קפסולות קפה או פודים ?

קפסולות או פודים

מה עדיף – פודים לקפה או קפסולות?

מכונות קפה נוכחות כיום כמעט בכל בית ומשרד, ומאפשרות לנו ליהנות מטעמים משכרים וניחוחות ארומאטיים של המשקה האהוב עלינו. מותגים רבים כגון נספרסו, לוואצה, illy ואחרים מציעים לנו שלל של אפשרויות וטעמים שונים כאשר מלכתחילה עלינו להחליט, בבחירת המכונה המתאימה לנו, באיזה מנגנון היא תעבוד – על בסיס קפסולות קפה או פודים.

איזו אופציה עדיפה? להלן סקירה מקוצרת.

שיטת הקפסולות

לעומת פולי הקפה אותם יש לגרוס ולטחון במכונות הקפה הידניות, קפסולות קפה מאפשרות לנו ליהנות מטעם נהדר בתוך שניות ללא שום התעסקות עם הפולים עצמם. הקפסולות מהוות כמעין אריזת פלסטיק שאינה מתמוססת בחום אך כוללת “נקודת תורפה” מתוכננת מראש לחדירת המים לתוכה בלחץ גבוה. כל קפסולה מכילה כמות מדודה של פולי קפה טחונים (7 גרם בהתאמה לאספרסו קצר) כאשר בסופו של תהליך כל שיש לעשות הוא להוציא את הקפסולה הריקה מהמיכל ולהשליכה לפח. בשיטה זו לא נוצר לכלוך, כמות הקפה אינה משתנה ועל כן טעם הקפה נשאר קבוע וזהה בכל פעולה מחדש. על מנת ליהנות מטכנולוגיה זו יש לרכוש מכונת קפה שפועלת על קפסולות ובנוסף גם קפסולות תואמות לסוג המכונה או קפסולות לאספרסו קלאב שהן קפסולות אוניברסאליות ומתאימות לדגמים רבים ביותר של מכונות קפה.

פודים לקפה

מכונות לקפסולות אינן עולות כסף רב והן אינן נוטות להתקלקל. חלקן אף מציעות אוטומטיות מלאה בהוספת חלב חם, קר או מוקצף לפי דרישה כאשר הטעם ייקבע לפי סוג הקפסולה וחוזקה (ישנן גם קפסולות של 8 גרם פולי קפה).

שיטת הפודים

פודים הינם דרך נוספת בה אורזים פולי קפה טחונים על מנת להשתמש בהם כמנה אחת מדודה בעת הכנת הקפה. מדובר במעין שקיקים שמזכירים שקיות תה אשר אותם “טוענים” לתא מיוחד במכונת הקפה וכאשר המים עוברים דרך החריצים שבהם, הקפה ממוצה עד תום ומותיר שקיק ריק ונקי. משתמע מכך כי גם הפודים, בדומה לקפסולות, אינם טומנים בחובם לכלוך כלשהו כמו גם שהמנה של הקפה יוצאת תמיד מדויקת ועקבית מבחינת הטעם. יתרון משמעותי שיש לשיטה, הוא היכולת להשתמש בפודים של חברות שונות במכונות קפה ממותגים שונים. כך ניתן לרכוש מכונת קפה של חברה X ולהצליח להשתמש בפודים של חברה Y.
חשוב לציין גם את החסרונות של הפודים, שיכולים להיקרע וללכלך כמו גם שרכישת כמות גדולה מהם מראש עשויה לגרום להם לשהות תקופה ארוכה בארון עד לכדי התחמצנות בשל האקלים הישראלי החם. מסיבה זו אין לפתוח אריזות פודים לקפה טרם השימוש.

אז מה עדיף? פודים או קפסולות?

ככל הנראה הבחירה בין מכונת קפה זו או אחרת צריכה להתבסס על סמך העדפה אישית אך ללא ספק בראש מצעד המכירות בישראל ובעולם, הקפסולות השונות מובילות בענק. מגוון רחב של טעמים, יכולת השלכה אלגנטית של הפסולת השקופה וכמות גדולה יותר של מכונות לקפסולות הפועלות במנגנון זה הם ההסבר לכך ככל הנראה. ובכל מקרה, הדבר החשוב ביותר הוא להתקשר מראש עם ספק המציע מגוון רחב ביותר של קפסולות ופודים ולבצע התאמה אישית מלאה לצרכים, הן מבחינת עלות הפודים\קפסולות וכמובן, מבחינת סוג המכונה ומנגנון פעולתה. ספק איכותי אף יבצע עבורכם משלוח מהיר ובתנאים אופטימאליים של המוצר, על מנת שזה יגיע טרי, ללא סימני חמצון שמתבטאים בטעם שהוא פחות ממושלם. רצוי לבחור בספק שגם מציע בנוסף מגוון רחב של מכונות קפה לרכישה, כך שתוכלו לבצע התאמה מושלמת בעסקת חבילה.