קליית קפה הינו תהליך. תהליך קליית הקפה נועד למצות מפולי הקפה את הטעם ובמהלכו משתנות התכונות הכימיות והפיזיקליות של הפולים. בעת הקלייה, הפולים משנים גוון מירוק לחום על ידי חשיפתם לטמפרטורה גבוהה מאוד. תהליך קלייה של קפה משפיע על טעם הקפה ולכן נעשה על ידי קולים מקצועיים ולפי כללים ברורים.
בעת קליית קפה מתפרקים גם העמילנים של הפולים, המוץ מתקלף, הנוזלים מתאדים והפולים משנים גם צורה ומאבדים מחמיצותם. הקלייה היא זו שאחראית להפקת ארומת הקפה. קיימות דרגות קלייה שונות וכל דרגה משפיע הן על הצבע והן על הטעם. תהליך הקלייה נמשך דקות ספורות בלבד ואחריו יש לקרר היטב את הפולים.