Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

מדריך לבחירת פולי קפה

כך תוכלו לדעת אם פולי הקפה שרכשתם טריים

איך נדע שהפולי קפה שרכשנו טריים?

מספר דרכים לדעת אם פולי הקפה שרכשתם טריים כל חובב קפה מושבע, יודע להגיד שהטעמים, ארומה וחוזק הקפה מתקבלים בתהליך הקלייה.

כמובן שפולי הקפה הגולמי הירוק חייבים להבחר בקפידה מכיוון שהם מכילים את כל המאפיינים האלו והם יופרשו ברגע שתתבצע הקלייה,
מאפיינים אלו הם שמעניקים לקפה את הריח המובהק והטעם.

זהו תהליך הקלייה המעניק טעם של שוקולדים, קרמל, פרחים ופירות.

לאחר שפולי הקפה הירוק נחשפים לחום קיצוני של תנור הקפה, השילוב המנצח של פולי קפה ירוק, פחמימות, חומצות אמינו, חלבונים, מים וקפאין מתמזגים יחד בתגובות כימיות המתחברות יחד לריח המטורף וטעם קפה.
למרבה הצער, כמו רוב מוצרי המזון האורגניים, פולי קפה רגישים מאוד להזדקנות.
ברגע שפולי הקפה הקלויים נחשפים לאויר, הוא מתחיל בהדרגה לאבד מהטריות שלו, מהטעמים והארומה. זו הסיבה שבתי קלייה רבים – אבל לא בהכרח כל – מציעים לא לרכוש מלאי גדול של פולי קפה אלא לרכוש לעיתים קרובות כמויות קטנות, כך שתוכל לקבל את המשקה הטרי ביותר והטעים ביותר.

אבל איך ניתן לדעת אם פולי הקפה שרכשתם טריים ונקלו לאחרונה?

הנה מספר דרכים לגלות.

פולי קפה מלאים בשמנים, חומצות, ומרכיבים אחרים. כל אלו יחד מעניקים לקפה את הטעם שלו – מהם מופקת הארומה והטעמים השונים בתהליך הקלייה.

כאשר פולי קפה עוברים את תהליך הקלייה, החום העז מאדה את הלחות מהלב של הפולים והשמנים שנמצאים בפולים ״עוטפים״ את החלק החיצוני שלהם ומעניקים להם את הטעמים והארומות.

למעשה חומר זה הוא לא ממש שמן, והוא מתאדה בקלות לאחר שנחשף לאוויר, ולכן ככל שפולי הקפה ישנים יותר, כך הם הופכים פחות שמנוניים וטעמם נפגע.

יש לציין שלא בכל פולי הקפה יש כמויות גדולות של שמנים ולכן יש לשים לב מכיוון שפולי קפה שעברו קלייה קצרה לא יבריקו כמו פולים כהים שעברו קלייה ארוכה.

גם פולי קפה נטולי קפאין אשר מיוצרים בתהליך מים שוויצרי, תהליך שמושך את הקפאין מתוך פולי הקפה באמצעות מים במקום כימיקלים, לא נראה ברק כמו בפולי קפה אשר עברו תהליך קלייה ארוך.

אם אתם מחזיקים חופן פולי קפה והם משאירים שאריות שמנוניות על הידיים שלכם – או אם אתם יכולים לראות שאריות של שמנים בחלק הפנימי של

שקית הקפה של הרי שפולי הקפה טריים ותתקבל מהם חליטה עם טעם, גוף וארומה מענגים.

כאשר פולי קפה נקלים תחת חום גבוה ולאחר מכן מקוררים, הם משחררים המון פחמן דו חמצני (CO2). שחרור של גז זה יכול להימשך בין מספר ימים למספר שבועות לאחר הקלייה, במה שנקרא תקופת ה-די-גזינג(degassing).

בימים הראשונים לאחר הקלייה, פולי הקפה משחררים במהירות CO2, ולאחר מכן מתקיים שחרור הדרגתי יותר.

לכן פולי קפה טריים נארזים באריזת ואקום עם שסתום אויר חד כיוונים כך שבעת תהליך ה-degassing גז ה-CO2 נפלט החוצה, במידה ולא היה כזה שסתום, השקית הייתה מתפוצצת.
אם רכשת שקית ואקום אטומה ללא שסתום שחרור אויר, זה כנראה אומר שפולי הקפה שלך סיימו לשחרר CO2 – והם לא טריים אם רכשתם פולי קפה בתפזורת בבית הקלייה מומלץ לקחת חופן, להכניס אותם לשקית אטומה, להוציא את האויר מהשקית ולהניח אותם בצד 8-12
שעות.
אם השקית התנפחה הרי שהפולים טריים, אם היא לא התנפחה… כדאי שתחפשו לכם בית קלייה אחר.

אז שלא יעבדו עליכם…

בשידור חי מבלוג הקפה שלנו