Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

סוגי הקפה ברחבי העולם

השימוש בקפה מתועד כבר החל במאה התשיעית לספירה. אך ככל הנראה האדם נהג ללעוס או להכין משקאות על בסיס פולי קפה כבר שנים לפני כן. לאורך השנים הקפה תפס מקום מרכזי בחייו של האדם המערבי, תוך התפתחות סוגים שונים של המשקה האהוב, בהתאם לטעם ולהעדפה אישית. להלן מידע מועיל אודות מקור הקפה וסוגי הקפה הנפוצים בישראל ובעולם כולו.

 

מקור הקפה – מאתיופיה הרחוקה ולכל רחבי העולם

מקורו של צמח הקפה הוא ככל הנראה מאתיופיה ומשם הוא הגיע לשאר ארצות העולם ע”י סוחרים אירופאים. לאורך הזמן זני הקפה השונים מצאו לעצמם בתי גידול במקומות שונים בעולם ובהתאם לקרקע ותנאי מזג האוויר, כך השתנו להם הטעמים, הסמיכות, הארומה וההרכב הכימי. יש לציין כי רק הזן האתיופי מכיל 100% קפה ערביקה (צמח הקפה המקורי) לעומת שאר הזנים שעברו לא מעט הכלאות וטעמם השתנה. מקורו של רוב הקפה כיום הוא מדרום אמריקה, כאשר ברזיל, קוסטה ריקה, בוליביה וגואטמלה הן המדינות המובילות והזן הבוליביאני נחשב לנדיר והיקר מכולם.

 

באופן כללי, שוק הקפה העולמי כולל פולים מהזן ערביקה ופולים מהזן רובוסטה, כאשר הערביקה נחשב לזן האיכותי יותר.

 

סוגי משקאות קפה פופולאריים

עוד לפני המצאתן של כל אותן מכונות קפה (פודים או קפסולות) הדרך היחידה להכנת המשקה המעורר הייתה בשיטת ה- “קפה הטורקי”, כלומר, הרתחת פולי קפה קלויים וטחונים יחד עם מים. מאז ועד היום הטכנולוגיה השתנתה וכיום המכונות השונות מעבירות בלחץ גבוה את המים דרך פודים או קפסולות קפה ייעודיות או באמצעות קפה טחון. הטכנולוגיה הזו יצרה הזדמנויות לשפע של משקאות מבוססי קפה כגון :

·       אספרסו – מכיל כ- 7 גרם קפה בתוך מים. כאשר מוסיפים 30 מ”ל מים הרי מדובר באספרסו קצר וכאשר מוסיפים 45 מ”ל מים הרי שזהו אספרסו ארוך. עבור אלו שאוהבים לשתות קפה “חזק”, מוצע האספרסו הכפול שמכיל כ- 2 מנות קפה (14 גרם שהם 2 מנות של פודים לקפה או 2 קפסולות). רצוי להשתמש במכונות קפה חצי-אוטומטיות אשר מוסיפות את כמות המים הרצויה בלחיצת כפתור ובלחץ המתאים, כך שתמיד מתקבלים אותם הטעמים והניחוחות במדוייק.

·       אמריקנו – מנת קפה אחת בכוס גדולה עד לנפח של 200 מ”ל בערך.

·       קפוצ’ינו – זהו אספרסו ארוך, קצר או כפול בתוספת חלב מוקצף. בהקשר זה יש לציין כי ישנן מכונות קפה שפועלות עם מקציף חלב חיצוני וכאלו שכוללות מקציף מובנה.

·       לאטה – עבור אלו שתמיד אוהבים לשתות “נס עם חלב” מומלץ לעבור לדבר האמיתי – לאטה. הלאטה מכיל מנת קפה אך עם כמות גדולה של חלב חם, בדומה לנפח המים באמריקנו. סוג זה של משקה מאפשר הנאה מרובה מטעם קפה שאינו חזק מבלי לוותר על יתרונותיהם של פולי קפה טריים שארוזים בתוך קפסולות או פודים.

 

כמובן שעם השנים נוספו גם שדרוגים וסוגים נוספים של משקאות קפה, בין היתר קפה קר, קפה בתור ברד, קפה אירי שבו יש תוספת ויסקי ועוד.

 

סוגים רבים עם פטנט איטלקי!

בוודאי שמתם לב כי למרבית משקאות הקפה שסקרנו שם עם גוון איטלקי, והרי הזכרנו קודם לכן כי מקורו של הקפה הוא בכלל באתיופיה וכי שנים רבות נהגו בני האדם לצרוך אותו בכל רחבי הגלובוס. אז למה דווקא שמות איטלקיים? ובכן, אומנם את משקאות הקפה נוהגים להכין בכל רחבי העולם בשיטות שונות, אך כל אותם פולי קפה טחונים המגיעים בשקיות ואקום או ארוזים בתוך פודים או קפסולות קפה לפי תערובות ייעודיות מיוחדות, נולדו בזכות פטנט שנחתם לראשונה באיטליה ע”י ממציא בשם לואיג’י באזרה שנחשב לממציא האספרסו. מאז ועד היום עבר הקפה גלגולי שמות רבים אך המקור נשאר זהה ועל בסיס איטלקי!

 

אז אם גם אתם מעוניינים בכוס קפה איכותית עם טעם נהדר, רכשו לעצמכם מכונת קפה ממותג מוביל ואל תתפשרו על ספק איכותי המשווק קפסולות או פודים לקפהבטעמים משובחים מכל רחבי העולם.

בשידור חי מבלוג הקפה שלנו