הדרך הטובה ביותר לשמור על פולי הקפה שלך טריים

הדרך הטובה ביותר לשמור על פולי הקפה שלך טריים

הדרך הטובה ביותר לשמור על הקפה שלכם טרי

שמרו את פולי הקפה בקופסה במקום קריר

האויבים הגדולים ביותר של פולי הקפה הם אוויר, לחות, חום ואור.

כדי לשמר את הטעם הקלוי הטרי של פולי הקפה זמן רב ככל האפשר, יש לאחסן אותם במיכל אטום בטמפרטורת החדר. פולי קפה יכולים להיות יפים, אך הימנעו מכלים שקופים אשר יאפשרו לאור לפגוע בטעם הקפה שלכם.

יש לשמור את פולי הקפה במקום חשוך וקריר. ארון ליד התנור לרוב חם מדי, וכך גם נקודה על השיש במטבח שמקבלת שמש חזקה אחר הצהריים.

האריזה הקמעונאית של הקפה בדרך כלל אינה אידיאלית לאחסון ארוך טווח. במידת האפשר, השקיעו במיכלי אחסון עם איטום ושסתום קפה כדוגמת Airscape.

 

קנו פולי קפה בהתאם לצריכה

קפה מתחיל לאבד טריות כמעט מיד לאחר הקלייה. נסו לקנות כמויות קטנות יותר של קפה טרי קלוי בתדירות גבוהה יותר – מספיק לשבוע-שבועיים.

חשיפה לאוויר גרועה לפולי הקפה. אם אתם מעדיפים לשמור את פולי הקפה במיכל נגיש ו / או אטרקטיבי, זה יכול להיות רעיון טוב לחלק את אספקת הקפה לכמה מנות קטנות יותר, כאשר החלק הגדול והלא מנוצל נמצא במיכל אטום לאוויר.

זה חשוב במיוחד ברכישת קפה טרום טחון, בגלל החשיפה המוגברת לחמצן. אם קונים פולי קפה שלמים, יש לטחון את הכמות הנדרשת  מיד לפני החליטה / הכנת הקפה.

 

מקפיאים את פולי הקפה?

טריות היא קריטית לכוס קפה איכותית. מומחים מסכימים כי יש לצרוך קפה במהירות האפשרית לאחר קלייתו, במיוחד לאחר שהאריזה המקורי נפתחה.

אמנם ישנן השקפות שונות לגבי האם קפה צריך להיות קפוא או בקירור, אך השיקול העיקרי הוא שקפה סופג לחות – וריחות וטעמים – מהאוויר סביבו, מכיוון שהוא היגרוסקופי (מילה אוצר מילים בונוס לכל גיקי הקפה. שם).

מרבית מיכלי האחסון הביתיים עדיין מכניסים כמויות קטנות של חמצן, ולכן אוכל שנשמר זמן רב במקפיא עלול לסבול מכוויות במקפיא. לכן, אם אתם מאחסנים במקרר או במקפיא את פולי הקפה, הקפידו להשתמש במיכל אטום באמת.

אם תבחרו להקפיא את הקפה, הוציאו במהירות את הקפה שאתם צריכים לא יותר מכמות לצריכה שבועית בכל פעם, והקפידו להפשיר אותו בטרם השימוש, והחזירו את השאר למקפיא לפני שתיווצר לחות כלשהי על הקפה הקפוא.

הקפאת פולי הקפהאינה משנה את תהליך הבישול הבסיסי.

 

ומה לגבי קפסולות קפה?

גם את קפסולות הקפה בדומה לפולי הקפה רצוי לשמור במקום קריר ואטום, להרחיק ממקורות חום, להשתדל לרכוש כמות קטנה בהתאם לצריכה – כמות שתתאים לשבועיים שלושה.

לוודא שהקפססולות טריות ויוצרו לאחרונה, ככל שתאריך הקלייה יהיה קרוב יותר כך הקפה יהיה יותר טעים.