחרים ברף המשקאות. הוא אישי, הוא נותן ומקבל יחס, הוא מפיג בדידות והוא חברם הטוב ביותר של הבוהמיינים נטולי השינה. הוא מספר הסיפורים ומשורר השירים בשעות הקטנות של הלילה, תמיד יהיה באיזה שהוא מקום על הגלובוס יוצר שישב ליד ספל האספרסו שלו ויצור את יצירת חייו. כן- גם לקפה יש חלק בזה.
פולי קפה ממוצא ערב שעשו עלייה לאיטליה
איטליה היא ערש של ייצור קפה עולמי. עם טעם וניחוח שמהווים סממן מוכר לקפה איטלקי. האיטלקים כמו הישראלים, מתים על קפה והם לוגמים ממנו לפחות 4 פעמים ביום. פעם היינו צריכים לטוס עד איטליה כדי לשתות ספל אספרסו טוב, היום כל מכונת ייצור אספרסו ביתית מסוגלת להכין להם את האספרסו הכי טוב שלכם, בלי שתפזלו אפילו לבית הקפה השכן. האיטלקים וגם הישראלים לא מחליפים את הקפה שלהם וחולקים לו כבוד. זה תמיד יהיה אותו קפה, כמו שזו תמיד תהיה אותה אישה. אהבה לא מחליפים. לא אהבה ולא קפה. יש באיטליה גם ייצור של פולי קפה, וגם המון סוגים חלקם משווקים בארץ ע”י חברת מינוטו ומבטיחים לכם חוויה איטלקית עם ארומה אמתית של ארץ המגף. בכל משרד מקומי באיטליה מכין הבוס (לא המזכירה…) את הקפה כי הוא לא מוכן להתפשר על הטעם ועל הדיוק ולעיתים הוא גם עושה קפה לכולם. איטליה כל כך שטופת קפה, שיש המון משקאות שמבוססים על קפה אך אינם קפה טהור כמו למשל מקיאטו, קפוצ’ינו ועוד. מקורו של הקפה יש לומר ממש לא מאיטליה, אבל ברגעים שהוא נחת אי שם בעבר בנאפולי או בונציה או ברומא מארצות ערב והפך לאחד מהסמלים של איטליה.
קפה ערביקה– תרבחו ותסעדו
זן הבר הראשון של הקפה התגלה באתיופיה ונקרא בשמו הערבי : קאווה” וכך הוגים זאת עד היום. העולם הערבי קשור בטבור עם קפה, ויש האומרים כי הנביא מוחמד בכבודו ובעצמו נרפא לאחר שלגם קפה. במזרח התיכון יש הלוגמים את הקפה, סמיך ומר כמו אצל הבדואים וגם הערבים נוהגים לבשל אותו ולהסמיך אותו בטעם מר או בתיבול הל. אבל קפה ערבי לסוגיו, הוא לא רק משקה, הוא הכנסת אורחים, מסורת, לחיצת יד, הבטחה והוא נעשה בכלים מסורתיים העוברים במשפחה. שתיית קפה ערבי היא פולחן טקסי שלם, המשקפת מסורת ומנהגים. חברת מינוטו משווקת פולי קפה איטלקיים וגם ערביקה, המזכירה מאוד את טעם הקפה הערבי המהביל.