054-4490486
משקה חליטה קרה מציעה דרך נפלאה ליהנות ממשקה קפה קריר בעל ארומה נפלאה ומיצוי טעמים מושלם אודות לפולי קפה הנמהלים ונספגים במים במשך שמונה שעות עד 24 שעות. את הקפה אפשר להכין בקנקן השרייה למיצוי הקפה באופן ידני ובשימוש במים קרים בלבד.
חליטה והשריית קפה במים קרים מתאפיינים בטעמים מרעננים ובדרגת חומציות נמוכה. הטמפרטורה היציבה למשך זמן ההשריה “לוכדת” את טעמי הקפה ומשמרת אותם בטריותם. את הקפה החלוט ניתן לצרוך במשך שלושה ימים מתום ההכנה כל עוד הוא נשמר בקירור – כאמור טעמו הסופי טרי ורענן – זהו אינו אייס קפה או קפה שצונן אלא קפה משובח בעל טעמים עשירים שמשתנים בהתאם למשך זמן ההשריה וכן בהתאם לכמות הקפה הנמהל במים הקרים.
קפה בהשרייה קרה ניתן להכין במכשור ייעודי המורכב ממכל השריה, מסננת ומכסה. מומלץ לטחון את הקפה לגרגרים גסים, זהים בגודלם למלח גס ובסמיכות למועד החליטה.
כאמור בשלב הראשון יש לטחון את גרגירי הקפה במטחנת קפה ביתית או מקצועית, ניתן אף לרכוש מראש פולי קפה בטחינה גסה, אך שימו לב שאלו מחולקים לכמויות קטנות כדי לשמור על טריותם המרבית.
בשלב הבא יש לשפוך את גרגירי הקפה הטחונים אל תוך הפילטר ולסגור עם מכסה ולאחר מכן למזוג מים קרים אל תוך מיכל ההשריה, לסגור עם מכסה ולנער קלות. בשלב השלישי יש לצנן את מיכל ההשריה במקרר במשך שמונה עד 24 שעות. בסיום תהליך זה תוכלו ליהנות מקפה קר אמיתי בעל טעם עשיר ומרקם נימוח, מומלץ להגיש עם קרח.
מינוטו משווקת מכלי חליטה קרה להכנת קפה cold brew ממגוון יצרנים מובילים – מערכת cold brew של Toddy, פילטר בקבוק Hario, קנקני למיצוי קפה בהשריה של Hario.
קבלו עזרה מנציג