Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טלפון:

054-4490486

סינון לפי מחיר
-
סינון לפי חוזק

דוחסנים - Tampers

  • WDT Needles Coffee Tool

    WDT Needles Coffee Tool

    70
  • WDT Needles Coffee Tool דיסטרביוטור 58ממ

    WDT Needles Coffee Tool דיסטרביוטור 58ממ

    150
  • דוחסן 57 מאלמיניום של Motta

    133
  • מבצע! דוחסן 57 ממ ILSA לידית מכונת קפה

    דוחסן 57 ממ ILSA לידית מכונת קפה

    75
  • דוחסן גובה Distributor / Leveler - עם הכנפיים קוטר 58

    דוחסן גובה Distributor / Leveler – עם הכנפיים קוטר 58

    109
  • דוחסן קפה 58 של Motta מעץ PRESSINO

    דוחסן קפה 58 של Motta מעץ PRESSINO

    170
  • דוחסן קפה OAK8 קפיצי קוטר 51

    135
  • דוחסן קפה דינמו קפיצי קוטר 58

    דוחסן קפה OAK8 קפיצי קוטר 58

    135
  • דוחסן קפה מפלסטיק – דוחסן דו שימושי

    18
  • דוחסן קפה נירוסטה עם ידית עץ אגוז קוטר 58

    דוחסן קפה נירוסטה עם ידית עץ אגוז קוטר 58

    115
  • דוחסן קפה נירוסטה עם ידית עץ שחורה קוטר 58

    דוחסן קפה נירוסטה עם ידית עץ שחורה קוטר 58

    115
  • דוחסן קפה נירוסטה עם ידית עץ שחורה קוטר 58

    דוחסן קפה נירוסטה עם ידית שחורה קוטר 51

    115

דוחסן (coffee tamper) הוא אביזר קטן, אבל משמעותי, שמסייע להפיק מקסימום טעם ואיכות מכל כוס קפה שאתם מכינים. מטרתו, כפי שהשם מרמז, היא לדחוס פולי קפה טחונים לערימה אחידה. פשוט לוקחים ערימה של קפה הטחון, בכמות בה בדרך כלל משתמשים להכנת מנה של קפה, ובאמצעות דוחסן למכונת קפה הופכים את הערימה למעין גוש.

דוחסן למכונת קפה יכול להיות עשוי מכמה חומרים שונים, כמו פלסטיק אלומיניוס ונירוסטה, וכמובן שלא כל הדוחסנים שווים ברמתם. עם זאת, הם נוחים לשימוש ולתפעול. יש כמה טכניקות עבור דחיסת קפה טחון, אז אולי תידרשו לקצת ניסוי וטעייה, אך ברגע שתמצאו את הדרך הטובה ביותר עבורכם לא תרצו לחזור אחורה.

איך דחיסת קפה טחון משפרת את איכות הקפה?

זה המדע מאחורי תפקידו של דוחסן למכונת קפה: בתהליך הכנת קפה במכונה, מים בלחץ גבוה זורמים דרך פולי הקפה הטחונים. אם הקפה מונח בערימה רופפת, המים פשוט עוברים דרכה במהירות, תוך שהם מחפשים סדקים בערימה ואת הדרך המהירה ביותר שלהם החוצה. זה ממש לא אידיאלי, כי בצורה כזו המים פשוט לא אוספים את מכלול הטעמים והארומה מהקפה ולתוך הכוס שלכם.

דחיסת קפה טחון מכריחה את המים לגשש את דרכה החוצה מערימת הקפה, תוך שהם “נאלצים” לעבור בכל חלקיה. זרם המים דרך הערימה נמשך זמן רב יותר, מה שמאפשר למים לאסוף את טעם הקפה באופן מושלם.

כך עושים את זה נכון

קודם כל, חשוב מאוד להתאים את גודלו של דוחסן (coffee tamper) לגודל מיכל הקפה במכונה. שנית, ככל שאתם משתמשים במכונה בתדירות יותר גבוהה ושותים יותר קפה, כך חשוב יותר להשקיע בדוחסן בעל איכות גבוהה.

לגבי התהליך עצמו, של דחיסת קפה טחון, שימו לב כי לא הכוח הוא הגורם המשמעותי. אין צורך להפעיל יותר מדי כוח, אלא חשוב יותר לדאוג כי הדחיסה תיעשה בצורה אחידה, וכי אתם לוחצים על כל חלקי ערימת הקפה במידה שווה. בסיום התהליך, מומלץ לבחון את הערימה הדחוסה כדי לוודא כי אין בה סדקים גלויים לעין.