כיצד להכין קפה מושלם

קפה מושלם

לקפה שאנו שותים יש לא מעט סגולות בריאותיות, אך רובינו צורכים אותו בגלל הטעם והארומה שגורמים לנו להנאה מרובה. אלא, שרבים מאיתנו אינם מצליחים להפיק את המיטב מכוס הקפה שלהם, עקב שימוש בחומרי גלם שאינם איכותיים או טכניקה לקויה. להלן מספר טיפים מועילים שיעזרו לכם להכין קפה איכותי ומשובח.

באילו פולי קפה אתם משתמשים?

בסופו של דבר, גם הבניין הגדול ביותר יקרוס ללא שימוש בחומרי הבניין הטובים והמתאימים ביותר. כך גם לגבי קפה, שיכול להיות מוכן במכונה היקרה ביותר אך עדיין יהיה בעל טעם רע במידה והפולים עצמם אינם טריים או איכותיים. לכן, חשוב לרכוש פולי קפה מספק בעל מוניטין, כזה המתחייב לשמירה על טריות הפולים ואיכותם. מעבר לכך, קחו בחשבון כי הקפה מגיע ממקומות שונים בעולם ובעיקר מאתיופיה ודרום אמריקה. כל סוג של קפה הינו בעל טעם וארומה ייחודיים כמו גם שלחלק מהמוצרים מוסיפים טעמים מלאכותיים או טבעיים. לכן, עליכם להכיר את טעמכם האישי ולבחור בפולי הקפה המושלמים מבחינתכם. כמובן שיש לזכור לאחסן את פולי הקפה הטחונים באריזות הוואקום שלהם, או בקפסולות, על מנת לשמור על טריותם.

אוהבים להכין את הקפה לבד?

אם גם אתם חובבי הז’אנר, הרי שהסיכוי שלכם לטעום את הקפה המושלם גבוה במיוחד, שכן אתם תהיו אלו שאחראים על כל המרכיבים בו. במידה ותרצו להשתמש במכונת קפה ידנית על מנת לשפר את תהליך ההכנה, הרי שכדאי לכם להשתמש בפולי קפה טריים שעדיין לא נטחנו. לשם כך רכשו מבעוד מועד מטחנת פולי קפה איכותית, שמסוגלת לטחון את הפולים לפי דרגות (להכנת קפה טורקי או אספרסו למשל) עם גוף מנירוסטה שאינו מגיב עם הפולים ואינו פוגע בטעמם.

מכונות קפה – להשגת טעם משובח בכל פעם מחדש

הכנת קפה היא טקס הכולל בתוכו מרכיבים שונים, כאשר על מנת להגיע לתוצאה המושלמת תזדקקו לפולים משובחים אך גם למכשור המתאים ושיהיה נוח לשימוש. לכן כדאי מאוד כי תרכשו לעצמכם מכונות קפה שעובדות על קפסולות או פודים (מכונות חצי-אוטומטיות או אוטומטיות לחלוטין) והסיבה לכך טמונה במנגנון ההכנה הפשוט והיעיל. המנגנון כולל מעבר של מים חמים (כמעט רותחים) בלחץ גבוה מאוד דרך הקפה הטחון. המים במעברם ממצים את כל הטעמים, הארומה וחומרי הטבע מהפולים ואתם משיגים קפה משובח בכל פעם מחדש. חשוב מאוד לבחור לא רק את הטעמים האהובים עליכם, אלא גם קפסולות קפה איכותיות ממיטב המותגים. אגב, גם במידה ואתם “מכורים” למותג של רשת בתי קפה מסויימת, תמיד תוכלו להשיג קפסולות או פודים לקפה שמכילות את אותה התערובת בדיוק להכנת הקפה המושלם שלכם.

השקיעו במכונות קפה איכותית בלבד!

על מנת להכין את הקפה המושלם יש צורך לא רק בפולים איכותיים או קפסולות טריות אלא גם במכונה היעילה והאיכותית ביותר שאתם יכולים להרשות לעצמכם. מכונה איכותית תעביר את המים החמים בלחץ המתאים, לא “תשרוף” את הקפה ותעשה זאת אלפי ועשרות אלפי פעמים לאורך כל מחזור חייה. חלק מהמכונות אף כוללות אביזרים משלימים וביניהם:

מקציף חלב מובנה – מקציף את החלב הנמזג מראש לתוך כלי נפרד ומאפשר הכנת משקאות קפה כגון קפוצ’ינו או לאטה.

מחמם חלב – על החלב שמוסף לקפה לא להיות רותח על מנת שלא “לשרוף” את הטעם. הטמפ’ המומלצת היא 65 מעלות צלזיוס בערך וזוהי הטמפ’ המושגת ע”י מכונות קפה שכוללות תא נפרד לחימום החלב.

לסיכום: מכונת קפה חדשנית ויעילה, חומרי גלם מעולים, וכמובן קפסולות קפה משובחות- כל אלה יפיקו עבורכם את הקפה המושלם בכל פעם מחדש!

whatsapp