איך ניתן לדעת אם הקפה שאתם קונים קלוי טוב?
אם אתם לא מצליחים לדעת האם הקפה שמכרו לכם הינו באיכות טובה ובקלייה הנכונה – הנה טריק אחד פשוט שיעזור לכם לקבוע אתם רוכשים קפה באיכות גבוהה וקלוי טוב.
פשוט הניחו כף אחת של קפה בכוס עם מי קרח. אם הקפה נשאר על המים ולא נוזל לתוך המים אחרי כמה דקות, הוא קלוי כראוי.
אם הקפה שוקע, אז הוא או קלוי מדי או לא קלוי מספיק. תמשיכו לקרוא כדי לגלות מדוע השיטה עובדצ.
אז מה צריך להיות טעמו של קפה איכותי?
קפה איכותי צריך להיות מאוזן בין החומציות, המתיקות והמרירות בלגימה אחת, עם טעם חלק והרמוני.
או בשפה פשוטה יותר, קפה באיכות טובה צריך להיות בעל טעם טוב, לא שרוף / חרוך, או גלם, לא מתוק מדי, מריר מדי, או חומצי מדי. הקפה צריך להרגיש חלק על הלשון. הוא יכול להיות פירותי, פרחים, או טעמים ארציים. בכל מקרה זה צריך להשאיר אתכם עם טעם של עוד.
קלייה נכונה?
ישנם שלושה חלקים להכנת קפה באיכות גבוהה של: פולי קפה טובים, קלייה טובה, ומערכת קלייה טובה. מבין שלושת החלקים הללו, הקלייה עשויה להיות החשובה ביותר, וולאחר מכן איכות פולי הקפה.
תהליך הקלייה מייצר את המאפיינים של קפה, על ידי כך שהוא גורם לפולי הקפה הירוקים לשינוי בטעם ובארומה, ריח, צפיפות וצבע, תוך שימוש במספר תגובות כימיות. קלייה קלה יותר תשמר את טעמים המקורי של פולי הקפה, כלומר את הטעם שנוצר בפולי הקפה הנובע מהתנאים בהם הם גדלו, אדמה, גובה, ותנאי מזג האוויר.
בצקלייה כהה, הטעם של הקלייה עצמו הופך להיות דומיננטי עד כדי כך שקשה להבחין מה מקורם של פולי הקפה.
הבעיה עם קפה קלוי מדי או קפה שהוא לא מספיק קלוי
תגובת מיילרד היא תגובה כימית בין חומצות אמינו וסוכרים טבעיים, תגובת מיילרד גורמת לשינוי צבע המזון בשל יצירת רכיבים בעלי צבע חום המכונים מלנואידינים. למעשה כול מזון המכיל חלבונים וסוכרים יעבור תהליך זה שלשם שיפעולו נדרש חום..
התגובה מתעצמת בסביבות 200 מעלות צלזיוס. כאשר פולי הקפה מגיע לטמפרטורה זו, מתחילים להשמע קולות פיצוח(פולי הקפה נסדקים), המכונה “הסדק הראשון”, המסמן את תחילת הקלייה הקלה.
פולי קפה לא קלויים מספיק — או פולי קפה שאינם מחוממים לסדק הראשון — לא יתקרמלו. משמעות הדבר היא כי פרוקטוז טבעי פולי הקפה יהיה ברמה גבוהה מאוד מכיוון שפרוקטוז un-caramelized הוא למעשה מתוק יותר.
כאשר פולי הקפה קלויים מדי, חומצות אמינו וסוכרים טבעיים בקפה מתחילים להעלם ותהליך הקרמליזציה נמשך.
במילים אחרות, בקפה קלוי או קפה שלא נקלה מספיק יהיה עודף סוכרים והם לא יתקרמלו כראוי.
האם הקפה שלכם ישקע במי קרח?
הדרך הטובה ביותר לדעת אם הקפה קלוי היטב היא לשים כף של קפה על הקרקע על כוס מים. אם הקפה שלכם חודר לתוך מי הקרח בתוך דקות ספורות אזי או שהוא קלוי מדי או שהוא לא קלוי מספיק, זה קורה כי הסוכרים נשטפים מתוך הקפה למים. אם הקפה אינו שוקע(גם אחרי חצי שעה), הרי שיש לכם קפה קלוי היטב.