קפה הוא מזמן לא רק קפה, אותו משקה ששותים בבוקר,
קפה הפך להיות תוספת מעשירת טעמים לאלכוהול ולבישול. בזכות הארומה הפירותית ,שוקולדתית של הקפה הוא מעשיר טעמים.
פולי קפה קלויים מכילים יותר מ 800 תרכובות שונות של ארומה, כמות כ”כ גדולה של טעמים עד שבאמצע שנות ה-90 אגודת הקפה האמריקאית , המציאה גלגל טעמים כדי לפשט את הדברים.
שפים בכל העולם משתמשים בפולי הקפה, בקפסולות קפה ובמרירות שלהם כדי לאזן מנות. ככל שזמן הקליה ארוך יותר כך הטעמים דומיננטיים יותר.
קפה הולך כמעט עם כל סוגי המאכלים. מאבוקדו ועד צלי בקר.
אז בפעם הבאה שנשאר לך קפה, לפני שאתם זורקים לפח. תשמרו אותם ותשתמשו בהם בעזרת הטיפים הבאים.
מרקים או תבשילים:
אפשרות ראשונה , אם הכנתם קפה במכונת הקפה הביתית שלכם נשאר לך שאריות של קפה היא למלא תבנית קוביות קרח לשימוש עתידי. זה טיפ של חברת ביאלטי, חברה שמתמחה במאקינטות לקפה. להשתמש בקפה המוקפא לתבישלים ומרקים.
השריית קפה:
להשרות קפה, זאת דרך מצויינת להוסיף קפה לבישול שלכם. טיפ של שפים, מציע חימום עדין של שמן צמחי עם פולי קפה ואז לתת לזה להתקרר יחד לפני שמערבבים, יחד זה הופך למיונז קפה אותו מגישים עם מנה של תירס מתקתק או רוטב שמשמש לכל סוגי הבשר. בנוסף אפשר להוסיף לפולים חמאה, ולהכין חמאת קפה.
לערבב:
מתכון להכנת מקפא של קפה ואבוקדו, נשמע כמו שילוב מוזר אך האבוקדו משמש כתחליב המעניק מרקם עשיר. גם משביע וגם בריא.
למקפא האולטימטבי ניתן להוסיף תמרים, כוס קפה קר, חצי כפית של וניל וקרח.
טיפ להעשרה:
קפה הוא תוספת מעולה גם לתבשילים בצליה \ טיגון. מעניק עושר של טעמים. פולי קפה קלויים או טבעיים הם תוספת נפלא לכל תבשיל בקר או פסטה בשרנית.
טיפ חשוב! פחות הוא יותר, הקפה צריך להוסיף ארומה ולא להיות התבלין הדומיננטי במנה.
קפה פוגש בשר:
שפים ממליצים להוסיף כפית קפה או קפה מקפסולת קפה לתבשילי בשר, מה שמוסיף עומק ומרירות, ביחוד לבשרים מתקתקים כמו ברווז.
תבשילים צבעוניים:
קפה מוסיף צבע לתבשילים, אפשר להתשמש בקפה קלוי לזיגוג של תבשילים כמו נקניקיות שמערבבים איתם במחבת כפית קפה.
שגעון המארינדה:
אפשר להוסיף קפה כאשר משרים עוף במארינדה. הקפה מעניק טעם וארומה לעוף. מגישים עם רוטב קפה וברביקיו, שנותן בוסט למנה ועם זאת מאזן אותה בשילוב של מתקתקות ומרירות.