סוגים נפוצים של מכונות אספרסו ביתיות

בים מתחדשים בשנים האחרונות במכונות אספרסו ביתיות, כדי שיוכלו ליהנות מקפה משובח תוצרת בית. נבחרת המכונות עכשווית כוללת שלל דגמים מתקדמים עם חידושים לשדרוג הפעולה תוך התאמה אישית להעדפות הלוגם. המכונות מגיעות בעיצובים מרהיבים כך שהמכונה היא לא רק מוצר פרקטי אלא גם אובייקט דקורטיבי לקישוט המטבח.

בשוק קיימים סוגים שונים של מכונות אספרסו בטווח מחירים רחב. בבואכם לבחור מכונת אספרסו, חשוב שתבחינו בין ההבדלים העיקריים ותתייחסו לשיקולים חשובים לבחירת המכונה המתאימה לכם ביותר.

מה בשבילכם – ידניות או אוטומטיות

החלוקה המרכזית בזירת מכונות האספרסו היא בין מכונות אוטומטיות למכונות ידניות ויש גם מכונות חצי אוטומטיות. מכונות ידניות הינן מכונות עם בוכנה, שמעניקות שליטה מלאה למפעיל המכונה בתהליך הכנה הקפה. הוא זה שקובע את לחץ המים, מידת הטחינה והיחס בין קפה למים.

מכונות קפה חצי אוטומטיות מייצרות לחץ מים אוטומטי מבלי לבצע בפועל טחינה ואילו מכונות קפה אוטומטיות למעשה מבצעות את כל תהליך הכנת הקפה באופן עצמאי, על פי ההגדרות שנבחרו מראש.
הבחירה בסוג המכונה היא לרוב פונקציה של העדפה אישית: מי שמתייחס לטקס הכנת הקפה ברצינות רבה וחובב עיצובים בסגנון רטרו, ייהנה מאוד ממכונה ידנית שמקנה לו חופש פעולה מלא בעוד מי שמעדיף הכנת קפה מהירה ומדויקת, יבחר בוודאי במכונה אוטומטית.

מכונות חצי אוטומטיות הן שילוב מנצח לאלה שרוצים לטחון את הקפה בעצמם אך מעדיפים שהמכונה תייצר עבורם את לחץ המים.

כמובן שהעלות משחקת כאן תפקיד אך היא לרוב תלוית מותג או דגם: ישנן מכונות ידניות זולות יחסית ויש מכונות ידניות של מותגי על איטלקיים בניחוח של פעם בעלויות גבוהות מאוד. מכונות חצי אוטומטיות נחשבות להוצאה משתלמת במיוחד, כיוון שהעלות שלהן אטרקטיבית ביחס למכונות אוטומטיות הכוללות יותר פיצ’רים. עם זאת, בעת ביצוע הבחירה, כדאי לקחת בחשבון עלויות נלוות כמו הזמן שאתם משקיעים בהכנת הקפה, רכישת הקפה עצמו, אספקת חשמל, כמות המים הנדרשת, תחזוקת וניקוי המכונה.

החומרים מהם מכינה המכונה אספרסו

היום קיימים מגוון טעמים של קפה כולל תערובות ספיישל המצטרפות לטעמי הקפה הקלאסיים. את אלה שאפשר להשיג בדמות סוגי קפה שונים המתאימים למכונה שנרכשה מראש – פולים, קפסולות או פודים. כמו בכל החלטה, השיקול האישי הוא זה שקובע. עם זאת, כדאי להתייחס לכמה דברים: רכישת פולים עשויה לעלות פחות מקפסולות או פודים, כיוון שלרוב קונים פולים “על המשקל” וניתן לבחור את כמות הפולים המיועדת לטחינה – יש שטוענים שהניחוח של פולים בעת טחינתם שווה את המאמץ, אבל חשוב לקחת בחשבון שתצטרכו לטחון את הפולים במטחנה ידנית אם המכונה עצמה לא מבצעת טחינה. כמו כן, על טריות הפולים חשוב לשמור היטב.

קפסולות ופודים מכילים כמות מדודה של פולי קפה, כאשר קפסולות מגיעות באריזה מיוחדת השומרת על טריות הפולים לאורך זמן יותר מאשר הפודים. אך בשני המקרים מדובר על הכנת קפה מהירה ללא טחינה ידנית ועם זאת, בעלות גבוהה יותר מרכישת פולים (אם נשווה לפי גרמים).

פולי קפה

כמו כן, חשוב לקחת בחשבון את נושא המחזור של הקפסולות וכמובן, תאריך התפוגה.

בחרו את מכונת האספרסו שלכם לפי דרך ההפעלה המועדפת עליכם וסוג הקפה המבוקש בתקציב המתאים לכם ביותר, בעיצוב אטרקטיבי בעיניכם ואל תשכחו לבדוק פרמטרים של אחריות, ניקוי ותחזוקה.