מתכון לעוגת קפה ואגוזי מלך מפנקת
זמן הכנה- 15 דקות
זמן אפיה – 20 דקות
דרגת קושי- קלה
רכיבים:
2 כפות קמח
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
2 אצבעות חמאה
3 קפסולות קפה
1/2 כוס חלב חמאה
2 ביצים
כפית אבקת סודה
2 כפיות וניל
לזיגוג:
אצבע חמאה
1/2 קילו אבקת סוכר
2 קפסולות קפה
1/4 כפית מלח
4 כפיות שמנת מתוקה.
10 חצאי אגוזי מלך
אופן ההכנה:
לחמם תבנית בטמפרטורה של 350 מעלות. לשמן ולקמח 2 תבניות עגולות. לערבב בקערה גדולה, סוכר, קמח, 1/4 כפית מלח.
להמיס 2 אצבעות מחאה בתוך סיר על אש נמוכה. בזמן שהחמאה נמסה, הוסיפו 3 כוסות אספרסו קצר מקפסולות קפה.
ברגע שהחמאה נמסה, הוסיפו את תערובת הקפה לסיר החמאה. הניחו לזה לרתוח למשך 10 שניות והניחו בצד לדקה.
לערבב בקערה נפרדת, חלב חמאה, ביצים, אבקת סודה ווניל. לשפוך את תערובת החמאה יחד עם הקפה לתוך תערובת הקמח ולערבב. להוסיף תערובת ביצים ולערבב. לשפוך לתוך התבניות לאפות במשך 22 דקות ולתת לעוגה להתקרר.
לערבב את החומרים לזיגוג יחד ולמרוח על העוגה.
לפזר אגוזי מלך מעל העוגה, להכניס להקפאה ולהגיש…