מקיאטו (Macchiato) הוא למעשה אספרסו עם כתם חלב מוקצף. באיטלקית מקיאטו פירושו קפה עם נקודה של חלב ויש המכנים אותו קפה מוכתם או מנומר.
הכל התחיל כשבריסטות נהגו להפריד בין אספרסו עם מעט חלב לאספרסו בלי חלב ועל מנת להבחין בין השניים, הם נהגו להכתים את האספרסו בכתם שסימן את החלב – טיפה קטנה של חלב שיצרה סוג חדש של משקה קפה – מקיאטו. נגיעת החלב ממתנת את טעם הקפה המריר בנגיעה של מתיקות. לרוב נהוג להשתמש בבין 5-10 גרם חלב או 1-2 כפיות חלב מחומם ב-60-66 מעלות צלזיוס.
עכשיו באתר במבצעי ענק – מיטב מכונות קפה לבית ולעסק.