054-4490486
מבחר מטחנות קפה איכותיות בעלות רמות טחינה שונות לטחינת קפה מדויקת המעניקה ארומה, מרקם וטעם מושלם לקפה.
מטחנה קפה מסוגלת לשדרג משמעותית את חוויית הקפה שלכם. הוא יהיה יותר טרי וטעים, תוכלו לשלוט בטעם ובעוצמה שלו ולהכין בדיוק את המשקאות שאתם אוהבים.
מטחנת קפה מומלצת היא המפתח לאיכות הקפה שאתם שותים בבית.
האם הייתם קונים קפה לא טרי? בטוח שלא בכוונה, אבל זה מה שקורה כאשר אתם רוכשים קפה טחון מראש בשקית. זה אומר שהוא איבד הרבה מהטעם שלו, שהוא מר יותר ממה שהוא אמור להיות ושהוא הרבה פחות עשיר.
חושבים שטעמי קפה מסתכמים בשוקולד, אגוזים או פירות? צפויה לכם הפתעה טעימה.
אם יש לכם פולים איכותיים, מתחנת קפה יכולה להפיק מהם שלל טעמים מדהימים: אוכמניות, קינמון, סוכר חום, אגוזים ועוד – זה מה שאתם מקבלים כאשר אתם טוחנים את הקפה רגע לפני הבישול.
בדיוק כמו לחם, קפה מתקלקל כאשר הוא בא במגע עם חמצן: פירוק איטי של מולקולות אורגניות, המוביל להרס של טעמים, מרקמים וארומות. תהליך זה נקרא חמצון .
ברגע שתהיה לכם מטחנת קפה ידנית מומלצת או מטחנת קפה חשמלית מומלצת, לא תוכלו לחזור אחורה, כי לא תהיו מסוגלים להתפשר על קפה לא טרי.
החחים קצרים מכדי להיות מוגבלים לסוג אחד של קפה, ולטכניקה אחת של הכנת קפה. פולים טחונים מראש מגיעים בגודל טחינה אחיד: בינוני. מעט מכונות קפה בעולם, למעט כלים לטפטוף אוטומטי, משיגים תוצאות מצוינות עם הגודל הזה.
מכונת קפה ביתית טוחנת מאפשרת, למשל, לטחון קפה עבור פרנץ’ פרס – טכניקה שדורשת פולי קפה טחונים לגודל גס.
אלה כמה סוגים קפה פופולריים, בסדר עולה של מידת הטחינה שהם דורשים, מהטחינה הדקה לגסה ביותר:
אל תתנו להעדר מטחנת פולי קפה להגביל לכם את האפשרויות. פותחות בפניכם דלתות – כל מה שאתם צריכים זה להגדיר את גודל הטחינה בצורה מדויקת, ואתם תהנו מכך בכל לגימה מחדש.
על ידי התאמות קטנות של גודל הטחינה, מהכנה להכנה של קפה, תוכלו לשפר את הטעם ולמקסם אותו על פי ההעדפות שלכם. הכל תלוי במיצוי הקפה.
ככל שהמיצוי (המעבר של המים בתוך תערובת הקפה) נמשך, טעם הקפה טוב יותר. למעשה, השלבים האחרונים של המיצוי שולפים את התווים העמוקים יותר כמו שוקולד ואגוזים.
מנגד, לאחר נקודה מסוימת, הדברים היחידים שנותרו למים לחלץ הם טאנינים מרים.
איך מוצאים את האיזון הנכון? באמצעות מטחנות קפה ביתיות מדויקות, שמאפשרות טחינה בדיוק לגודל שיאפשר מיצוי אופטימלי.
על מנת לבחור מטחנת קפה מקצועית שמתאימה לכם ולהנות מכוס הקפה המושלמת בכל פעם מחדש, הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:
מטחנת דסקיות או להבים – מטחנות קפה עם דסקיות מציעות גודל טחינה עקבי יותר בהשוואה לטחינה באמצעות להבים. טחינה עקבית מובילה למיצוי טעם מדויק יותר.
התאמת גודל טחינה – חפשו מטחנות קפה שמציעות מגוון רחב של אפשרויות טחינה שיתאימו לשיטות חליטה שונות, מטחינה דקה להכנת אספרסו ועד טחינה גסה להכנת פרנץ’ פרס.
קיבולת – שקלו את כמות הקפה שאתם מכינים בדרך כלל.
כמה קלה לנקות – מטחנות קפה קלות לפירוק מאפשרות ניקוי יסודי, ומונעות משאריות של קפה להשפיע על טעם הקפה שלכם.
עמידות ותקציב – בחרו מכונה כמה שיותר איכותית, בהתאם לתקציב שלכם. השקעה במטחנה עמידה ואיכותית יכולה לשפר את חווית הקפה שלכם, ולחסוך כסף בטווח הארוך.
בין אם אתם בוחרים מטחנת קפה ידנית או אוטומטית, חשוב לשמור עליה עדי להבטיח שתשרת אתכם במשך זמן רב, באותה איכות. הנה כמה טיפים שימושיים:
נקו באופן קבוע – רוקנו והברישו את תא הטחינה והחריצים לאחר כל שימוש, כדי להסיר חלקיקי קפה ושמנים. מדי שבוע או חודש, מומלץ לבצע ניקוי יסודי יותר, הכולל פירוק (במידת האפשר) של מטחנת הקפה ושימוש בחומר ניקוי ייעודי. אפשרות נוספת היא טחינה של אורז לבן (לא מבושל), במטרה להסיר שמנים ושאריות שהצטברו.
היזהרו מפני לחות – יש לשמור מטחנות קפה באזורים יבשים, כדי למנוע חלודה וקורוזיה.
עקבו אחר הוראות היצרן – הקפידו תמיד על הנחיות הניקוי והתחזוקה של מטחנות קפה מומלצות שסופקו על ידי היצרנים, כדי למנוע נזקים ולמקסם את השימוש.
זה הזמן לבחור פולי קפה מומלצים וגם מכונת לטחינת קפה איכותית, ולהנות מקפה ביתי ברמה הגבוהה ביותר.
קבלו עזרה מנציג